Cantina Cellaro “Lumà” Nero D’Avola, Sicilia DOC
Spar 43 kr. pr. fl.
155 kr. pr. flaske 112 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Gris, Simret
- Fjerkræ, Stegt
- Lam, Stegt
- Risotto, Kogt
- Oksekød, Stegt
- Smagstype: Kraftige og krydrede
- Region: Sicilien
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Nero d'Avola
- Årgang: 2023
- Alc. procent: 13 %
- Vinnummer: 1000514
Om vinen
Den italienske vinanmelder Luca Maroni er vild med denne frugtige sicilianske rødvin og giver den imponerende 93 piont, og vi forstår ham godt!
Cantina Cellaro er en flot, generøs og saftig siciliansk rødvin med volumen, dybde og dominerende mørker frugter, der præsenteres med elegance og mineralitet, som kun findes på Sicilien!
Vinen er lavet på den indfødte og yderst kraftfulde Nero D’Avola, fra Cantina Cellaros vinmarker omkring byen Sambuca di Sicilia, hvor jordbunden er domineres af kalksten og rød vulkansand, der tilføjer mineralitet til vinen.
Druerne presses let for at undgå grønne tanniner og gennemgår derefter en 10-12 dage lang maceration.
Til slut lagres vinen i rustfri ståltanke, for at bevarer frugt og mineralitet.
Oplevelsen
Duften er aromatisk med intense noter af røde og mørke frugter, blomster balsamico og strejf af varme krydderier.
Smagen er voluminøs, generøs og saftig, pakket med frugtige noter, fra vilde røde og mørke bær til svesker og strejf af figner, der forenes med fløjlsbløde lag af varmekrydderier i en lang flot afslutning.
Vin og Mad
Oplagt til rødt oksekød, som steg eller bøf, retter med lam, vildt, samt grillet okse- og lyst kød med marinade. Kraftfulde pastaretter, grøntsager og velsmagende pizza.
Serveres ved 16-18C grader
Om producenten
Cantina Cellaro er et større vinkoorperativ, skabt af 1000 små vinbønder i begyndelsen af 1970’erne, der tilsammen ejer 1700 hektarer af vinmarker, plantet på skråninger i 300-600 meters højde over havets overflade.
Vingården er beliggende i det historiske vinområde Sambuca di Sicilia, nær Sicliens sydvestlige kyst mod middelhavet og Arancio søen, hvor der er blevet dyrket vin efter traditioner og på lokale druesorter, i århundreder.
Sambuca di Sicilia er kendetegnet ved sit naturskønne terroir, hvor bløde solskinsberigede bakker beplantet med vinstokke og olivenlunder omkredser skråningerne omkring søen Arancio og strækker sig så langt øjet rækker.
Jordbunden er her domineret af ler, kalksten, sand og rødt vulkansand, der sammen med vinmarkernes høje solskindberigede placering og den friske kølige brise fra Middelhavet, både skaber de bedste vilkår for de indfødte druesorter, samt en uimodståelig og unik mineralitet og ren frugt i vinene.
Cantina Cellaro er i dag en del af det store kooperativ Fantini Wines, der før hed Farnese Vini, som er berømte for at producere vine i sammenspil anerkendte vingårde i det meste af Italien, fra Toscana til Sicilien i syd og to i Spanien.
Om Fantini Wines
Fantini wines blev grundlagt 1994, af tre partnere Filippo, Valentino og Camillo, der drømte om at eje og drive en vingård.
Med tiden blev en vingård til mange og Farnese vini, der anses som en af italiens største og måske ældste vinhuse, til Fantini Wines.
Farnese vini er et gammelt familienavn, hvis rødder kan spores godt 1.500 år tilbage i tiden, til den sene middelalder og renæssancen, hvor de første generationer kom til og begyndte at dyrke vin.
Vingården blev grundlagt i byen Ortona, i hjertet af Montepulciano D'Abruzzo DOCG-appellationen, mellem Appenninernes tinder og Adriaterhavets brise, hvor hovedsædet stadig består, den dag i dag.
Vinmarkerne strækker sig over omkring 4.000 hektarer, 8 vinområder og flere vin-appellationer.
Fra Toscana, som den nordligste til Abruzzo og Campania. Basilicata og Puglia i syd, Sicilien og Sardinien over havet, samt to vingårde i Castilla La Mancha i den centrale del af Spanien.
Fantini Wines producerer mere end 100 forskellige vine, som laves på de bedste og nøje udvalgte druer.
Størstedelen af druerne stammer fra vingårdene i Italien og i særdeleshed fra vingårdene i Abruzzo-regionen, hvor vinene også bliver til og lagres i de smukke gamle kældre i Caldora slottet, som stammer fra den tidlige del af middelalderen.
Vine af særlig høj kvalitet, har været forbundet med Farnese vini siden slutningen af 1500-tallet, hvor det fortælles at prinsesse Margherita af Østrig, kom hertil for at gifte sig med prinsen Farnese.
Fantini Wines producerer i dag både Mousserende vine, hvid- rød- og rosévine, hvor nogle er fremstillet økologisk.
