Gamba ”Le Quare” Valpolicella Ripasso Classico Superiore, DOC Valpolicella Superiore, Veneto

Spar 40 kr. pr. fl.
169 kr. pr. flaske 129 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Vildt - løbende/flyvende, Simret
- Vildt - løbende/flyvende, Grillet
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Lam, Grillet
- And, Stegt
- Lam, Stegt
- Kalvekød, Grillet
- Kalvekød, Stegt
- Gris, Simret
- Smagstype: Fyldige
- Region: Ripasso
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 15%, Molinara 5%
- Årgang: 2020
- Alc. procent: 15 %
- Vinnummer: 004489785623

Om vinen
Azienda Agricola Gamba ”Le Quare” Valpolicella Ripasso Classico Superiore¨ er en fremragende, voluminøs, saftig og generøs, enkeltmarks Valpolicella Ripasso Classico Superiore, med dybde, rigdom af frugt og yndefuld elegance af mineralitet.
Vinen er fremstillet på de klassiske Valpolicella druesorter; Corvina, Corvinone, Rondinella, & Molinara, og efter den klassiske og traditionelle Ripasso metode.
Ripasso betyder ”at passere” eller i vinens verden ”re-passere”, og det er netop, det som sker ved fremstillingen af en Valpolicella Ripasso.
Ved fremstilling af Amarone della Valpolicella, tørres druerne i min. 3 mdr., inden presning, og ved fremstilling af Valpolicella Ripasso, lagres kvaset(drueskallerne) fra Amarone vinen sammen med Valpolicella Ripasso rødvinen, for at trække de sidste saft og power ud af skallerne.
Superiore tilhører den bedste liga, hvor udbytte pr. hektarer og vinens kvalitet spiller en rolle.
Gamba Valpolicella Ripasso Superiore er skabt efter kunstens regler og traditioner, der gælder for Valpolicella Ripasso Superiore.
Druerne stammer fra Gambas plot på vinmarken Le Quare, der ligger på Gnirega bakkens sydligt eksponeret skråning, med udsigt over Valpolicella dalen.
Vinstokkene gror her 300 meter over havets overfalde og i Valpolicellas karakteristiske jordbund domineret af kalksten, som tilføjer den yndefulde mineralitet i Valpolicella vinene.
Efter høsten gennemgår druerne en kort maceration (skind kontakt med druerne og mosten), som bidrager med farve og fylde til vinen, dernæst gæres mosten med kvaset fra Amarone vinen.
Vinen lagres til slut nogle måneder på egetræstønder, inden frigivelse.
Oplevelsen
Dette skaber en flot og skøn Valpolicella Ripasso Superoire – Voluminøs, saftig og generøs med dominerende vidunderlig frugt, dybde og elegance.
Duften er intens, forførende, aromatisk og rig på frugtige noter af røde og sorte kirsebær, hindbær, granatæble og blommer, der mødes med strejf af vanilje, urter og mineralitet.
Smagen er voluminøs, elegant og saftig, hvor noterne af blomme, hindbær og kirsebær følger med fra duften og forenes i en lang flot afslutning med unge og alligevel lidt bløde tanniner og yndefuld mineralitet.
Vin og Mad
En perfekt ledsager til retter med rødt oksekød, kalv og vildt, fyldige og cremede pastaretter, retter med svampe, som svamperisotto, samt modne fast oste, og retter med and, som juleanden!
Serveres ved 16-18C grader
Anmeldelser:
VINAVISEN 5 STJERNER
”En dejlig fyldig rødvin i fin balance med en krydret smag og en anelse sødme.”
Finansbureauet
Kåret til en af årets julevine
Kommentar: ”Lækker og sødmefuld Ripasso med intensive kirsebærtoner og lang cremet eftersmag. Super value for money.”
Om producenten
En af de helt store, i meget lille skala.
Azienda (vingården) Gamba er en lille familiedrevet vingård,aom i de senere år blevet anerkendt som en af de absolut bedste, når det kommer til de klassiske vine fra Valpolicella: Amarone, Valpolicella, Valpolicella Ripasso og Recioto, i topkvalitet.
Fælles for deres vine er meget små produktioner og tårnhøj kvalitet.
Vingården er beliggende i den lille landsby Marano, på en bakke, der skuer beundrende ud over Marano-dalen, og vinmarkerne pryder skråningerne så langt øjet rækker, i hjertet af Valpolicella.
Grundlagt i 2003 af de tre brødre Giovanni, Giuseppe og Martino Aldrighetti, der med generationer af traditioner indenfor vindyrkning og fremstilling af vin, besluttede at gøre en drøm til virkelighed, i hjertet af Valpolicella.
Og fra begyndelsen lavede de tre brødre kun vin på druer fra deres egne vinmarker, som dengang dækkede blot dækkede små 6 hektarer af vinstokke.
I dag strækker vinmarkerne sig over hele 15 hektarer vinstokke, beplantet med de klassiske druesorter for fremstilling af Valpolicella vinene, Amarone og Recioto; Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta & Croatina.
Gamba fremstiller desuden Grappa di Amarone Barrique ved destillation af Amarone-rester, hvis druer, Corvina, Corvinone og Rondinella på forhånd er udvalgt og derefter opbevaret til tørre i nogle måneder.
Grappaen lagres derefter i to år på franske Barrique-tønder.
Vinmarkerne ligger i den inderste del af Valpolicella Classica, hvor vinstokkene gror på terrasser på Valpolicellas svulmende bakker i omkring 300 meters højde over havet overfalde, og i den kalkstensrige jordbund, som tilføjer den yndefulde mineralitet i Valpolicella vinene.
Vinene fra Azienda Agricola Gamba høster fremragende priser og anmeldelser, herunder topplaceringer på Vinitaly messen hvert år, og særligt Gambas Amarone Campedel får opmærksomhed med 19/20 point i Decanter, det anerkendte engelske vinmagasin, samt placering i Top 10 de sidste 3 år.