Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Weingut Wassmann Cabernet Sauvignon, Øko/Bio/Naturvin, Villány, Ungarn

Weingut Wassmann 2020 Cabernet Sauvignon
Ungarn Villány
Weingut Wassmann Cabernet Sauvignon, Øko/Bio/Naturvin, Villány, Ungarn
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
240 kr. pr. flaske 210 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Lam, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Oksekød, Stegt
    • Gryde/simreretter, Simret
    • Braiserede retter, Simret
  • Smagstype: Bløde, saftige og frugtige
  • Region: Villány
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Cabernet Sauvignon
  • Årgang: 2020
  • Alc. procent: 13 %
  • Vinnummer: 101720004
Weingut Wassmann Cabernet Sauvignon, Øko/Bio/Naturvin, Villány, Ungarn

Om vinen

Cabernet Sauvignon er en af ​verdens mest velkendte, men også en af ​​de mest krævende røde druesorter, der gør vin på ren Cabernet Sauvignon til en sjældenhed – særligt i Europa.

I Villány har druesorten fundet sit ungarske hjem, og særlig hos Weingut Wassmann, der har skabt en vidunderlig, voluminøs og elegant ungarsk Cabernet Sauvignon, inden for øko/bio – og naturvinens kunst!

Vinen er fremstillet udelukkende på Cabernet Sauvignon druer, der stammer fra Wassmanns plots på Város Hegy skråningen, hvor vinstokkene gror i en ler, løss og kalkstens domineret jordbund, der tilføjer dybde, styrke og elegance af mineralitet til vinene.

Høsten foregår i hånden og efter nænsom presning hældes mosten på åbne træstativer i en måned, hvor gæring og malolaktisk gæring finder sted naturligt.

Vinen lagres til slut 17 måneder på brugte ungarske og franske små barriques i Wassmanns 100 år gamle kælder, inden vinen tappes ufiltreret og ufiltreret og med minimal tilsætning af svovl.

Inden frigivelse lagres vinen ydeligere to år på flasken.

Oplevelsen

Dette skaber en blød og voluminøs, saftig og generøs Cabernet Sauvignon, med rigdom af frugt, robusthed og udsøgt elegance af mineralitet.

Duften er charmerende, intens og aromatisk med noter af violer, friske urter og modne bær, der mødes med sort peber, tobak og mineralitet.

Smagen er generøs, saftig og robust, med dybde og rigdom af frugt fra skovens vilde kirsebær, jordbær, brombær og solbær, der forenes i en frodig krop med yndefulde strejf af urter, støv, kakao og peber, silkebløde tanniner og en lang vidunderlig afslutning med antydninger af tjære og udsøgt mineralitet.

Vin og Mad
Det perfekte mach til retter med svampe, rødt oksekød, som steg eller den store røde bøf, retter med kalv, lam og vildt, samt gryde- og/eller Braiserede retter.
Nyd vinen ved 16 til 18°C grader

Om producenten

Weingut Wassmann er en lille ungarsk vingård, drevet af kærligheden til naturen og fremstillingen af naturlige økologiske og biodynamiske kvalitetsvine, der afspejler druesortens personlighed, terroirets mineraler og naturens krafter!

Vingården er beliggende i den gamle lille vinlandsby Pécsdevecser, i hjertet af Villány-regionen i den sydlige del af Ungarn – landets førende rødvinsregion, berømte for deres økologiske og biodynamiske naturvine på de klassiske druesorter: Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, der har fundet deres åndelige ungarske hjem her.

Wassmann vingården blev grundlagt tilbage 1998 af ægteparret Ralf Waßmann og Susann Hanauer, da de opkøbte en gammel gård og en lille sydvendt grund beplantet med Chardonnay- og Olaszriesling-vinstokke, der voksede side om side med mandel- og ferskentræer, langs en tilstødende grund beplantet med Blauer Portugieser.

Vinkælderen når her en imponerende alder på 100 år, men alt andet i vingården Wassmanns historie, er alt andet end traditionelt og traditionel vindyrkning.

Allerede fra begyndelsen havde ægteparret en drøm om af fremstille ægte og naturlige biodynamiske kvalitetsvine – og blot få år senere kom drømmen endnu tættere på at gå i opdyldelse, da Wassmann vingården i 2003, som den første i Villány, blev anerkendt som økologiske vinavlere i henhold til EU's retningslinjer for økologisk landbrug.

Den endelige biodynamiske certificering af demeter blev en realitet i 2011, og drømmen blev til virkelighed.

Vinmarkerne strækker sig over blot 1,5 hektar og er i dag beplantet med druesorterne: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos (Blaufränkisch) og Welschriesling.

Vinstokkene dyrkes uden biocider eller kunstgødning. Såkaldte skadedyr ses som naturlig føde for nyttige væsner som mariehøns, ørentviste, firben og fugle, som får lov til at bo i vinmarkerne.

Det samme gør andre planter, der vokser i harmoni med vinstokkene, og skaber en naturlig biodiversitet i vinmarkerne.

I kælderen bevares jordens og solens gaver, så vinene kan udvikle sig til kunstværker skabt af naturen. Al anvendelse af​​ kemisk manipulation, kunstig gær og bakterier undgås.

Vinene får ganske enkelt lov til at skabe sig selv, og sågar den alkoholiske og maloaktiske gæring sker spontant i processen.

Til slut lagres vinene i ståltanke, traditionelle træfade eller brugte barriques, afhængigt af vintypen, indtil de når modenhed, hvorefter de tappes ufiltrerede.

Wassmann vine roses altid for deres naturlighed, der afspejler druesorternes personlighed og giver dem deres rå styrke, samt terroirs mineraler, som tilføjer vinene deres mineralitet og elegance.

Fordi ægte glæde ved at drikke kvalitetsvin betyder at være i harmoni med naturen.

Siden 2010 har Wassmann rådgivet andre vinavlere, der ønsker at blive økologiske.

Og i dag bliver Wassmann anset som et fyrtårn, når det kommer til bæredygtig vin.

De gik i all in på biodynamisk produktion og naturvin allerede fra den spæde begyndelse, og bliver af mange anset for de ypperligste inden for dette felt.

Vil du omlægge til bæredygtig vinproduktion, og har spørgsmål, så ringer du til Wassmans, vil du lave naturvin, og har spørgsmål, så ringer du til Wassmans.