Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Weingut Lorenz Blauschiefer Riesling Feinherb, Mosel

2023 Riesling
Tyskland Mosel
Weingut Lorenz Blauschiefer Riesling Feinherb, Mosel
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
145 kr. pr. flaske 115 kr. pr. fl. ved 6 fl.
145 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Fjerkræ, Grillet
    • Skaldyr, Rå
    • Fisk, Dampet
  • Smagstype: Sødlige
  • Region: Mosel
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Riesling
  • Årgang: 2023
  • Alc. procent: 10% %
  • Vinnummer: 10000758
Weingut Lorenz Blauschiefer Riesling Feinherb, Mosel

Om vinen

Weingut Lorenz Blauschiefer 2022 Riesling Trocken Feinherb, er fremstillet på Riesling druen, som vokser på vinmarkerner, der er domineret af den typiske blå skifer på de stejle skråninger af Mosel-dalen, hvoraf navnet ”Blauschiefer” kommer. 

Vinstokkene er her rodfæstet op til 20m dybt i klippeskråningen, hvorved de fanger et særligt stort antal næringsstoffer, der får vinen til at smage meget krydret og mineralsk. 

Druerne høstes i hånden, hvorefter de lægges på ståltanke og dels på store træfade, hvor gæringen får lov til at opstå spontant med druernes egen gær.

Vinen lagres derefter på den fine bærm i yderligere 3-4 måneder, indtil den tappes på flaske.

Oplevelsen
Dette skaber en klassisk Mosel Riesling med rigdom af frugt, et fremragende afbalanceret sødme-syre-forhold og udsøgt mineralitet. 

Duften charmerer med klassiske og aromatiske Riesling noter af hvide blomster, friske urter, grønne æbler og hvide stenfrugter, der forenes med mineralitet og friskhed. 

Smagen er delikat, frisk og elegant, med noter af grønne og gule æbler, der forenes med frisk lime og eksotiske frugter som fersken og abrikos, i en flot afslutning med elegante undertoner af cremet syre og mineralitet. 

Vin og Mad 
En klassisk tysk Riesling er altid det oplagte match til retter med fisk og skaldyr, såsom retter med røget laks og varmrøget laks, forårets hvide asparges med fjorrejer og sauce mouseline, samt sushi og retter med lyst kød, som stegt flæsk med persillesovs og sommerretter med kylling og salat. 
Serveres ved 10-12C grader.

Om producenten

Weingut Lorenz er en lille vingård beliggende i vin-landsbyen Detzem, ved Mosel-flodens bred, i den tyske vinregion Mosel, hvis stejle skråninger af vinmarker smyger sig langs flodens bølger, i det idylliske landskab. 

Vingården har været i familien Lorenz eje i flere generationer, siden 1727, hvor den første generationen, begyndte at dyrke vin. 

Siden dengang, har hver generation videregivet traditioner og viden gennem århundreder, og med tiden forenet disse med vor tids udvikling, indenfor vindyrkning. 

I begyndelsen indebar godsets landbrug også dyr og græsarealer, men udviklede sig hurtigt til en ren vingård, der udelukkende havde fokus på fremstilling af vin. 

Familien Lorenz har altid være åben for forandring og nogle gange også forud for sin tid. 

Som i 1970’erne, hvor familien gik imod tidens stilart af lidt sødere vine i Mosel og skabte en tørre udgave - Endda med overvældene succes. 

I dag dækker ejendommen 10 hektarer af vinmarker, der strækker sig over parcellerne Maximiner Klosterlay og Würzgarten i Detzem, Ritsch i Thörnich, Held i Pölich og Altärchen og Apotheke i Trittenheim.

De bedste anses for at være Maximiner Klosterlay, Ritsch og Held, hvor nogle af vinstokkene, er over 70 år gamle.

Vinmarkerne er plantet på de stejle skråninger med front mod floden og er overvejende beplantet med Riesling druen, men Pinot Blanc, Müller-Thurgau, Chardonnay og Pinot Noir, er dog også at finde i vinmarkerne.  

Vinstokkene gror i den skifer domineret jordbund, som helt særligt også besidder blå, grå og rød skiffer, der bidrager med mineralitet i vinene. 

Vindyrkningen foregår stadig efter traditioner, hvor arbejdet i vinmarkerne udføres ved håndkraft, som vore forfædre, men mere bæredygtigt landbrug som organisk gødning bliver anvendt og et grønt miljø har fået lov at vokse mellem vinstokkene.

Den nyeste generation i familien Tobias Lorenz, overtog i 2013 ledelsen af vingården og samtidig også ansvaret for at bevare generationer af traditioner med en mere nutidig og håndværksmæssigmåde at drive landbrug på. 

Hvor en miljøbevidst tilgang til naturen og de højeste kvalitetsstandarder forbinder denne generation med deres forfædre.

Om Mosel
Mosel anses som den mest berømte af Tysklands 13 officielle vinregioner og indtager også pladsen som den trejdestørste i forhold til vinproduktion. 

Og som så mange andre tyske vinregioner, er Mosel uløseligt forbundet Tysklands ædle druesort Riesling, der dyrkes på over halvdelen af vinmarkerne og repræsenteres i et hav af stilarter, når det kommer til vin.

Fra de knastørre Kabinett/trocken til Feinherb og halvtrocken, den tyske mousserende Sekt, samt de søde ædelrådsramte og Eiswein lavet på frosne druer.  

Mosel Vin & Historien
Vinproduktionen kan her spores tilbage til tiden omkring det 2. århundrede, hvor romerne, angiveligt som de første, plantede vinstokke, på de yderst stejle skråninger, langs Mosel-floden og omkring byen Trier. 

Vinmarkerne og siden vinregionens grænser, følger Mosel-flodens bølger, der snor sig igennem landskabet, langs (vin)landsbyerne og de stejle skråninger med udsigt over floden, hvor vinstokkene gror. Fra flodens sammenløb med Rhinen nær Koblenz, opstrøms og sydvest til Tysklands grænse til Luxembourg og Frankrig.

Området hed oprindeligt (indtil 2007) Mosel-Saar-Ruwer efter hovedfloden og dens bifloder, Saar og Ruwer, hvorefter det blev forkortet til Mosel.

Siden romernes indtog, har Mosel-vinene haft et omskifteligt ry på grund af tidligere eksport af druer af tvivlsom kvalitet til de europæiske supermarkeder. 

Områdets dygtige vinavlere har dog gennem de senere år fået bugt med det blakkede ry og hævet vinen til et niveau, som Tyskland kan være stolt af og i dag er Mosel, omkring floden af samme navn, et af de mest anerkendte vinområder i verden og i særdeleshed når det kommer til vine fremstillet på druesorten Riesling. 

Faktisk anses de bedste Mosel Riesling-vine for nogle af de fineste tørre hvidvine i verden og kendtegnes ved deres friskhed og elegance, intense aromaer af blomster, mineralitet og ofte petroleum, samt en fremragende balance mellem sødme og syre.

Foruden druesorten Riesling er Mosel også kendt for vine fremstillet på druesorterne: Müller-Thurgau, Kerner, Dornfelder, Weissburgender og Spätburgunder.