Domaine Pardon & Fils Régnié, AOP Régnié, Beaujolais
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Fjerkræ, Stegt
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Oksekød, Rå
- Oksekød, Stegt
- Smagstype: Bløde, saftige og frugtige
- Region: Beaujolais
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Gamay
- Årgang: 2023
- Alc. procent: 13,5 %
- Vinnummer: 64645417
Om vinen
Domaine Pardon & Fils Régnié er en smuk, udtryksfuld og voluminøs Régnié cru vin, der emmer af rigdom af frugt og elegance!
Anmelderrost af Decanter World og Wine Enthusiast!
Vinen er fremstillet på 100% Gamay Noir druer, fra gamle vinstokke på familien Pardons egne parceller på lieu-dit vinmarken l'Ermitage i Beaujolais Cru appellationen, Régnié.
Markerne ligger her mod sydøst på bjergskråningerne, som giver rigeligt med solskinstimer og vinstokkene gror på granit- og sandjord, der tilføjer kraft og Cru Régnié vinenes elegante og mineralske karakter.
Druerne plukkes i hånden og de hele druer gennemgår herefter en mild Maceration Carbonique (udblødning under kulsyretryk) i cementtanke før presning.
Vinen lagres til slut i kar i 8 måneder, inden den flaskes og frigives.
Oplevelsen
Dette skaber en vidunderlig, udtryksfuld og voluminøs Règniè vin, der forener rigdom af frugt og frodig krop med den fornemste elegance.
Duften er forførende, udtryksfuld og aromatisk med noter af violer, skovens røde og mørke bær, der mødes med skovens svampe (animalske undertoner), og udsøgt elegant mineralitet.
Smagen er smuk, silkeblød og saftig, rig på kraftfulde frugtige noter af brombær, solbær, hindbær og skovens jordbær, der forenes i voluminøs krop med silkebløde tanniner og i en lang afslutning med fin balance af syre og elegante mineralske strejf.
Vin og Mad
Et eminent match til retter med svampe, som vagtel eller fjervildt med svampe, Vol-au-Vent med brisler og svampe - Generelt retter med svampe og lyst kød fra kylling eller vagtel med svampe til retter med kanin, samt retter rødt oksekød, glad gris, mørke og fyldige fiskeretter – gerne med svampe, samt fjerkræ fra mormors kyllingesteg til vagtler og morkler.
Nydes 14-16C grader
Domaine Pardon & Fils Régnié er HVE/HEV Haute Valeur Environnementale/High Environmental Value certificeret.
Priser/Awards
2023 – Sølv medalje, Concours Général Agricole de Paris
Om producenten
Domaine Pardon & Fils er en ældre familieejet vingård, hvis historie kan spores mere end 200 år tilbage i tiden!
Vingården er beliggende dybt inde i hjertet af vindistriktet Beaujolais, i den sydligste del af Bourgogne regionen, i landsbyen, Beaujeu, der siden middelalderen har dannet rammen om Beaujolais vinens hovedstad og, også lagt navn til distriktet.
Her har Pardon-familien fra generation til generation skabt Beaujolais' 10 Cru’er, siden 1820, hvor Antoine Joseph Pardon, begyndte med at dyrke vinstokke ved Ermitage, i kommunen Régnié Durette.
Og som pioner begyndte Antoine også at markedsføre sine vine i Frankrig og Europa forud for sin tid.
Siden er vinmarkerne og passion for Beaujolais vin, blevet videre givet fra far til søn i generationer.
I begyndelsen af det 20. århundrede begyndte efterspørgslen på Domaine Pardons vine, og Antoines søn, Louis Aîné udvidede salget af familiens Beaujolais-vine til at omfatte den parisiske brasseriesektor, samt restauranter og hoteller i andre franske byer.
Domaine Pardon & Fils grundlægges officielt i 1921, da sønnerne Antoine og Louis tiltræder, som den nyeste generation af familien Pardon, og Louis forsøger at imødekomme den stigende efterspørgsel, ved at udvælge kvalitetsvine fra Bourgogne og Côtes du Rhône og derved øge Maison Pardon & Fils' berømthed i Frankrig.
Dog var det først årtier senere i 1965 at Domaine Pardon & Fils, med Antoines yngste søn Jean-Jacques, ved roret, at Domaine Pardon begyndte at udvikle på salget af vin i flaske. Indtil da, blev produktionen solgt i tønder.
Domaine Pardon & Fils udvider første gang sine hektarer med en ejendom og vinstokke i Fleurie i 1937, og siden er plots i de andre 10 Beaujolais Cru’er blevet tilføjet.
I dag skaber Domaine & Fils vine fra alle 10 Cru’er i Beaujolais, hvor druesorten Gamay Noir, på naturligste vis fylder langt størstedelen af produktionen.
Druesorten Gamay tilpasser sig Beaujolais områdets terroir, som tilsammen skaber de egenskaber, der kendetegner hver og én af familien Pardons Cru’er. Fra elegante, frugtige og smidige feminine vine, til de mere kraftfulde og struktureret vine med mere maskulin karakter.
Domaine Pardon & Fils har i det sidste århundrede været berømte for at skabe traditionelle, autentiske og typiske vine i hver af deres appellationer.
Familien udvælger desuden også stadig vine fra andre regioner: Bourgogne, Rhône-dalen og andre vine fra Frankrig, som eksporteres til mere end 13 lande, på 5 kontinenter.
Om Régnié
Régnié er den vestligst placeret af de Beaujolais 10 Crus – og, også den med din mest granitholdige jordbund, som giver vinene deres særlige elegance og udsøgte mineralitet.
Beliggende omkring vinlandsbyen Régnié-Durette og mellem Cru’erne Morgen i nord og Brouilly og Côte de Brouilly mod syd.
Régnié appellationen er centreret omkring vinlandsbyen Régnié-Durette, der kendetegnes ved sin kirke med to klokketårne, som blev bygget i 1867 og omkredses af vinstokke.
Vinmarkerne strækker sig over kommunerne Régnié og Durette, og gror så højt på de øst- og sydvendte skråninger, at de højdemæssigt, klassificerer sig som nogle af højeste i Beaujolais regionen
Vindyrkningen i Régnié kan spores 2.000 år tilbage i tiden, hvor området skulle være opkaldt efter en gallo-romersk adelsmand ved navn Reginus, som, ifølge fortællinger, byggede en villa, bosatte sig og dyrkede vinstokke i dette område.
Appellationens vine kendetegnes ved deres elegance, kraftfulde frugt af skovens bær og svampe, samt en udsøgt mineralitet fra områdets jordbund.
Régnié er den sidste af Beaujolais crus, siden dens klassificeringsdekret blev underskrevet i 1988.
Læs mere om Régnié her!
Om Beaujolais
Beaujolais er det sydligst beliggende vindistrikt i Bourgogne, der strækker sig i en smal række af vinstokke, fra granitbjergene lige syd for grænsen til Mâconnais i nord, til byen Lyon i syd.
Vinområdet betragtes som et af de ældre franske vinområder, hvor vinproduktion og vindyrkningen menes at kunne spores mere end 2.000 år tilbage i tiden og forbindes med de romerske soldater.
Og det fortælles endda at den nordligst beliggende af de 10 Cru’er; Juliénas, skulle være opkaldt efter selveste Julius Cæsar.
Her er det ej landskabet, der adskiller sig voldsomt fra Bourgogne distriktet, med Mâcon som den tætteste nabo i nord, men derimod terroir, fremstilling, druesorter og vinenes stil.
I modsætning til resten af Bourgogne, er hoveddruerne i Beaujolais ej druesorterne Pinot Noir og Chardonnay, men derimod Gamay og Aligoté.
I Beaujolais er størstedelen af vinene, der produceres, rødvine skabt på den blå drue Gamay Noir, der også anvendes til fremstilling af Rosévine, i let sammenspil med Pinot Noir.
Hvidvine skabes hovedsageligt på druesorten Aligoté, men Chardonnay, der forbindes med det øvrige Bourgogne, må også anvendes.
Vinene fra Beaujolais kan dermed repræsentere flere forskellige udtryk og i særdeleshed, helt andre end resten af Bourgogne.
Beaujolais er kendt for både regionens Beaujolais Villages, Beaujolais Nouveau, samt Beaujolais Supérieur – og i særligt for regionens 10 Cru’er; Côte de Brouilly, Moulin-à-Vent, Juliénas, Saint-Amour, Fleurie, Morgon, Chénas, Chiroubles, Regnié og Brouilly.
Alle 10 Cru’er er beliggende i den nordligste del af Beaujolais og det er også her de bedste vine skabes, på druerne, fra de granitholdige østvendte skråninger i én af de 10 Cru ’er.
Læs mere om Beaujolais her!
