Chartron et Trébuchet Meursault, AOP Meursault, Bourgogne

Vinfakta
- Vintype: Hvidvin
-
Anbefalet til:
- Fisk, Stegt
- Skaldyr, Dampet
- Skaldyr, Rå
- Skaldyr, Grillet
- Ost, Rå
- Smagstype: Fyldige og fede
- Region: Bourgogne
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Chardonnay
- Årgang: 2022
- Alc. procent: 13 %
- Vinnummer: 00616197

Om vinen
Chartron et Trébuchet Meursault er fremstillet på Chardonnay druer fra det berømte og anerkendte Bourgogne distrikt Meursault, i hjertet af Côte de Beaune.
Meursault distriktet, som i århundreder har repræsenteret de hvide Bourgognevine i verdensklasse og anses som en af de mest fornemme hvidvine på Chardonnay druen.
Druerne kommer fra vinmarker beliggende 250 meter over havets overflade, der omringer den berømte by Meursault, som har givet navn til distriktet, vinene og klassifikationen, der blev oprettet i 1937.
Vinstokkene er her over 30 år gamle og gror i de kalkstensrige skråninger af Côte d'Or-skråningen, hvor flere forskellige arter af kalksten dominerer og forenes med mergel.
Vinstokkenes alder tilføjer mere smag og renhed, nu ældre de bliver og jordbunden bidrager med mineralske noter.
Druerne presses umiddelbart efter ankomsten til vingården og lagrer til slut i egetræstønder, mellem 8 og 16 måneder, hvoraf 20 til 30 % er nye og omrøring af bærmen foregår regelmæssigt, for at skabe dybde og kompleksitet i vinen.
Dette skaber en fremragende, rig, generøs og stor Meursault Bourgogne, helt efter kunstens regler, når de er udført så sublimt og magisk!
Oplevelsen
I glasset er farven lys gul med lysegrønne refleksioner.
Duften forfører med aromatiske smigrende noter af blomster, citrus, æbler og toasted brioche.
Smagen er rig, voluminøs og generøs med forførende velsmagende noter af æbler og hvide stenfrugter, der forenes på den mest elegante vis, som man blot oplever i Meursault, med noter af mandelmasse, hasselnødder og smør, i en lang smuk afslutning af fedme, elegance og antydninger af mineralitet.
Alle karakteristika, der kendetegner en stor Meursault vin, er samlet i denne flaske! Hvid Bourgogne i sin bedste og fornemste skikkelse!
Vin og Mad
Det perfekte match til retter med fisk og skaldyr, som stegte kammuslinger, dampede blåmuslinger, grillet hummer og krebs, og smørstegt/grillet hvidfisk med cremet jordskokkepuré/bagte jordskokker, samt retter med lyst kød, fyldige fastoste og cremede hvidskimmeloste.
Serveres ved 8-10 grader C og gerne i store Bourgogneglas.
Om producenten
Chartron et Trébuchet er beliggende i Puligny-Montrachet nær de berømte Côtes de Beaune, Bourgogne landsbyer: Meursault og Chassagne-Montrachet.
Huset blev grundlagt i 1984 af Jean-René Chartron fra Domaine Jean Chartron og den lokale købmand Louis Trébuchet, som en negociant virksomhed med henblik på at sælge Bourgogne vine, der i oprindeligt blot skulle komme fra landsbyen Puligny-Montrachet, men hurtigt kom til at omfatte flere berømte Bourgogne regioner, fra Chablis i nord til Rully i syd.
Ejendommens hektarer strækker sig over både Premier og Grand cru marker, og på vingården er der blevet produceret fantastiske vine siden 1859.
Chartron et Trébuchet har siden 2016 været ejet af Maison Martenot, og siden er kollektionen af Bourgogne vine fra Chartron et Trébuchet blot vokset.
Der er dog stadig stor fokus på hvidvine fra den sydlige del af Côte d’Or; Meursault, Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet, hvor det hele begyndte, og det er også vinene herfra, der har gjort Chartron et Trébuchet berømt i Frankrig og i dag resten af verden.