Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Pardon & Fils Fleurie, AOP Fleurie, Beaujolais

Domaine Pardon & Fils 2023 Gamay
Frankrig Beaujolais Fleurie
Domaine Pardon & Fils Fleurie, AOP Fleurie, Beaujolais
Guld medalje
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
179 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Gris, Stegt
    • Kalvekød, Stegt
    • Fjerkræ, Stegt
  • Smagstype: Lette og elegante
  • Region: Beaujolais
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Gamay
  • Årgang: 2023
  • Alc. procent: 13 %
  • Vinnummer: 64545461
Domaine Pardon & Fils Fleurie, AOP Fleurie, Beaujolais

Om vinen

Domaine Pardon & Fils Fleurie er en betagende flot og elegant Fleurie, med saftig rigdom af frugtige noter fra skovens bær og yndefulde bløde tanniner og udsøgt mineralitet!

En famøs Beaujolais Cru klassiker i sin fornemste pragt!

Vinen er fremstillet udelukkede på Gamay Noir druer fra Domaine Pardons 7 hektar parcel på vinmarken Cru Fleurie, som er beliggende i højderne af appellationen, hvor jordbunden er domineret af ensartet granit sand og pink granit med store krystaller.

Disse kombinationer skaber fine, elegante vine, med frugtige, florale og mineralske noter.

Druerne plukkes i hånden i slutningen af september, hvor de er fuldt modne. 

Derefter gennemgår druerne en kort og mild Maceration Carbonique - udblødning under kulsyretryk. En tradition ved fremstilling af rødvin, der særligt anvendes i Beaujolais.

Processen varer 8 dage, hvor de hele bær lægges i rustfrit stål og cement før presning, og for lov til at udbløde under semi/mildt kulsyretryk.

Herefter begynder den malolaktiske gæring, som er en naturlig 2. gærings, der anvendes til rødvine, hvor hård æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”). 

Vinen lagres til slut 4-8 måneder i tank, hvor første aftapning først finder sted i det tidlige forår.

Oplevelsen
Dette skaber en yderst yndefuld og forførende Fleurie, med fyldige aromaer af blomster og vidunderlig ren frugtig karakter. 

Duften er betagende og aromatisk med noter af blomsteraromaer fra viol til iris og roser, der mødes med friske urter, røde bær, solbær og brombær, samt elegant mineralitet.

Smagen er silkeblød, voluminøs og elegant med rene frugtige noter fra skovens bær, som jordbær, brombær og solbær, der forenes i en flot elegant voluminøs krop med silkebløde tanniner og harmonisk syre, der ender i en flot saftig afslutning med yndefuld mineralitet.

Vin og Mad
Et eminent match til retter med svampe, som vagtel eller fjervildt med svampe, Vol-au-Vent med brisler og svampe, samt retter rødt oksekød, glad gris, mørke og fyldige fiskeretter – gerne med svampe, samt fjerkræ fra mormors kyllingesteg til vagtler og morkler.

Nydes 15-16C grader

Domaine Pardon et fils Fleurie er HVE/HEV Haute Valeur Environnementale/High Environmental Value certificeret.

Priser/Awards

2024 - 

Concours International du Gamay

GOLD MEDAL

Concours des Grands Vins du Beaujolais

GOLD MEDAL

Om producenten

Domaine Pardon & Fils er en ældre familieejet vingård, hvis historie kan spores mere end 200 år tilbage i tiden!

Vingården er beliggende dybt inde i hjertet af vindistriktet Beaujolais, i den sydligste del af Bourgogne regionen, i landsbyen, Beaujeu, der siden middelalderen har dannet rammen om Beaujolais vinens hovedstad og, også lagt navn til distriktet. 

Her har Pardon-familien fra generation til generation skabt Beaujolais' 10 Cru’er, siden 1820, hvor Antoine Joseph Pardon, begyndte med at dyrke vinstokke ved Ermitage, i kommunen Régnié Durette.

Og som pioner begyndte Antoine også at markedsføre sine vine i Frankrig og Europa forud for sin tid.

Siden er vinmarkerne og passion for Beaujolais vin, blevet videre givet fra far til søn i generationer.

I begyndelsen af det 20. århundrede begyndte efterspørgslen på Domaine Pardons vine, og Antoines søn, Louis Aîné udvidede salget af familiens Beaujolais-vine til at omfatte den parisiske brasseriesektor, samt restauranter og hoteller i andre franske byer.

Domaine Pardon & Fils grundlægges officielt i 1921, da sønnerne Antoine og Louis tiltræder, som den nyeste generation af familien Pardon, og Louis forsøger at imødekomme den stigende efterspørgsel, ved at udvælge kvalitetsvine fra Bourgogne og Côtes du Rhône og derved øge Maison Pardon & Fils' berømthed i Frankrig.

Dog var det først årtier senere i 1965 at Domaine Pardon & Fils, med Antoines yngste søn Jean-Jacques, ved roret, at Domaine Pardon begyndte at udvikle på salget af vin i flaske. Indtil da, blev produktionen solgt i tønder.

Domaine Pardon & Fils udvider første gang sine hektarer med en ejendom og vinstokke i Fleurie i 1937, og siden er plots i de andre 10 Beaujolais Cru’er blevet tilføjet.

I dag skaber Domaine & Fils vine fra alle 10 Cru’er i Beaujolais, hvor druesorten Gamay Noir, på naturligste vis fylder langt størstedelen af produktionen. 

Druesorten Gamay tilpasser sig Beaujolais områdets terroir, som tilsammen skaber de egenskaber, der kendetegner hver og én af familien Pardons Cru’er.  Fra elegante, frugtige og smidige feminine vine, til de mere kraftfulde og struktureret vine med mere maskulin karakter.

Domaine Pardon & Fils har i det sidste århundrede været berømte for at skabe traditionelle, autentiske og typiske vine i hver af deres appellationer.

Familien udvælger desuden også stadig vine fra andre regioner: Bourgogne, Rhône-dalen og andre vine fra Frankrig, som eksporteres til mere end 13 lande, på 5 kontinenter.

Om Fleurie

Fleurie er en velanset Beaujolais Crus og måske en af de mest berømte af Beaujolais distriktets 10 Cru’s.

Vinene hører til blandt de mest respekterede i Beaujolais og omtales endda ofte som “dronningen af Beaujolais”.

Fleurie er beliggende i centrum af de 10 Beaujolais crus, syd for Moulin-à-Vent og Chénas, nord for Morgon og med Chiroubles mod vest.

Vinmarkerne gror på den vestlige side af Beaujolais bakkerne, på syd- og sydøst vendte skråninger med front mod Saône-flodens dal.

Her blev de første vinstokke plantet af romerne, og siden i den tidligere del af middelalderen af benediktinermunke, der på denne tid dyrkede, fremstillede og lagrede vinen på klostrene, og minutiøs fulgte og nedskrev druernes rejse fra vinmark til flaske.

Jordbunden er her primært domineret af pink granitjord, dog med få variationer i både teksturer og art, som er med til at skabe vine i forskellige stilarter.

På de højere dele af skråningerne indeholder jorden også groft og tørt sand, som absorberer og reflekterer varme, hvilket skaber gode betingelser for druernes modning.

Vinmarkerne på de lavere dele af skråningerne er ofte tildelt mere ler i jordbunden, hvilket tilføjer mere struktur til den ellers elegante vinstil, der kendetegner Fleurie.

Overordnet set anses Fleurie ofte for at være en af de mest feminine af de 10 Beaujolais Cru’er og kendetegnes ofte ved sin elegance og silkebløde personlighed, der altid indeholder blomsteragtige/florale aromaer og noter af skovens røde og mørke bær.

Fleurie fik egen AOC i 1936 sammen med syv andre områder i det nordlige Beaujolais.

Læs mere om Fleurie her!

Om Beaujolais

Beaujolais er det sydligst beliggende vindistrikt i Bourgogne, der strækker sig i en smal række af vinstokke, fra granitbjergene lige syd for grænsen til Mâconnais i nord, til byen Lyon i syd. 

Vinområdet betragtes som et af de ældre franske vinområder, hvor vinproduktion og vindyrkningen menes at kunne spores mere end 2.000 år tilbage i tiden og forbindes med de romerske soldater.

Og det fortælles endda at den nordligst beliggende af de 10 Cru’er; Juliénas, skulle være opkaldt efter selveste Julius Cæsar.

Her er det ej landskabet, der adskiller sig voldsomt fra Bourgogne distriktet, med Mâcon som den tætteste nabo i nord, men derimod terroir, fremstilling, druesorter og vinenes stil.

I modsætning til resten af Bourgogne, er hoveddruerne i Beaujolais ej druesorterne Pinot Noir og Chardonnay, men derimod Gamay og Aligoté.

I Beaujolais er størstedelen af vinene, der produceres, rødvine skabt på den blå drue Gamay Noir, der også anvendes til fremstilling af Rosévine, i let sammenspil med Pinot Noir.
Hvidvine skabes hovedsageligt på druesorten Aligoté, men Chardonnay, der forbindes med det øvrige Bourgogne, må også anvendes.

Vinene fra Beaujolais kan dermed repræsentere flere forskellige udtryk og i særdeleshed, helt andre end resten af Bourgogne.

Beaujolais er kendt for både regionens Beaujolais Villages, Beaujolais Nouveau, samt Beaujolais Supérieur – og i særligt for regionens 10 Cru’er; Côte de Brouilly, Moulin-à-Vent, Juliénas, Saint-Amour, Fleurie, Morgon, Chénas, Chiroubles, Regnié og Brouilly. 

Alle 10 Cru’er er beliggende i den nordligste del af Beaujolais og det er også her de bedste vine skabes, på druerne, fra de granitholdige østvendte skråninger i én af de 10 Cru ’er. 

Læs mere om Beaujolais her!