Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Weingut Wassmann ’Carlo’ Cabernet Franc Blanc, Øko/Bio/Naturvin, Villány, Ungarn

Weingut Wassmann 2023 Cabernet Franc
Ungarn Villány
Weingut Wassmann ’Carlo’ Cabernet Franc Blanc, ØkoBioNaturvin, Villány, Ungarn
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
209 kr. pr. flaske 179 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Skaldyr, Dampet
    • Suppe, Kogt
    • Fisk, Grillet
    • Fisk, Stegt
  • Smagstype: Aromatiske og tørre
  • Region: Villány
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Cabernet Franc
  • Årgang: 2023
  • Alc. procent: 12,5 %
  • Vinnummer: 101720001
Weingut Wassmann ’Carlo’ Cabernet Franc Blanc, ØkoBioNaturvin, Villány, Ungarn

Om vinen

Wassmann ’Carlo’ er en vidunderlig, frisk og sprød hvid ungarsk naturvin med forfriskende grønne noter, velafbalanceret syre og udsøgt mineralitet!

Et mesterværk af en spektakulær og elegant naturvin fra en af de dygtigste øko/bio og naturvinsproducenter!

Vinen er fremstillet udelukkende på Cabernet Franc druer, hvilket gør det til en Blanc de Noirs/Blanc de Franc - hvidvin lavet på røde(blå) druer, hvor drueskindet ej får lov til at afgive farve til vinen.

Druerne stammer fra Wassmanns vinstokke, der gror på Városhegy skråningen, i en jordbund domineret af vulkansk jord, ler, løss og kalksten, som tilføjer dybde, styrke og den elegante mineralitet til vinene.

Efter endt høst, afstilkes druerne omhyggeligt med fokus på renheden af ​​den fritløbende juice. Mosten blev herefter helt på ståltanke, hvor den alkoholiske gæring finder sted naturligt indenfor 3 uger.

Vinen hældes derefter på brugte franske barriques, hvor den malolaktiske gæring finder sted og vinen til slut lagres 6 måneder i Wassmanns 100 år gamle kælder, inden den flaskes ufineret og ufiltreret.

Oplevelsen

Dette skaber en vidunderlig, sprød og kraftfuld ungarsk hvidvin. Aromatisk, voluminøs og elegant med sin helt egen spektakulære personlighed!

Duften er forførende aromatisk og frisk med noter af blomster, grønne urter, grøn peber og æbler, der mødes med elegant mineralitet.

Smagen er livlig, sprød og voluminøs, domineret af en forfriskende grøn personlighed med noter af stikkelsbær og grønne æbler, der forenes i en voluminøs krop med livlig syre fra pomelo citrus og ender i en lang cremet afslutning, med udsøgt mineralitet.

Vin og Mad
Et sublimt match til fiske- og skaldyrsretter som stegt hvidfisk, dampede hvide asparges med rejer, hvidvinsdampede muslinger, fiskesuppe og stegte kammuslinger.
Nydes ved 8-10C grader

Navnet Carlo, den maskuline version af Charlotte, stammer fra en hvid Cuvée med en mere feminin karakter, der blev lavede indtil 2017.

Carlo er opkaldt efter Susanns tante, der elskede Cuvée Charlotte, som hun nød det meste af sit liv. Hun blev 94 år og døde i 2017.

Til minde om hende genplantede Wassmann den gamle vinmark med Cabernet Franc og skabte Carlo.

Vinen fremstilles blot i 933 flasker.

Om producenten

Weingut Wassmann er en lille ungarsk vingård, drevet af kærligheden til naturen og fremstillingen af naturlige økologiske og biodynamiske kvalitetsvine, der afspejler druesortens personlighed, terroirets mineraler og naturens krafter!

Vingården er beliggende i den gamle lille vinlandsby Pécsdevecser, i hjertet af Villány-regionen i den sydlige del af Ungarn – landets førende rødvinsregion, berømte for deres økologiske og biodynamiske naturvine på de klassiske druesorter: Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, der har fundet deres åndelige ungarske hjem her.

Wassmann vingården blev grundlagt tilbage 1998 af ægteparret Ralf Waßmann og Susann Hanauer, da de opkøbte en gammel gård og en lille sydvendt grund beplantet med Chardonnay- og Olaszriesling-vinstokke, der voksede side om side med mandel- og ferskentræer, langs en tilstødende grund beplantet med Blauer Portugieser.

Vinkælderen når her en imponerende alder på 100 år, men alt andet i vingården Wassmanns historie, er alt andet end traditionelt og traditionel vindyrkning.

Allerede fra begyndelsen havde ægteparret en drøm om af fremstille ægte og naturlige biodynamiske kvalitetsvine – og blot få år senere kom drømmen endnu tættere på at gå i opdyldelse, da Wassmann vingården i 2003, som den første i Villány, blev anerkendt som økologiske vinavlere i henhold til EU's retningslinjer for økologisk landbrug.

Den endelige biodynamiske certificering af demeter blev en realitet i 2011, og drømmen blev til virkelighed.

Vinmarkerne strækker sig over blot 1,5 hektar og er i dag beplantet med druesorterne: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos (Blaufränkisch) og Welschriesling.

Vinstokkene dyrkes uden biocider eller kunstgødning. Såkaldte skadedyr ses som naturlig føde for nyttige væsner som mariehøns, ørentviste, firben og fugle, som får lov til at bo i vinmarkerne.

Det samme gør andre planter, der vokser i harmoni med vinstokkene, og skaber en naturlig biodiversitet i vinmarkerne.

I kælderen bevares jordens og solens gaver, så vinene kan udvikle sig til kunstværker skabt af naturen. Al anvendelse af​​ kemisk manipulation, kunstig gær og bakterier undgås.

Vinene får ganske enkelt lov til at skabe sig selv, og sågar den alkoholiske og maloaktiske gæring sker spontant i processen.

Til slut lagres vinene i ståltanke, traditionelle træfade eller brugte barriques, afhængigt af vintypen, indtil de når modenhed, hvorefter de tappes ufiltrerede.

Wassmann vine roses altid for deres naturlighed, der afspejler druesorternes personlighed og giver dem deres rå styrke, samt terroirs mineraler, som tilføjer vinene deres mineralitet og elegance.

Fordi ægte glæde ved at drikke kvalitetsvin betyder at være i harmoni med naturen.

Siden 2010 har Wassmann rådgivet andre vinavlere, der ønsker at blive økologiske.

Og i dag bliver Wassmann anset som et fyrtårn, når det kommer til bæredygtig vin.

De gik i all in på biodynamisk produktion og naturvin allerede fra den spæde begyndelse, og bliver af mange anset for de ypperligste inden for dette felt.

Vil du omlægge til bæredygtig vinproduktion, og har spørgsmål, så ringer du til Wassmans, vil du lave naturvin, og har spørgsmål, så ringer du til Wassmans.