Luccarelli "Campo Marina" Primitivo/Merlot, IGP Puglia


Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Gris, Simret
- Gris, Stegt
- Lam, Stegt
- Oksekød, Grillet
- Oksekød, Stegt
- Oksekød, Simret
- Braiserede retter, Simret
- Smagstype: Fyldige
- Region: Puglien
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Primitivo, Merlot
- Årgang: 2022
- Alc. procent: 14,5 %
- Vinnummer: 004689462016

Om vinen
Luccarelli "Campo Marina" Primitivo/Merlot er en kraftfuld, blød og kompleks italiensk power vin, hvor Primitivo druens frugt og Merlot druens blødhed, skaber en skøn harmoni.
Druerne stammer fra Luccarelli vingårdens vinmarker i områderne nær provinserne Brindisi og Lecce, på Salento halvøen, hvor vinstokkene nyder godt af eminent soleksponering og en jordbund domineret af rød jord rig på jernoxider på et lag af kalkholdig sten, hvilket tilføjer kompleksitet, intensitet og elegant mineralitet til vinene.
Høsten foregår i hånden og kun de bedste druer bliver udvalgt, til denne kraftfulde vin.
Herefter afstilkes og knuses druerne inden de gennemgår en temperatur kontrolleret maceration på 8-10 dage, samt malolaktisk gæring i rustfri ståltanke.
Til slut lagres vinen på brugte amerikanske og franske egetræsbarriques i 6-8 måneder, afhængig af årgang.
Oplevelsen
Dette skaber en intens, kraftfuld og kompleks vin med masser af power, modne frugtige aromaer, delikate krydrede noter og fløjlsbløde tanniner.
Duften er charmerende og intens med aromatiske noter af balsamico, the, solmodne blommer og blå og røde bær, der mødes med ristede noter af tobak og læder.
Smagen er saftig, kraftfuld og blød, med noter af mørke og røde kirsebær, blommer, brombær og solbær, der skaber en flot fyldig krop og lang vedvarende afslutning af velsmag, fra antydninger af cedertræ.
Vin og Mad
Et godt match til retter med rødt oksekød, vildt, braiserede eller simreretter som Ossobuco, samt charcuteri/antipasti og kraftfulde pastaretter eller pizza.
Nydes ved 16-18°C grader
Om producenten
Luccarelli er en ældre familiejet vingård, der kan spores tilbage til det 19. århundrede, hvor gården blev grundlagt af Donato Luccarelli, i hjertet af Puglia regionen, på Salento-halvøen, i den sydligste del af Italien.
Vingården blev bygget nær togstationen i den lille landsby Crispiano og var på denne tid en yderst strategisk placering, da transporten af vin, da foregik med tog.
Vinmarkerne ligger nær kystbyen Taranto, hvor vinstokkene nyder godt af brisen fra det Ionske hav og den røde ler domineret jordbund, som tilføjer en unik friskhed og mineralitet til druerne.
Luccarelli vingården er i dag en del af det store kooperativ Fantini Wines, der før hed Farnese Wines, som er berømte for at producere vine i sammenspil anerkendte vingårde i det meste af Italien, fra Toscana til Sicilien i syd og to i Spanien.
Om Fantini Wines
Fantini wines blev grundlagt 1994, af tre partnere Filippo, Valentino og Camillo, der drømte om at eje og drive en vingård.
Med tiden blev en vingård til mange og Farnese vini, der anses som en af italiens største og måske ældste vinhuse, til Fantini Wines.
Farnese vini er et gammelt familienavn, hvis rødder kan spores godt 1.500 år tilbage i tiden, til den sene middelalder og renæssancen, hvor de første generationer kom til og begyndte at dyrke vin.
Vingården blev grundlagt i byen Ortona, i hjertet af Montepulciano D'Abruzzo DOCG-appellationen, mellem Appenninernes tinder og Adriaterhavets brise, hvor hovedsædet stadig består, den dag i dag.
Vinmarkerne strækker sig over omkring 4.000 hektarer, 8 vinområder og flere vin-appellationer.
Fra Toscana, som den nordligste til Abruzzo og Campania. Basilicata og Puglia i syd, Sicilien og Sardinien over havet, samt to vingårde i Castilla La Mancha i den centrale del af Spanien.
Fantini Wines producerer mere end 100 forskellige vine, som laves på de bedste og nøje udvalgte druer.
Størstedelen af druerne stammer fra vingårdene i Italien og i særdeleshed fra vingårdene i Abruzzo-regionen, hvor vinene også bliver til og lagres i de smukke gamle kældre i Caldora slottet, som stammer fra den tidlige del af middelalderen.
Vine af særlig høj kvalitet, har været forbundet med Farnese vini siden slutningen af 1500-tallet, hvor det fortælles at prinsesse Margherita af Østrig, kom hertil for at gifte sig med prinsen Farnese.
Fantini Wines producerer i dag både Mousserende vine, hvid- rød- og rosévine, hvor nogle er fremstillet økologisk.