Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Bric Cenciurio Langhe Nebbiolo, D.O.C Langhe, Piemonte

Bric Cenciurio 2023 Nebbiolo
Italien Piemonte Langhe
Bric Cenciurio Langhe Nebbiolo, D.O.C Langhe, Piemonte
-21%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 54 kr. pr. fl.

249 kr. pr. flaske 195 kr. pr. fl. ved 6 fl.
249 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Oksekød, Stegt
    • Risotto, Kogt
    • Pasta, Kogt
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Smagstype: Tørre og markante
  • Region: Piemonte
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Nebbiolo
  • Årgang: 2023
  • Alc. procent: 14 %
  • Vinnummer: 12140
Bric Cenciurio Langhe Nebbiolo, D.O.C Langhe, Piemonte

Om vinen

Bric Cenciurio Langhe Nebbiolo er en flot, rig og velstruktureret Langhe Nebbiolo vin, fra en af de bedste vingårde i Italien.

Langhe Nebbiolo anses ”lillebror” til Barolo og fremstilles på samme druesort og i Piemonte, som Barolo.

Og denne vin er Langhe Nebbiolo fra øverste hylde.

Lavet af Bric Centurio, der blandt andet står bag ”Coste di Rose Barolo”, der af mange vinjournalister nævnes, som kandidat til den bedste Barolo i verden.

Druerne kommer fra Bric Cenciurios vinmarker i distrikterne Malgiano Alfieri, Castellinado og Barolo og høstes og sorteres i hånden.

Vinen gennemgår herefter maceration og gæring, som efter følges af et par måneders lagring på ståltanke, dernæst 18 måneder på egetræsfade og til slut et par måneder i flasken, inden vinene frigives.  

Dette skaber en elegant og voluminøs Langhe Nebbiolo med silkebløde taninner, fremragende struktur og rigdom af frugt.

Oplevelsen
Duften er intens, aromatisk og imødekommende med noter af violer og røde bær, der mødes med svampe og peber.

Smagen er silkeblød, voluminøs og elegant med rigdom af frugt fra skovens blå og røde intense bær, der forenes i en vanvittig flot struktureret krop med silkebløde taninner og flot lang eftersmag med mineralske undertoner.

Vin og Mad
En god ledsager til retter med svampe eller trøffel, som cremet svamperisotto, morkel eller foie gras farseret vagtel, kraftfulde og cremede pastaretter eller en stor rød bøf med friskrevet trøffel, samt retter med vildt.

Serveres ved 16-18C grader

Om producenten

Bric Cenciurio er en lille familieejet vingård, berømte for deres mageløse og elegante Barolo og Barbera vine, der i århundreder har kendetegnet og prydet det legendariske område i Piemonte og med tiden, for Barolos vedkommende, fået tilnavnet ”Kongens vin”.

Vingården beliggende i den lille landsby Barolo, der ligger på et lille plateau, beskyttet af de omkringliggende bakker, arrangeret i et amfiteater, i hjertet af Langhe, Piemonte, der indikerer oprindelsesområdet, for Barolo vine og i særdeleshed druen Nebbiolo.

Her i dette historiske område blev Bric Cenciurio skabt af Franco Pittatore og hans svoger Carlo Sacchetto tilbage i 1990, valgte at slå deres ejendomme sammen og forene deres land, i Barolo og Roero for at give liv til deres drøm: at producere traditionelle højkvalitetsvine, der kendetegner området. En drøm, som i dag videreføres af Francos sønner, Alessandro og Alberto.

Vinmarkerne strækker sig over 15 hektarer fordelt i Barolo, Novello, Castellinaldo og Magliano Alfieri, i hjertet af Piemonte og dyrkes efter bæredygtige principper, hvor særligt biodiversiteten i vinmarkerne spiller en stor rolle.

Og navnet Bric Cenciurio, stammer fra en bakkestrækning i Castellinaldo kommune og betyder toppen af ​​Cenciurio-bakken, som ligger på et historisk sted i Roero.

Bæredygtig udvikling

Teorien er simpel: Jo mindre der gribes ind i naturens gang, jo mere naturlig smag får vinen.

Derfor fremstilles vinene så vidt muligt uden sprøjtemidler, syntetiske kemikalier og med det gamle håndværk i vinmarken, som begge ejere har lært af deres bedsteforældre og forældre. Det giver mere arbejde i marken, men ifølge dem selv, også druer med mere smag.

Vinificeringen er således også centreret om at respektere det råmateriale, som vinen stammer fra.

Det forsøges at fortolke hver mark og druesort individuelt, og omhyggeligt at kontrollere modenheden af ​​klaserne.

Teknologien går hånd i hånd med traditionelle metoder, som at følge månens faser for aftapning af vine og høsten udføres udelukkende i hånden for omhyggeligt at udvælge de bedste klaser.

Der dyrkes druesorterne; Nebbiolo, Arneis, Barbera, Dolcetto, Freisa, Brachetto og Riesling.

Den internationale presse er vilde med vinene, som er omtalt i næsten alle magasiner, der beskæftiger sig med italienske vine, som; "Veronellis vine", den italienske vinbibel "Gambero Rosso", "Årbogen for de bedste italienske vine", "Italiens vine", "Duemilavini" og "Bibenda "fra den italienske Sommelier Association. 

Deres Barolo Costa di Rose er nævnt af både italiensk og international presse som værende blandt de bedste vine i Italien og den overlegne Barbera d'Alba er med i Veronelli Oro Guide.