Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Paul Schneider Crémant d’Alsace Brut, Alsace AOC

Paul Schneider
Frankrig Alsace Eguisheim
Domaine Paul Schneider Crémant d’Alsace Brut, Alsace AOC
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
189 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Crémant
 • Anbefalet til:
  • Fisk, Stegt
  • Skaldyr, Stegt
  • Skaldyr, Rå
 • Smagstype: Tørre og fyldige
 • Region: Alsace
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: 60% Pinot Blanc & 40% Chardonnay
 • Alc. procent: 12,5% %
 • Vinnummer: 10000507
Domaine Paul Schneider Crémant d’Alsace Brut, Alsace AOC

Om vinen

Domaine Paul Schneider Crémant d’Alsace Brut, er en flot klassisk og tør og sprød Crémant d’Alsace skabt helt efter kunstens regler. 

Vinen er fremstillet på druesorterne Pinot Blanc og Chardonnay, fra husets vinmarker med ler- og Marly-kalkstens jordbund, der tilføjer elegance og mineralitet i vinen. 

Efter høst og pres, sker fremstillingen efter Méthode Traditionelle, hvor 2. gæring sker i flasken og vinen lagrer min. 18 måneder sur liv (på bærmen).

Dette skaber en flot, rig, samt sprød, frisk og forførende Crémant d’Alsace.

Oplevelsen
I glasset, lys og klar i farven med elegante bobler. 

Duften er frisk og forførende med aromaer af hvide blomster, pære, nødder og hvid fersken, der forenes med nedfaldsæbler og let oxiderede strejf.

Smagen er fyldig, sprød og frisk med noter af grønne æbler og citrus, der med behagelige bobler komplimeneres med noter af nødder og toastet brioche i en flot vedvarende afslutning. 

Vin & Mad tips
Perfekt som sprød aperitif, men også en oplagt ledsager til fiske- og skaldyrsretter, som østers, retter med rejer, hummer, kammusling, stegt hvidfisk, samt lyse retter med lyst kød og modne fast- og hvidskimmel oste. 

Om producenten

Domaine Paul Schneider er et ældre vinhus, hvis historie indenfor vindyrkning, kan spores flere århundreder tilbage i tiden. 

Vinhuset er beliggende den smukke gamle by Eguisheim, i en lade, der før hørte til Prost Marskalen i Strasbourgs katedral fra 1663, i hjertet af af Alsace, som også anses for fødestedet for vinproduktion i Alsace. 

I dette gamle maleriske bindingsværkshus er har vinbønder videregivet traditioner og viden indenfor vindyrkning fra far til søn i generationer og i de sidste 4., som uafhængige vinbønder. 

Vinmarkerne strækker sig over 14 hektar, herunder tre Grands Crus Eichberg, Pfersigberg og Steinert, hvor vinstokkene gror i en ler- og kalkstens domineret jordbund. 

Høsten og arbejdet i vinmarkene udføres i dag efter bæredygtige principper, hvor der taget hensyn til miljø og biodiversitet. 

I 2021 blev denne filosofi dokumenteret da Domaine Paul Schneider blev certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’, der grundlæggende betyder af vinhuset tager hensyn til biodiversitet, sundt jordliv, grundvandskvalitet og at kemisk ukrudtsbekæmpelse er bandlyst.

Domaine Paul Schneider producere i dag traditionelle hvid- rød og rosévine på de klassiske Alsace druesorter (7 syv søstre fra Alsace): 

Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, Sylvaner & Pinot Noir, herunder den klassiske Edelzwicker/Gentil, der efter traditionen i Alsace, er en hvidvin lavet på et blend af de 7 Alsace druer. 

Tre Grand Crus fra Eichberg, Pfersigberg og Steinert markerne, flere søde sent høstede/ædelrådsramte vine, mousserende vine & Crémant d’Alsace, samt en orange vin.