Cascina Radice Barbaresco "Nibbio", DOCG Barbaresco, Piemonte

Spar 50 kr. pr. fl.
209 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Fjerkræ, Simret
- Vildt - løbende/flyvende, Simret
- Oksekød, Simret
- Kalvekød, Simret
- Gris, Simret
- Oksekød, Grillet
- Gris, Grillet
- Risotto, Kogt
- Smagstype: Tørre og markante
- Region: Piemonte
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Nebbiolo
- Årgang: 2021
- Alc. procent: 14 %
- Vinnummer: 1000767

Om vinen
Hvis Barolo er kongen af Piemonte, er Barbaresco så absolut dronningen.
Disse fantastiske vine bliver altid lavet på Nebbilo druen, der er den absolutte konge-drue i Piemonte.
Cascina Radice Barbaresco er vingårdens eneste Barbaresco, men også en af de ypperste af slagsen!
Skøn, intens og voluminøs med vidunderlig rigdom af frugt, formidabel dybde, elegance og silkebløde taninner.
Vinen er fremstillet på Nebbiolo druer fra Cascina Radices vinmarker i områderne Neive og Treiso, hvor jordbunden er domineret af ler og kalk, som tilføjer en flot og elegant mineralitet til vinene.
Efter høst og presning, gennemgår mosten en 12 dage lang maceration i ståltanke, for at udvinde al farve og tannin i druerne. Mosten gæres herefter, inden vinen til slut lagres i 24 måneder på egetræsfade, og efterfølgende 6 måneder på flaske inden vinen frigives.
Oplevelsen
Dette skaber en fremragende Barbaresco. Intens, voluminøs og tør, med dybde og rigdom af frugt, silkebløde tanniner og elegant mineralitet.
Duften er forførende, intens og aromatisk med noter af blomster, friske urter og skovens røde og mørke bær, der mødes med kirsebærsten, skovens svampe(animalsk), trøfler og elegant mineralitet.
Smagen er voluminøs, intens og veludført, helt efter den klassiske kunst i Barbaresco, fyldt med personlighed, rigdom af frugt og elegance. Med noter af skovens bær, der følger elegant med fra duften og forenes med friske røde kirsebær, trøfler og hvid peber i en flot lang eftersmag med silkebløde tanniner.
Mad og Vin
En god ledsager til retter med vildt, kalv og rødt oksekød, samt retter med svampe som; cremet svampe risotto, kraftfulde pastaretter med friskrevet trøffel og Vol-au-vent med morkler og brisler.
Nydes ved 16-18°C
Om producenten
Vingården Cascina Radice, er beliggende i den lille by Moasca, omgivet af det vidunderlige bakkede landskab i Asti-provinsen i Piemonte.
Cascina Radice har i snart et halvt århundrede været drevet og ejet af Mazzei familien, der også ejer vingården Alibrianza.
Mazzei familiens historie tager sin begyndelse med Alibrianza vingården, som blev grundlagt af Roberto Mazzei i 1981.
Alibrianza vingården er også beliggende i Piemonte, mellem byerne Asti og Alba og har siden den spæde begyndelse altid nøje og specifikt udvalgt vine af højeste kvalitet.
Fra vingårdens egne marker produceres både Barolo, Barbaresco og Barbera, samt den hvide berømmelse Gavi di Gavi. Desuden råder Mazzei familien over vine fra det meste af Italien - lige fra Umbria/Umbrien til Sicilien.
Cascina Radice kom i familiens eje i 1990’erne, da Roberto og hans søn Andreas gjorde en langvarig drøm til virkelighed.
Ejendommen Cascina Radice og de dertilhørende hektarer af vinmarker, har rødder tilbage til 1890, hvor de første vinstokke blev plantet med druesorten Barbera, som også var den eneste druesort i de første 50-60år.
Og traditionen og “know how” omkring Barbera druen har siden fulgt vingården, som i dag regnes for en af de bedste Barbera producenter.
I takt med den stigende efterspørgsel og vingårdens øgede anerkendelse, opkøbte familien mere jord og skaber i dag fremragende Piemonte vine, fra flere distrikter, hvor især Gave di Gavi, Barbaresco og Barolo spiller en særlig stor rolle.