Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Cantina di Negrar Amarone Classico

Cantina Negrar 2018
Italien Amarone Valpolicella
Cantina di Negrar Amarone Classico
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
229 kr. pr. flaske 199 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Oksekød, Grillet
    • Gris, Grillet
    • Kalvekød, Grillet
    • Oksekød, Simret
    • Kalvekød, Simret
    • Gris, Simret
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Amarone
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella
  • Årgang: 2018
  • Alc. procent: 15,5 %
  • Vinnummer: 1000769
Cantina di Negrar Amarone Classico

Om vinen

Vores Amarone producent får stabilt topanmeldelser i Italiens vinguider. Druerne kommer udelukkende fra Classico’-zonen. Det er et strengere geografisk afgrænset område og kravene til produktionen er skrappere, end til "almindelige" Amaroner. I det tidlige efterår håndhøstedes druerne til denne Amarone, hvorefter alle klaser blev sorteret og sidenhen lagt til tørre i godt 3 måneder i små tørrerum.

Det her er en rigtig klassisk og velsmagende Amarone  fra det hæderkronede kooperativ Cantina Valpolicella Negrar. 

 

Vinen produceres helt klassisk for en god Amarone ved at druerne lægges til tørre. Denne proces, som kaldes ”appassimento”, forgår på vingården under temperaturregulerede forhold i en periode på omkring 120 dage. I den periode fordamper henved 40% af væskeindholdet i druerne, og sukkeret koncentreres samtidig med at der udvikles nogle anderledes aromakomponenter end i de helt friske druer. I midten af januar måned presses og gæres druerne, som er Corvina, Rondinella og Molinara.

 

Druerne høstes typisk i den sidste uge af september. Høsten foregår med håndkraft. Druerne vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund.

 

Vinen lagres i omkring halvandet år på delvist små barriques af fransk eg og på store 3.000 liters egefade og yderligere et halvt til et helt år på flaske inden den kommer ud fra vingårdens kælder.

Oplevelsen
Vinen har en flot dybrød farve. I næsen fornemmes en krydret aroma præget af søde frugter, mørke bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede noter. Smagen er meget fyldig og krydret. Det er en vin med stor krop og længde i smagen samt den karakteristiske lille antydning af bitterhed i afslutningen.

 

Serverings-TIPS
Serveringstemperaturen må ikke overstige 18 grader. Det er en rigtig god ledsager til vildt, kraftige kødretter og stærke modne ost. Sørg for at åbne vinen et par timer før serveringen, og hæld den gerne på en karaffel.
 

Om producenten

Cantina Sociale Valpolicella (som var firmaets oprindelige navn) blev etableret helt tilbage i 1933 af en lille håndfuld engagerede mænd, som med produktionen af den allerførste Amarone i 1938, har været med til at ændre vinen fra Veneto for bestandigt. Efter sigende blev Amarone opfundet ved, at man havde glemt et fad med Recioto, som gærede færdigt, således at resultatet blev en kraftig og alkoholrig rødvin med en bitter smag.

 

Cantina Valpolicella Negrar er i dag et af regionens mest kvalitetsbevidste kooperativer med over 230 vinbønder som medlemmer. De ejer tilsammen mere end 700 hektar vinmarker, som næsten alle er placeret i classico-zonen. 

 

Vingården producerer mange forskellige vine. Vi har udvalgt den serie fra Negrar, som vi helt klart synes er bedst, og som vi med garanti ved at danske vindrikkere elsker. Der er masser af saft og kraft for pengene.