Dalva Colheita 2010, DOC Douro

Vinfakta
- Vintype: Portvin
-
Anbefalet til:
- Chokolade, Bagt
- Chokolade, Rå
- Ost, Rå
- Kage, Bagt
- Region: Douro
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Barroca & Tinto Cão
- Årgang: 2010
- Alc. procent: 20 %
- Vinnummer: 5615628

Om vinen
Colheita betyder høst og dermed årgang - Colheita portvine betragtes sammen med Vintage ports som nogle af de absolut bedste, også her angives både høst- og tappe år på flasken.
Dalva Colheita 2010 er fremstillet på de traditionelle portvinsdruer;Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Barroca & Tinto Cão, og efter den traditionelle metode Mutage, hvor vinens gæring stoppes ved tilsætning af brandy.
Portvinen er derefter lagret i over 7 år, mere end lovgivningen for Colheita Portvine angiver og blev først flasket i 2020.
Dette har skabt en mageløs, blød og sødmefuld Colheita port, der efter så mange år på fad, stadig formår at være livlig og med rigdom af frugtige noter og elegance.
Oplevelsen
Duften er aromatisk og forførende med intense noter af røde bær, blommer, figner, og abrikos, der mødes med kaffe, karamel, nødder, læder og tobak.
Smagen er voluminøs, blød og elegant med sødmefulde noter af tørrede frugter, bær og figner, der forenes med nødder, sød mørk the, røde bær, karamel og lakrids i en lang blød afslutning af sødme.
Vin og Mad
Nyd den ved 10ºC -12ºC grader og gerne i selskab med pandekager, desserter med chokolade, vanilje og bær, samt faste- og blåskimmel oste.
Anmeldelser
92 points Decanter
92 points Din Vin Guide
90 points Sélectiones Mondiales des vins Canada
Om producenten
Portvinshuset Dalva er beliggende i hjertet af Douro-dalen, langs floden af samme navn.
Her er der blevet fremstillet Portvin efter tradition og kærlighed, siden grundlæggelsen i 1862, hvor huset gik under navnet Corrêa Ribeiro e Filhos.
I begyndelsen af det 20. århundrede erhvervede C. Da Silva, igennem sit ægteskab vinhuset og i 1933 ankom den brazilianske herre til Porto og opfyldte en livslang drøm om at drive et vinhus.
På dette tidspunkt havde Corrêa Ribeiro e Filhos været en langvarig leverandør til det portugisiske kongehus og primært solgt deres portvine i Portugal.
Dette ændrede sig ved C. Da Silvas ankomst.
Vinhuset begyndte at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa.
Og navnet blev ændret til C. Da Silva.
Indtil begyndelsen af 1970’erne, havde vinhuset levet af at opkøbe u-lagret vin og druer fra andre vinbønder, og derefter lagret og flasket dem, men nu begyndte de selv at dyrke deres egne druer.
Eget vineri blev bygget og i 1978 producerede huset deres første portvin fra egen mark og i et vineri.
Siden kom mærket og navnet DALVA, hvis oprindelse ligger i grundlæggerens efternavn.
I dag er DALVA mest berømt for deres vintage port og deres elegante og eksklusive Colheitas, Hvide Colheitas og i særdeleshed deres Colheitas Golden Whites fra 1952, 1963 og 1971.