Rosso di Montalcino, Podere Brizio
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Lam, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Smagstype: Kraftige og krydrede
- Region: Toscana
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Sangiovese Grosso
- Årgang: 2017
- Vinnummer: 8945612017
Om vinen
Podere Brizio blev overtaget af Dievole i 2013, og der er fra start investeret store summer i renovering, opgraderinger samt omlægning til økologisk drift, der endte med certificeringen i 2016.
Markerne ligger sydvest for Brunello by nær landevejen mod Maremma, hvor man ligger side om side med nogle af Montalcinos topproducenter.
Vinen er gæret uden brug af kulturgær og er efter en ellers klassisk maceration lagret 12 måneder på 5400 liters uristet fransk Allier-eg.
Det er meget usædvanligt ikke ikke at riste fadene, men idéen er, at vinen ikke må overskygges af de aromaer, der optræder, når fadene ristes.
Brizio Rosso di Montalcino byder på modne skovbær, mørke kirsebær i en fyldig stil med den helt rette kraft for prisklassen.
Den forekommer velbalanceret og frisk i munden, samtidig med at den velslebne tannin giver vinen balance og struktur.
Vinen er har intensitet, friskhed og elegance, og den lange vedholdende finish viser, hvor meget sangiovese/brunellodruen kan på egen hånd, uden en overdimensioneret fadlagring.
Vi anbefaler, at man nyder denne vin ved 16-18° i et rummeligt vinglas, så man får hele duftoplevelsen med.
Dette er dejlig madvin: en tilpas branket bøf, en grillet svinekotelet, en simreret og deslige er gode partnere.
