Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Gamba ”Campedel” Valpolicella Ripasso Classico Superiore, DOC Valpolicella Superiore, Veneto

2019 Corvina
Italien Ripasso Valpolicella
Vinavisen
Gamba ”Campedel” Valpolicella Ripasso Classico Superiore, DOC Valpolicella Superiore, Veneto
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
199 kr. pr. flaske 169 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Gris, Simret
    • Kalvekød, Grillet
    • Kalvekød, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Simret
    • Vildt - løbende/flyvende, Grillet
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • And, Stegt
  • Smagstype: Bløde, saftige og frugtige
  • Region: Ripasso
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 40% Corvina, 35% Corvinone, 20% Rondinella & 5% Oseleta
  • Årgang: 2019
  • Alc. procent: 14,5 %
  • Vinnummer: 00467889
Gamba ”Campedel” Valpolicella Ripasso Classico Superiore, DOC Valpolicella Superiore, Veneto

Om vinen

Gamba ”Campedel” Valpolicella Ripasso Classico Superiore er en af Gamba vingårdens top enkeltmarks Valpolicella Ripasso Classico Superiore – Saftig, voluminøs, generøs og yderst elegant!

Vinen er fremstillet på de klassiske Valpolicella druesorter; Corvina, Corvinone, Rondinella, & Oseleta, og efter den klassiske og traditionelle metode, hvor kvaset fra fremstillingen af Amarone-vinen indgår i en anden gæring med Valpolicella-vinen, som tilføjer dybere smag og mere volumen til vinene.

Ripasso betyder ”at passere” eller i vinens verden ”re-passere”, og det er netop, det som sker ved fremstillingen af en Valpolicella Ripasso.

Ved fremstilling af Amarone della Valpolicella, tørres druerne i min. 3 mdr., inden presning, og ved fremstilling af Valpolicella Ripasso, lagres kvaset(drueskallerne) fra Amarone vinen sammen med Valpolicella Ripasso rødvinen, for at trække de sidste saft og power ud af skallerne.

Superiore tilhører den bedste liga, hvor udbytte pr. hektarer og vinens kvalitet spiller en rolle.

Druerne til denne fantastiske enkeltmarks Valpolicella Ripasso Classico Superiore, stammer fra Gambas plot på vinmarken Campedel, der ligger på Gnirega bakkens sydligt eksponeret skråning, med udsigt over Valpolicella dalen i 300 meters højde over havets overflade, og i Valpolicellas karakteristiske jordbund domineret af kalksten, som tilføjer den yndefulde mineralitet i Valpolicella vinene.

Efter høst, afstilkes druerne og gennemgår maceration og presning, inden vinen til slut lagres 4 måneder på ståltanke og yderligere 15 måneder på egetræsfade, inden den frigives.

Oplevelsen

Dette skaber en mageløs enkeltmarks Valpolicella Ripasso Classico Superiore, der er yderst saftig, og generøs, og voluminøs og elegant!

Duften er charmerende, intens og aromatisk med noter af viol, friske urter, hindbær og kirsebær, der komplimenteres af vanilje, kaffe, trøffel og tobak.

Smagen er voluminøs, fløjlsblød, harmonisk og saftig med generøse noter af sorte og røde kirsebær, hindbær og vilde jordbær og brombær, der forenes med noter af vanilje, kanel, kaffe og tobak, i en lang flot afslutning, med bløde tanniner og elegant underliggende mineralitet.

Vin og Mad
En perfekt ledsager til retter med grillet rødt oksekød, kalv og buk, fyldige og cremede pastaretter, retter med svampe, som svamperisotto, retter med trøffel, samt modne fast oste og sågar juleanden/julegåsen!

Nydes ved 16-19 °C grader

Om producenten

En af de helt store, i meget lille skala.

Azienda (vingården) Gamba er en lille familiedrevet vingård,aom i de senere år blevet anerkendt som en af de absolut bedste, når det kommer til de klassiske vine fra Valpolicella: Amarone, Valpolicella, Valpolicella Ripasso og Recioto, i topkvalitet.

Fælles for deres vine er meget små produktioner og tårnhøj kvalitet.

Vingården er beliggende i den lille landsby Marano, på en bakke, der skuer beundrende ud over Marano-dalen, og vinmarkerne pryder skråningerne så langt øjet rækker, i hjertet af Valpolicella.

Grundlagt i 2003 af de tre brødre Giovanni, Giuseppe og Martino Aldrighetti, der med generationer af traditioner indenfor vindyrkning og fremstilling af vin, besluttede at gøre en drøm til virkelighed, i hjertet af Valpolicella.

Og fra begyndelsen lavede de tre brødre kun vin på druer fra deres egne vinmarker, som dengang dækkede blot dækkede små 6 hektarer af vinstokke.

I dag strækker vinmarkerne sig over hele 15 hektarer vinstokke, beplantet med de klassiske druesorter for fremstilling af Valpolicella vinene, Amarone og Recioto; Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta & Croatina.

Gamba fremstiller desuden Grappa di Amarone Barrique ved destillation af Amarone-rester, hvis druer, Corvina, Corvinone og Rondinella på forhånd er udvalgt og derefter opbevaret til tørre i nogle måneder.

Grappaen lagres derefter i to år på franske Barrique-tønder.

Vinmarkerne ligger i den inderste del af Valpolicella Classica, hvor vinstokkene gror på terrasser på Valpolicellas svulmende bakker i omkring 300 meters højde over havet overfalde, og i den kalkstensrige jordbund, som tilføjer den yndefulde mineralitet i Valpolicella vinene.

Vinene fra Azienda Agricola Gamba høster fremragende priser og anmeldelser, herunder topplaceringer på Vinitaly messen hvert år, og særligt Gambas Amarone Campedel får opmærksomhed med 19/20 point i Decanter, det anerkendte engelske vinmagasin, samt placering i Top 10 de sidste 3 år.