Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Pardon & Fils Morgon - Villa des Roses, AOP Morgon, Beaujolais

Domaine Pardon & Fils 2022 Gamay
Frankrig Beaujolais Morgon
Vinavisen
Domaine Pardon & Fils Morgon - Villa des Roses, AOP Morgon, Beaujolais
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
179 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Gris, Simret
    • Kalvekød, Stegt
    • Oksekød, Stegt
    • Fjerkræ, Stegt
    • Risotto, Kogt
  • Smagstype: Bløde, saftige og frugtige
  • Region: Beaujolais
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Gamay
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 13 %
  • Vinnummer: 64546519
Domaine Pardon & Fils Morgon - Villa des Roses, AOP Morgon, Beaujolais

Om vinen

Domaine Pardon & Fils Morgon - Villa des Roses er en mageløs, voluminøs og elegant Morgon, der virkelig viser Morgon Cru Beaujolais fra sin smukkeste side!

Generøs og saftig med rigdom af frugt og et bemærkelsesværdigt flot lagringspotentiale!

Vinen er fremstillet på den klassiske Beaujolais druesort, Gamay, fra familien Pardons parceller i vinmarkerne i bemærkelsesværdige Morgon.

Morgon er en helt særlig Beaujolais Cru, da jordbunden her prydes af nedbrudte vulkanske klipper og skiffer, som skaber utrolig rige vine, med elegant mineralitet, der blot bliver bedre med alderen!

Druerne plukkes i hånden og gennemgår herefter en 10-12 dage lang mild Maceration Carbonique (udblødning under kulsyretryk) i cementkar før presning.

Vinen lagres til slut i kar i 6-8 måneder før filtrering og aftapning, hvilket bidrager til den rene kødfulde stil med frugt og saftighed. 

Oplevelsen 

Dette skaber en yderst generøs, saftig og voluminøs Morgon, der stadig bevarer sin elegance og udsøgte mineralitet.

Duften er forførende, betagende og aromatisk med fine noter af friske urter og violer, der mødes med noter af kirsebær, solmodne blommer, skovens mørke og røde bær og yndefuld mineralitet.

Smagen er voluminøs, dyb og blød som silke - med rigdom af generøs og saftig frugt, fra blommer til skovens mørke brombær og solbær, der forenes med snert af hindbær, jordbær og svampe, der skaber en voluminøs krop, med bløde tanniner og livlig velafbalanceret syre.

Smuk lang afslutning - Lige som en flot og fyldig Beaujolais Cru/Bourgogne bør være – saftig og med elegant mineralitet!

Vin og Mad
Et eminent match til retter med svampe, som vagtel eller fjervildt med svampe, Vol-au-Vent med brisler og svampe, samt retter rødt oksekød, som den store røde bøf eller rørt tatar, rosastegt sommerbuk, kalv og mørk Coq au Vin.

Nydes 15-16C grader

Om producenten

Domaine Pardon & Fils er en ældre familieejet vingård, hvis historie kan spores mere end 200 år tilbage i tiden!

Vingården er beliggende dybt inde i hjertet af vindistriktet Beaujolais, i den sydligste del af Bourgogne regionen, i landsbyen, Beaujeu, der siden middelalderen har dannet rammen om Beaujolais vinens hovedstad og, også lagt navn til distriktet. 

Her har Pardon-familien fra generation til generation skabt Beaujolais' 10 Cru’er, siden 1820, hvor Antoine Joseph Pardon, begyndte med at dyrke vinstokke ved Ermitage, i kommunen Régnié Durette.

Og som pioner begyndte Antoine også at markedsføre sine vine i Frankrig og Europa forud for sin tid.

Siden er vinmarkerne og passion for Beaujolais vin, blevet videre givet fra far til søn i generationer.

I begyndelsen af det 20. århundrede begyndte efterspørgslen på Domaine Pardons vine, og Antoines søn, Louis Aîné udvidede salget af familiens Beaujolais-vine til at omfatte den parisiske brasseriesektor, samt restauranter og hoteller i andre franske byer.

Domaine Pardon & Fils grundlægges officielt i 1921, da sønnerne Antoine og Louis tiltræder, som den nyeste generation af familien Pardon, og Louis forsøger at imødekomme den stigende efterspørgsel, ved at udvælge kvalitetsvine fra Bourgogne og Côtes du Rhône og derved øge Maison Pardon & Fils' berømthed i Frankrig.

Dog var det først årtier senere i 1965 at Domaine Pardon & Fils, med Antoines yngste søn Jean-Jacques, ved roret, at Domaine Pardon begyndte at udvikle på salget af vin i flaske. Indtil da, blev produktionen solgt i tønder.

Domaine Pardon & Fils udvider første gang sine hektarer med en ejendom og vinstokke i Fleurie i 1937, og siden er plots i de andre 10 Beaujolais Cru’er blevet tilføjet.

I dag skaber Domaine & Fils vine fra alle 10 Cru’er i Beaujolais, hvor druesorten Gamay Noir, på naturligste vis fylder langt størstedelen af produktionen. 

Druesorten Gamay tilpasser sig Beaujolais områdets terroir, som tilsammen skaber de egenskaber, der kendetegner hver og én af familien Pardons Cru’er.  Fra elegante, frugtige og smidige feminine vine, til de mere kraftfulde og struktureret vine med mere maskulin karakter.

Domaine Pardon & Fils har i det sidste århundrede været berømte for at skabe traditionelle, autentiske og typiske vine i hver af deres appellationer.

Familien udvælger desuden også stadig vine fra andre regioner: Bourgogne, Rhône-dalen og andre vine fra Frankrig, som eksporteres til mere end 13 lande, på 5 kontinenter.

Om Morgon

Morgon er en af Beaujolais distriktet mest berømte Crus, beliggende på skråningerne af Beaujolais bakkerne på den vestlige side af Saone-floden, med grænser til Chiroubles og Fleurie i nord og Régnié i syd. 

Appellationen har sit navn efter landsbyen Morgon, der grænser op til landsbyen Villié-Morgon, som er beliggende i hjertet af Beaujolais crus-området Morgon.

Vinmarkerne strækker sig over mere end 1.100 hektarer og Morgen er dermed blandt de største af Beaujolais Crus, blot overgået af Brouilly.

Og udover størrelsen af hektarer, er Morgon desuden en helt enestående Beaujolais Cru, da jordbunden her er domineret og prydet af nedbrudte skifer og gamle vulkanske klipper og sten, som befolkningen i området kalder de “rådne sten” (La roche pourrie).

Druerne kommer oftest fra de seks fremtrædende Lieux-dits vinmarker: Les Charmes, La Côte du Py, Les Micouds, Les Grands Cras, Corcelette og Douby, der vender mod syd, sydøst og nordvest, og hver og én formår at skabe vine, der repræsenterer deres unikke terroir. 

Jordbunden og vinmarkernes eksponering er med til at skabe, de utrolige rige og kødfulde vine, der blot bliver skønnere med alderen, som Morgon er kendt for!

Vinene fra Morgon kendetegnes ved deres fremtrædende aroma af violer og friske urter, der forenes med karakterstiske noter af skovens mørke og røde bær, samt skovens bund af svampe - i en fuldendt og saftig vin!

Morgon-vine, kan nydes unge, men ældes så smukt og karakteristisk, at de næsten forenes med deres overordnet vinregion Bourgogne.

Morgon fik egen AOC/AOP i 1936.

Læs mere om Morgon her!

Om Beaujolais

Beaujolais er det sydligst beliggende vindistrikt i Bourgogne, der strækker sig i en smal række af vinstokke, fra granitbjergene lige syd for grænsen til Mâcon i nord, til byen Lyon i syd. 

Vinområdet betragtes som et af de ældre franske vinområder, hvor vinproduktion og vindyrkningen menes at kunne spores mere end 2.000 år tilbage i tiden og forbindes med de romerske soldater.

Og det fortælles endda at den nordligst beliggende af de 10 Cru’er; Juliénas, skulle være opkaldt efter selveste Julius Cæsar.

Her er det ej landskabet, der adskiller sig voldsomt fra Bourgogne distriktet, med Mâconnais som den tætteste nabo i nord, men derimod terroir, fremstilling, druesorter og vinenes stil.

I modsætning til resten af Bourgogne, er hoveddruerne i Beaujolais ej druesorterne Pinot Noir og Chardonnay, men derimod Gamay og Aligoté.

I Beaujolais er størstedelen af vinene, der produceres, rødvine skabt på den blå drue Gamay Noir, der også anvendes til fremstilling af Rosévine, i let sammenspil med Pinot Noir.
Hvidvine skabes hovedsageligt på druesorten Aligoté, men Chardonnay, der forbindes med det øvrige Bourgogne, må også anvendes.

Vinene fra Beaujolais kan dermed repræsentere flere forskellige udtryk og i særdeleshed, helt andre end resten af Bourgogne.

Beaujolais er kendt for både regionens Beaujolais Villages, Beaujolais Nouveau, samt Beaujolais Supérieur – og i særligt for regionens 10 Cru’er; Côte de Brouilly, Moulin-à-Vent, Juliénas, Saint-Amour, Fleurie, Morgon, Chénas, Chiroubles, Regnié og Brouilly. 

Alle 10 Cru’er er beliggende i den nordligste del af Beaujolais og det er også her de bedste vine skabes, på druerne, fra de granitholdige østvendte skråninger i én af de 10 Cru ’er. 

Læs mere om Beaujolais her!