Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Franck Millet Sancerre Blanc, AOP Sancerre, Loire

Domaine Franck Millet 2022 Sauvignon Blanc
Frankrig Loire Sancerre
Domaine Franck Millet Sancerre Blanc, AOP Sancerre, Loire
-13%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 30 kr. pr. fl.

229 kr. pr. flaske 199 kr. pr. fl. ved 6 fl.
229 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Salat, Rå
    • Ost, Rå
    • Skaldyr, Stegt
    • Skaldyr, Grillet
    • Skaldyr, Kogt
    • Fisk, Grillet
    • Fisk, Stegt
  • Smagstype: Aromatiske og tørre
  • Region: Loire
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Sauvignon Blanc
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 12,5 %
  • Vinnummer: 11863
Domaine Franck Millet Sancerre Blanc, AOP Sancerre, Loire

Om vinen

Domaine Franck Millet Sancerre Blanc er en mageløs hvidvin fra Sancerre, der formår at vise hvad fremragende Sancerre Blanc vin er, når man mestrer kunsten!

Skøn sprød, ren og aromatisk Sancerre Blanc efter alle kunstens regler, med mineralske undertoner fra jordbunden, elegance og frisk syre!

Vinen er fremstillet udelukkende på Sauvignon Blanc druer fra familien Millets marker i den berømte appellation Sancerre, hvor vinstokkene gror i den karakteristiske Kimmeridgianske jordbund, domineret af ler- og kalksten, som tilføjer elegance og mineralitet til vinen.

Efter høst og presning vinificeres vinene seperat efter deres “oprindelsesplot” i vinmarkerne, i vingårdens egen kælder, for at bevarer den balance, som afspejler vinenes unikke terroir. 

Gæringen varer 7 til 10 uger og foregår i rustfri ståltanke under Batônnage i 3 til 5 uger afhængig af årgang.

Vinen også lagres efterfølgende på rustfrit stål, udelukkende for at bevarer renhed og terroir. 

Dette skaber de sprødeste Sancerre Blanc vine, med de kendetegnende aromatiske grønne noter og elegant mineralitet. 

Oplevelsen
Duften er forførende intens og aromatisk med noter af friske urter, tomatstilke, citrus, grønne æbler, og sprød elegant mineralitet. 

Smagen er voluminøs, ren, sprød og frisk med grønne noter af æble, stikkelsbær og citrus, der forenes med antydninger af hyldeblomst i en lang flot afslutning af elegant mineralitet. 

Vin og Mad
Et godt match til fiske- og skaldyrsretter, såsom Moules Marinières, hummer, samt grillet skaldyr, hvid fisk, pasta med friske urter og muslinger, samt retter med tomat, retter med grillede grønne asparges, og gedeost, og dermed også den klassiske Loire-ret Salade Chèvre Chaud, med gratineret gedeost og syltede valnødder eller blot den lokale gedeost “Crottin de Chavignol”

Serveres ved 8-10C grader

Om producenten

Domaine Franck Millet er en lille familiejet vingård, beliggende i landsbyen Bué, ved Loire-flodens bred, blot få kilometer fra middelalderlandsbyen Sancerre. 

Vingården har været i familiens Millets eje i 3 generationer og blev overdraget til den yngste generation Franck Millet og hans hustru Betty i 1991. 

På dette tidspunkt strakte vinmarkerne sig over blot 7 hektarer, men er med tiden vokset til 23 hektarer af vinstokke, fordelt på parceller, i de mest berømte appellationer i hjertet af vinregionen Loire; Sancerre, Menetou-Salon og Pouilly-Fumé.

Herfra produceres både hvid- rød og rosévine. 

Vinene fremstilles udelukkende på de bedste druer og kun på druesorterne Sauvignon Blanc og Pinot Noir, som gror i den karakteristiske Kimmeridgianske jordbund, der primært domineres af ler, kalksten og nogle steder østersskaller, som tilføjer vinene den elegance og mineralitet, Sancerre, Menetou-Salon og Pouilly-Fumé er berømte for. 

Efter høst og presning vinificeres vinene seperat efter deres “oprindelsesplot” i vinmarkerne, i vingårdens egen kælder, for at bevarer den balance, som afspejler vinenes unikke terroir. 

Domaine Franck Millets vine er yderst eftertragtet, da hele 70% af produktionen, bliver skænket på restauranter i Frankrig og blot to paller af den frigivet årgang rammer Danmark, hvilket gør den en anelse mere eksklusiv. 

Og man forstår det godt når man smager vinene, der på den mest mageløse vis, fremviser hvad Sancerre, Menetou-Salon og Pouilly-Fumé er berømte for, når man mestrer kunsten!

Domaine Franck Millet dyrker vin efter bæredygtige metoder og er HVE (Haute Valeur Environnementale/ High environmental value) certificeret.