Miopasso Nero d’Avola, DOC Sicilia
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Lam, Stegt
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Smagstype: Kraftige og krydrede
- Region: Sicilien
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Nero d'Avola
- Årgang: 2022
- Alc. procent: 14 %
- Vinnummer: 4156132122
Om vinen
Miopasso Nero d’Avola er en blød, intens og kraftfuld siciliansk rødvin, med fylde, kompleksitet og rigdom af frugt, samt ypperlig elegance!
Vinen er fremstillet på nøje udvalgte Nero d’Avola druer, der stammer fra Belice-dalen, på det vestlige Sicilien, hvor jordbunden er domineret af vulkansk undergrund, der tilføjer mineralitet til vinene.
Og delvist på Appassimento metoden, hvor en andel af vinen fremstilles på tørrede druer.
Appassimento er en gammel traditionel, italiensk vinproduktionsmetode, hvor druerne tørres inden presning, maceration og gæring, for at skabe en større koncentration af farve, aroma og smag i vinen.
Under tørringsprocessen fordamper en del af vandet i druerne, hvorved smagen bliver mere koncentreret.
En metode, der gør vinen mere intens, dyb og kraftfuld.
Druerne høstes i hånden i midt oktober, når de er fuldt modne, og blot de bedste druer udvælges.
Efter høst transporteres druerne til vingården i små kasser, for at skallen og druerne kan forblive intakt.
Ved ankomsten afstilkes druerne nænsomt, så skindet forbliver intakt, hvorefter druerne presses og gennemgår første gæring, der efterfølges af malolatisk gæring, med jævnlig omrøring, så skallerne afgiver så meget smag, farve og tannin, som muligt.
Oplevelsen
Dette skaber en vidunderlig og kraftfuld Nero d’Avola med intense frugtige noter, strejf af krydderier og elegant mineralitet.
Duften er charmerende, aromatisk og dyb med noter af røde bær, brombær og blommer, der mødes med strejf af balsamico og mineralitet.
Smagen er silkeblød, saftig og generøs med kraftfulde noter af røde og sorte kirsebær, blommer, solbær og brombær, der forenes i en fyldig krop og en afslutning med underliggende noter af balsamico.
Vin og Mad
Et godt match til kraftfulde retter med rødt oksekød, lam eller vildt, i grillet, som steg eller simreret.
Nydes ved 16-18C grader
Om producenten
Miopasso er en lille serie af kvalitetsvine, skabt med drømmen om at lave kvalitetsvin til lave priser – ”Value for Money” vin.
Serien produceres på oprindelige/traditionelle italienske druesorter, og efter traditionelle italianske fremstillingsmetoder, men med hjælp fra moderne teknologi.
Miopasso serien bliver fremstillet af The Wine People, som er et vin-kooperativ, skabt af et dygtigt, dedikeret og passioneret team, der deler drømmen om at fremstille italienske vine i absolut topklasse, der besidder en stærk etos af bæredygtighed og engagement i økologisk dyrkede vine.
The Wine People blev grundlagt i byen Trento, i Trento-Alto Adige distriktet i 2009, af Stefano Girelli og Peter Kosten, der sammen har mere end 30 års erfaring indenfor vinene verden.
I dag producerer The Wine People, vine i vinregionerne; Puglia(Apulien), Sicilien, Toscana, Veneto & Abruzzo, hvor vinmarkerne strækker sig over appellationerne; DOC Breganze, DOC Delle Venezie, DOC Montepulciano d'Abruzzo, DOC Prosecco, DOC Sicilia, DOCG Cerasuolo di Vittoria, DOCG Chianti, DOCG Chianti Classico, IGP Puglia, IGP Terre Siciliane, IGT Terre Siciliane, & IGT Venetoscana.
The Wine People er økologisk og bæredygtigt certificeret Sustainable Winery 3E Equalitas
