Domaine Gabrielle Vivien Chablis, AOP Chablis, Bourgogne

Vinfakta
- Vintype: Hvidvin
-
Anbefalet til:
- Suppe, Kogt
- Skaldyr, Grillet
- Skaldyr, Rå
- Skaldyr, Dampet
- Fisk, Grillet
- Ost, Rå
- østers, Rå
- Smagstype: Lette, rene og tørre
- Region: Bourgogne
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Chardonnay
- Årgang: 2023
- Alc. procent: 12,5 %
- Vinnummer: 10000948

Om vinen
Gabrielle Vivien Chablis er en mageløs, sprød og kraftfuld Chablis, der leverer elegance og mineralitet, som afspejler det unikke terroir af Chablis til perfektion!
Et mesterværk friskhed, renhed og levende syre og udsøgt sprød mineralitet!
Vinen er fremstillet på druesorten Chardonnay, der stammer fra vingårdens sydvendte skråninger af vinmarker i Chablis.
Vinstokkene gror her i en ler, Kimmeridgian mergel og kalkstens domineret jordbund, der tilføjer den enestående mineralitet til vinene.
Efter høst og presning, vinificeret druerne efter tradition med malolaktisk gæring, med naturlig gær.
Til slut lagres 20% af vinen på ler-Amphora (ler krukker) og resten 12 måneder på rustfri ståltanke, hvor mosten ligger Sur Lie – på bærmen.
Dette skaber en renhed i vinen, samt bevarer og fremhæver de naturlige frugtige noter og udsøgte mineralitet.
Oplevelsen
Og resultatet er en yderst bemærkelsesværdig Chablis med elegant struktur, frugt og renhed af mineralitet og salte noter.
Duften er aromatisk og forførende smuk med noter af hvide blomster, citrus, grønne æbler og nødder, der mødes med udsøgt mineralitet.
Smagen er voluminøs og elegant med noter af hvid fersken, citrus og grønne æbler, der forenes i en lang og flot afslutning af sprød mineralitet og salte noter, som kun findes i Chablis!
Vin og Mad
Lækker, som det eksklusive sommerglas på terrassen eller som aperitif, men også en formidabel ledsager til Fiske- og skaldyrsretter, og gerne i den lidt luksuriøse stil som; Østers, kaviar og stenbiderrogn, stegt hvidfisk, hvidvinsdampede blåmuslinger a la Moules Marinières eller Pasta Vongole med friske urter, grillet hummer og hummerbisque, samt bløde fastoste og cremede hvidskimmel.
Serveres ved 8-10C grader og gerne i store Bourgogneglas!
Om producenten
Domaine Gabrielle Vivien er beliggende i den lille landsby Préhy, blot få kilometer fra byen Chablis, i den nordligste del af Bourgogne.
Domænet er en del af Domaine de Mauperthuis, en ejendom ejet af familien Ternynck, der har fremstillet imponerende vine i de sidste tre årtier.
Domaine de Mauperthuis blev for nyligt udvidet med Domaine des Marronniers, for at fuldende udvalget af appellationer fra Bourgogne region med vine fra Chablis og siden med den nye serie: Domaine Gabrielle Vivien - En serie af vine fra hjertet af Bourgogne.
Vingården strækker sig over 40 hektarer, fordelt over appellationerne i Auxerrois: Fra Chablis til Saint-Bris, Irancy, Bourgogne Chardonnay, Bourgogne Pinot Noir & Crémant de Bourgogne.
Vinmarkerne er beplantet med druesorterne: Chardonnay og Pinot Noir, samt Sauvignon Blanc og César, der traditionsmæssigt hører til i Saint-Bris og Irancy appellationerne, hvor vinstokkene gror på sydvendte skråninger og nyder godt at de mange solskinsberigede timer.
Domaine Gabrielle Vivien fremstiller både hvid- og rødvine, som er noget avantgarde for den nordlige del af Bourgogne.
Udbyttet er småt, men eksklusivt og udsøgt.
Druerne vinificeres med naturlig gær, hvorefter de lagres langsomt på bærmen uden tilsætning af svovl og der eksperimenteres også med lagring på amfora(ler krukker), som de gamle grækere i tidernes morgen.
Domaine Gabrielle Vivien er økologisk AB Agriculture biologique og Fr-Bio-01, samt Biodynamisk certificeret ved demeter.
Alt dette styrker Ternyncks familiens filosofi om at 'arbejde med respekt for terroiret og miljøet'. Der arbejdes desuden med at bevare mineralitet i vinene, et aspekt, der kan forventes i denne del af Bourgogne og afspejler det særlige kalk-dominerede terroir.
Ejendommens vine belønnes hvert år med guld- og sølvmedaljer i Paris og på Salon des Vignerons Indépendants.