Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Matahiwi Estate “ME” Pinot Noir, Wairarapa New Zealand

Matahawi 2022 Pinot Noir
New Zealand Wairarapa Wairarapa
Ekstra Bladet
Matahiwi Estate “ME” Pinot Noir, Wairarapa New Zealand
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
179 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Fisk, Stegt
    • Fisk, Dampet
  • Smagstype: Lette og elegante
  • Region: Wairarapa
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Pinor Noir
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 13% %
  • Vinnummer: 1000191
Matahiwi Estate “ME” Pinot Noir, Wairarapa New Zealand

Om vinen

Matahiwi Estate “ME” Pinot Noir er en vidunderlig, saftig, voluminøs og elegant New Zealandsk Pinot Noir – helt efter kunstens regler!

Ikke uden grund at hver årgang høster utallige flotte priser!

Vinen er fremstillet på druesorten Pinot Noir, der efterhånden også er blevet synomym med det nye vinland New Zealand.

Druerne kommer fra de nordlige vinmarker i Wairarapa, med hver deres unikke og mineralske jordbund, der videregiver mineraliten til vinen.

I kælderen går familien efter at skabe rene, frugtige og sprøde vine, der afspejler druernes, såvel som terroirets karakter og personlighed og derfor gæres mosten i ståltanke ved hjælp af gær, der kan gære ved lave temperaturer.

Dette skaber en mageløs, voluminøs og elegant rødvin, der afspejler Pinot Noir druen i sin smukke glans, med noter fra skovens bær og bund, mineralitet og elegance.

Oplevelsen
Duften er forførende med dominerende noter af kirsebær, skovens mørke og røde bær, samt svampe (animalsk) og mineralitet.

Smagen er mageløs, saftig og voluminøs med klassiske Pinot Noir noter af skovens brombær, hindbær, jordbær og svampe, der generøst forenes med elegance og mineralitet i en skøn lang afslutning.

Vin og Mad
Et oplagt match til retter med rødt oksekød, som rørt tatar eller steg, mørke fiskeretter, Vol-au-Vent med brisler og svampe, risotto med svampe og generet retter med svampe.
Serveres ved 14-16C grader og gerne i store Bourgogne glas 

Om producenten

De første vinstokke blev plantet i området Wairarapa i 1880’erne og er en af New Zealands ældste vinregioner.

Wairarapas moderne vinhistorie tager først sin begyndelse knap 100 år senere slutningen af 1970’erne, hvor alkoholforbuddet forlængst var et overstået kapitel.

I dag bliver området bemærket for dets fortrinlige klima- og jordbundsligheder med Bourgogne i Frankrig og anerkendt for deres sprøde, mineralske og elegante vine på Sauvignon Blanc og Pinot Noir.

I hjertet af Wairarapa, i det sydøstlige hjørne af Nordøen, ligger den familiejet vingård Matahiwi Estate, i skyggen af Tararuas-bjergkæden, hvor klimaet er tørt, nætterne er kølige og jordbunden i vinmarkerne domineret af ler, alluvialsletter og drænede grusaflejninger, der tilføjer elegance og mineralitet i vinene.

Vinmarkerne ligger i den nordvestlige udkant af Masterton, og spreder sig over 75 hektarer, hvor Pinot Noir og Sauvignon Blanc er de to vigtigste sorter.

Matahiwi Estate er ejet familien Scott, der plantede ejendommens første vinstokke i 1990 og siden har skabt vin, der både afspejler områdets historie og terroir, samt familiens vision omkring bæredygtig vinavl.

Historien findes både i vinmarkene, i kælderen og i deres logo, der består af den mytiske hellige ildfugl, Phoenix, som er et symbol på fornyelse.

Matahiwis Phoenix symboliserer genfødelsen af vinfremstilling i området for første gang siden forbuddet.

Vinene afspejler essensen af den smukke region Wairarapa og det unikke terroir, af kølige nætter og mineralsk jordbund.

Matahiwi Estate er certificeret Sustainable Winegrowing New Zealand (SWNZ) og producerer vinene i henhold til disse bæredygtige principper, der tydeligt og naturligt kommer til syne i vinmarkerne og vinfremstillingen.

I vinmarken er rækkerne mellem vinstokkene beplantet med andre planter, som honningurt og boghvede, der tiltrækker naturlige rovdyr, der afhjælper vingården for skadedyr.

Der anvendes minimal brug af kemikalier og gødningen er helt erstattet med hjemmedyrket gødning betående af bl.a. barkfliser og tang, og om vinteren vandrer får bland vinstokkene, spiser græsset og tilføjer deres naturlige gødning til jorden.

Principper, der fremmer sund jord og biodiversitet i vingården.

Reducering af vand- og elforbrug, samt affaldsstrøm, er desuden også en del af dagligdagens bæredygtige aspekt.

Matahiwi Estate har vundet flere priser for deres fremragende vine!

★★★★★ Vinavisen

90 points Houlbergs Vinblog