Chianti Classico Riserva Prestige

Uggiano 2014 Sangiovese
Italien Toscana
Decanter
90 / 100

Chianti Classico Riserva Prestige

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 86,00 DKK pr. fl.

69,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.
155,00 DKK pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Gris, Stegt
  • Kalvekød, Stegt
  • Kalvekød, Grillet
  • Vildt - løbende/flyvende, Grillet
 • Smagstype: Lette og elegante
 • Region: Toscana
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: 90% Sangiovese 10% Canaiolo
 • Vinnummer: 1000004
Chianti Classico Riserva Prestige

Om vinen

I 2015 var jeg på en vinmesse i Tyskland, med det simple mål, at finde rigtig god Chianti.

Jeg tilbragte en hel formiddag med at smage mig igennem den ene mere triste chianti efter den anden. Pludselig nede i det ene hjørne, sad der så en ældre herre, der bedst kan beskrives som Don Corleone i Godfather filmene.

Han fik mig vinket ind til standen og det viste sig at han overhovedet ikke kunne andet end Italiensk. Men jeg smagte vinene og var straks klar over, at her var der noget. Vi fik løst sprog barrieren og det skulle vise sig at det ikke var en hr. hvemsomhelt jeg var kommet i Selskab med. Det var ejeren af Uggiano, der ligger i det smukke Toscana, nærmere betegnet i hjertet af Chianti. Og hans vine har vundet Guldmedaljer over hele verden.

Således vandt de i 2015 guld ved Mundus Vini, med Denne Fantastiske Chianti Riserva Prestige.

Vinen er lavet på 90% Sangiovese og 10% Canaiolo, Efter vinen er presset ligger saften og trækker farve/krydderier ud af skallerne i 10/15 dage. Vinen lagre herefter i 14 måneder på små franske fade, og som om der ikke var nok, færdig lagre man vinen i 5000 ltr. Store slovenske fade, hvorefter denne fantastiske vin, er klar til at komme på flaske.

Vinen er mørk og flot i farven. Duften er fyldig med gode noter af bær, nelliker og krydderier. Smagen er utrolig fyldig, med masser af mørke bær, hvid peber nelliker og en rigtig saftig behagelig eftersmag.

Det er det perfekte mach til vildt, lam, okse og kalvekød.

Stor Chianti til gode stunder.

Guld mundus Vini, Bronze Decanter world Award, Sølv Concours Mondial De Bruxelles og mange flere

Om producenten

Området Chianti ligger i Toscana, og er opdelt i flere underregioner. Chianti Rufina og Colli Fiorentina er nogle af dem. Af disse underområder, er Classico det absolut bedste. Det ligger lige midt i hjertet af chianti, omgivet ad bakke dale, cypres træer og masser af vinstokke.

Her lever Italienerne et liv, hvor man gå meget højt op i deres mad og vin. ”hvis du ikke kan lide fodbold, ost og vin, er du kommet til det ferkerte sted”, var der engang en vinbonde der sagde til mig.

Således dyrker de deres vin med stor iver, for at nyde dem, til de lokale råvare.

Uggianos Chianti Classico Præstige er lavet på 90% Sangiovese og 10% Canaiolo, udelukkende fra de bedste marker i Classico Regionen.

Vinen lager 15 måneder på, store egefade og efter aftapning, lagre de yderligere op til 2 år i vinbondens kælder.     

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere