Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Matahiwi Estate “ME” Sauvignon Blanc, Wairarapa New Zealand

Matahawi 2022 Sauvignon Blanc
New Zealand Wairarapa Wairarapa
Vinavisen
Matahiwi Estate “ME” Sauvignon Blanc, Wairarapa New Zealand
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
169 kr. pr. flaske 129 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Hvidvin
 • Anbefalet til:
  • Skaldyr, Rå
  • Skaldyr, Grillet
  • Fisk, Grillet
 • Smagstype: Aromatiske og tørre
 • Region: Wairarapa
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Sauvignon Blanc
 • Årgang: 2022
 • Alc. procent: 13% %
 • Vinnummer: 1000190
Matahiwi Estate “ME” Sauvignon Blanc, Wairarapa New Zealand

Om vinen

Matahiwi Estate “ME” Sauvignon Blanc, er en fremragende sprød, aromatisk og frisk New Zealands Sauvignon Blanc, helt efter kunstens regler – En prisvinende vin, der årgang efter årgang modtager prestigefyldte priser!

Vinen er fremstillet på druesorten Sauvignon Blanc, der efterhånden også er blevet synomym med det nye vinland New Zealand.

Druerne kommer fra to forskellige vinmarker i Wairarapa, med hver deres unikke og mineralske jordbund, der videregiver mineraliten til vinen.

I kælderen går familien efter at skabe rene, frugtige og sprøde vine, der afspejler druernes, såvel som terroirets karakter og personlighed og derfor gæres mosten i ståltanke ved hjælp af gær, der kan gære ved lave temperaturer.

Dette skaber en mageløs, ren, frisk og sprød Sauvignon Blanc, med grønne noter, elegance og mineralitet.

Oplevelsen
Duften er frisk, ren og aromatisk, og afslører med det samme Sauvignon Blanc druen, med noter af stikkelsbær, hyldeblomst, citrus, friske urter, tomatstilke og grønne æbler.

Smagen er flot, sprød og mineralsk med frugtige noter af grønne æbler, hyldebomst og strejf af eksotiske frugter, der forenes med citrus og mineralitet i en lang smuk, ren, mineralsk og elegant afslutning.

Vin og mad
En klassisk Sauvignon Blanc fra New Zealand er et godt match til fiske- og skaldyrsretter, som dampede blåmuslinger, østers og stegt hvidfisk, retter med tomat, grillet grønne asparges, lyst kød, samt retter med gedeost, som Salade Chevre Chaud.
Serveres ved 8-10C grader

Om producenten

De første vinstokke blev plantet i området Wairarapa i 1880’erne og er en af New Zealands ældste vinregioner.

Wairarapas moderne vinhistorie tager først sin begyndelse knap 100 år senere slutningen af 1970’erne, hvor alkoholforbuddet forlængst var et overstået kapitel.

I dag bliver området bemærket for dets fortrinlige klima- og jordbundsligheder med Bourgogne i Frankrig og anerkendt for deres sprøde, mineralske og elegante vine på Sauvignon Blanc og Pinot Noir.

I hjertet af Wairarapa, i det sydøstlige hjørne af Nordøen, ligger den familiejet vingård Matahiwi Estate, i skyggen af Tararuas-bjergkæden, hvor klimaet er tørt, nætterne er kølige og jordbunden i vinmarkerne domineret af ler, alluvialsletter og drænede grusaflejninger, der tilføjer elegance og mineralitet i vinene.

Vinmarkerne ligger i den nordvestlige udkant af Masterton, og spreder sig over 75 hektarer, hvor Pinot Noir og Sauvignon Blanc er de to vigtigste sorter.

Matahiwi Estate er ejet familien Scott, der plantede ejendommens første vinstokke i 1990 og siden har skabt vin, der både afspejler områdets historie og terroir, samt familiens vision omkring bæredygtig vinavl.

Historien findes både i vinmarkene, i kælderen og i deres logo, der består af den mytiske hellige ildfugl, Phoenix, som er et symbol på fornyelse.

Matahiwis Phoenix symboliserer genfødelsen af vinfremstilling i området for første gang siden forbuddet.

Vinene afspejler essensen af den smukke region Wairarapa og det unikke terroir, af kølige nætter og mineralsk jordbund.

Matahiwi Estate er certificeret Sustainable Winegrowing New Zealand (SWNZ) og producerer vinene i henhold til disse bæredygtige principper, der tydeligt og naturligt kommer til syne i vinmarkerne og vinfremstillingen.

I vinmarken er rækkerne mellem vinstokkene beplantet med andre planter, som honningurt og boghvede, der tiltrækker naturlige rovdyr, der afhjælper vingården for skadedyr.

Der anvendes minimal brug af kemikalier og gødningen er helt erstattet med hjemmedyrket gødning betående af bl.a. barkfliser og tang, og om vinteren vandrer får bland vinstokkene, spiser græsset og tilføjer deres naturlige gødning til jorden.

Principper, der fremmer sund jord og biodiversitet i vingården.

Reducering af vand- og elforbrug, samt affaldsstrøm, er desuden også en del af dagligdagens bæredygtige aspekt.

Matahiwi Estate har vundet flere priser for deres fremragende vine!