Mas de Boislauzon Côtes du Rhône Villages ØKO/BIO, AOP Côtes du Rhône Villages, Rhône

Spar 44 kr. pr. fl.
159 kr. pr. flaske 115 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Fjerkræ, Simret
- Vildt - løbende/flyvende, Simret
- Oksekød, Simret
- Kalvekød, Simret
- Gris, Simret
- And, Stegt
- Smagstype: Fyldige
- Region: Rhône
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 60% Grenache; 20% Mourvèdre; 10% Syrah; 5% Carignan & 5% Cinsault
- Årgang: 2022
- Vinnummer: 1000775

Om vinen
Mas de Boislauzon Côtes du Rhône Villages er en fremragende, kraftfuld og fyldig ØKO/BIO Côtes du Rhône Villages med masser af smagsnuancer og karakter.
En stor Côtes du Rhône Villages, fremstillet på samtlige af de klassiske Rhône druesorter: Grenache Noir, Mourvèdre Syrah Carignan og Cinsault, der stammer fra vinmarken Boislauzon, nær vingården, som med to store egetræer, opdeler Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône Villages appellationen.
Vinstokkene er her mere end et halvt århundrede gamle og jordbunden er domineret af en ler- og kalkstens domineret jordbund med Rhônes karakteristiske små rullesten, som tilføjer elegance og en underliggende mineralitet til vinene.
Mas de Boislauzon Côtes du Rhône Villages kan med rette, dermed kaldes en lille Châteaneuf-du-Pape vin.
Druerne høstes i hånden og sorteres sorteres allerede i vinmarken, og efter parceller. Herefter afstilkes druerne, hvorefter druerne gennemgår en måned lang maceration og gæring i kar, inden vinen til slut lagres 16 måneder i tønder.
Nøjagtig som Mas de Boislauzons, dog med en mere nænsom maceration, som gør vinen mere imødekommende i en ung alder.
Oplevelsen
Duften er imødekommende, charmerende og karakterfuld med noter af violer og friske urter, der mødes med frugtige noter af blommer, skovens røde og sorte bær, samt varme krydderier.
Smagen er fyldig, kraftfuld og harmonisk, allerede fra en ung alder. Dyb og fuld af personlighed , med noter af solmodne blommer, brombær og jordbær, der forenes med lette antydninger af peber i en lang formidabel afslutning.
Vin og Mad
En oplagt ledsager til retter med rødt oksekød, lam og vildt som dådyr/krondyr med kraftfuld sauce, braiserede hare/kanin, samt det oplagte valg til julemiddagen med andesteg, brunede kartofler og brun sovs!
Serveres ved 16-18C grader
Anmeldelser
90/100 – Robert Parker
89/100 – 14,75+/20 Vertdevin magasin
90-92/100 Jeb Dunnuck (oktober 2023)
1-stjernet Guide Hachette 2024
Om producenten
Mas de Boislauzon er en ældre familiejet vingård, beliggende i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, nær den ældgamle romerske by Orange og vinlandsbyen Courthézon, og er den nordligst beliggende vin-ejendom i vinregionen Châteauneuf-du-Pape.
Lige der, hvor to egetræer på grunden markerer den fysiske grænse mellem appellationerne Châteauneuf-du-Pape og Côtes-du-Rhône-Villages, blot få skridt fra selve vingården og kælderen.
De to egetræer er siden blevet vingårdens vartegn, der pryder både logo, labels etc…
Mas de Boislauzon drives af familien Chaussy-Laget, hvis historie går 6 generationer tilbage og siden 1990 har været drevet af 5. generation; søskendeparret Christine og Daniel, sammen med familiens 6. generation af brødre og fætre: Quentin, Joris og Arnaud, der kom til i 2016.
Vinmarkerne dækker 34 hektarer af vinstokke, i den sydlige del af Rhône-dalen, der strækker sig over 12 hektarer i Châteauneuf-du-Pape, 20 hektarer i Côtes-du-Rhône og 2 hektarer klassificeret som Vin de France.
Vinstokkene er beplantet med de klassiske Rhône druesorter: Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Cinsault & Carignan, der står for Mas de Boislauzons rødvine, samt de grønne druesorter: Grenache Blanc, Clairette og Roussanne, der fremstiller Mas de Boislauzons hvidvine.
Mas de Boislauzon har siden 2012 være certificeret økologisk og biodynamisk certificeret siden 2021.
Høsten foregår i hånden, hvor sortering af druerne foregår i vinmarken og alle operationer udføres ifølge månens kalender, efter familiens tro på at bevare miljøet og sundheden i druer og terroir.