Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Mosel

Se alle vores kvalitetsvine fra Mosel !

Mosel er en af Tysklands 13 vinområder/Anbaugebiete, og anses som den ældste vinregion, der uden sammenligning, også er en af Tysklands mest berømte vinregioner, hvis ikke den mest berømte.

Vinområdet, der smyger sig langs Mosel-floden, hvorfra Mosel har fået sit navn, og dens bifloder Saar og Ruwer, producere nogle af de bedste Riesling vine i verden.

Men Mosel, er også mere end Riesling i verdensklasse!

I Mosel produceres også hvidvine på Müller-Thurgau og sødmefulde ædelrådsvine, samt en lille produktion af rødvine på Dornfelder og Spätburgunder. 

Læs mere...

Filter
 

Mosel

Tysklands ældste vinregion, der emmer af klassisk tysk Riesling!
- Et sandt magisk landskab af Riesling

 

Mosel anses som Tysklands ældste vinregion, og er berømte for deres klassiske tyske Riesling i verdensklasse, der har været synonym med vinregionen, siden druens ankomst i 1400-tallet.

Vinområdet lød oprindeligt navnet Mosel-Saar-Ruwer, efter hovedfloden Mosel, og dens bifloder; Saar og Ruwer, men kendes i dag blot som Mosel.

Hvor ligger vinregionen Mosel?

Mosel er en af de nordligste af Tysklands 13 Anbaugebiete/vinregioner, beliggende langs Mosel, Saar og Ruwer flodernes bredder, hvor vinstokkene gror på stejle skråninger med front med floderne, og primært er beplantet med druesorten Riesling, som skaber et magisk land af Riesling.

Floderne smyger sig gennem landskabet, langs de stejle skråninger, der prydes vinstokke, som følger flodernes løb, fra Tysklands ældste by Trier i syd til byen Koblenz, hvor Mosel-floden forenes med Rhinen.

Mosels vinhistorie

Historien om Mosel-områdets vinproduktion tager sin spæde begyndelse helt tilbage i romertiden, hvor man for første gang begyndte at opdyrke de stejle skråninger.

De første vinstokke blev plantet af romerne i det 1. århundrede f.Kr., i den øvre del af Mosel, og udgør dermed de ældste tyske vinmarker.

I 15 f.Kr., grundlagde romerne også byen Augusta Treverorum, der siden blev til Trier.

Efter romerne overtog benediktinermunkene vindyrkningen langs Mosel, Saar og Ruwer flodens bredder, hvor druesorten Riesling blev dyrket allerede fra midten af 1400-tallet.

Og allerede i det 17. århundrede, var Riesling synonym med Mosel og vinene herfra.

Siden da har vinen haft et omskifteligt ry på grund af tidligere eksport af druer af tvivlsom kvalitet til de europæiske supermarkeder.

Områdets dygtige vinavlere har dog gennem de senere år fået bugt med det blakkede ry og hævet vinen til et niveau, Tyskland kan være stolt af.

Vin fra Mosel-området i Tyskland

Riesling er den dag i dag, stadig den mest plantede druesort i Mosel, og Riesling vinene, synonym med Mosel og vinområdets berømmelse.

Mosel Riesling kendetegnes som klassisk, tør, sprød, aromatisk og intens Riesling, med høj/livlig syre, lav alkoholprocent og genkendelige noter af blomster, honning, grønne æbler, eksotiske frugter.

Vinene fremstilles i næsten alle tænkelige og elskelige udgaver, og repræsentere både tradition og hver og én sødmegrad. - Læs mere om den karakteristiske tyske sødmegrad her!

Fra det tørre Riesling Kabinett til de sødmefulde og ofte ædelrådsramte Auslese og Eiswein. 

Mosels mange druer

Vinområdet Mosel kendetegnes ofte ved hvidvine, hvor især den sprøde og aromatiske Riesling-drue trives på de stejle marker og tempererede klima.

Foruden Riesling er Mosel-vinene også kendte for hybriddruen Müller-Thurgau, der er en spændende krydsning mellem Riesling og Madeleine Royale. Druesorten så dagens lys i 1882 og er nu en af de mest dyrkede druesorter i Tyskland, med sit lave syreindhold og bløde og runde smag.

Vinene nyder desuden også godt af de tyske druesorter: Dornfelder, Kerner og Elblinger, samt dem med burgundsk oprindelse: Weissburgunder(Pinot Blanc), Grauburgunder(Pinot Gris) og Spätburgunder(Pinot Noir), der i de seneste år er begyndt at vinde popularitet.

Gode forhold giver god vin

Området er ideelt til vindyrkning af flere årsager, og det vidste romerne allerede i 1. århundrede f.Kr..

Både klimaet og geografien giver optimale vækstbetingelser.

Der er derfor god grund til, at Mosel-vine har opnået deres store popularitet.

Først og fremmest besidder området den perfekte kombination af sydvendte marker og stejl hældning. Derudover er klimaet tempereret og byder på en tilpas mængde nedbør. Alt i alt en sammensætning, som druerne trives i.