Corte Guala Amarone della Valpolicella, Valpolicella DOC, Veneto
Spar 90 kr. pr. fl.
379 kr. pr. flaske 289 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Lam, Stegt
- Fjerkræ, Stegt
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Braiserede retter, Simret
- And, Stegt
- Smagstype: Fyldige
- Region: Veneto
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 70% Corvina, 25% Rondinelli, 5% Molinara
- Årgang: 2019
- Alc. procent: 15,5 %
- Vinnummer: 004152522017
Om vinen
Corte Guala Amarone della Valpolicella er en nærmest enestående vin, der fremstilles med en nidkærhed, der ikke bliver set mange (om nogen) andre steder.
Et pragteksemplar af en Amarone della Valpolicella – Voluminøs, dyb, frugtig og elegant!
Og for at fremstille denne Amarone della Valpolicella, beskæres vinstokkene i februar, for at holde udbyttet så lavt og eksklusivt som muligt, da dette blot koncentrere smagen og fylden i vinen.
De bedste og bedst modne druer udvælges, lige før, under og efter høsten, hvor udelukkende de bedst modnet druer, bliver anvendt til fremstilling af Amarone vinene.
Blot 20% af produktionen bliver afsat til Amarone vinene og de sidste sidste 80%, bliver brugt til fremstilling af Valpolicella Ripasso vinene.
Ved fremstilling af Amarone della Valpolicella, tørres druerne i min. 3 mdr., inden presning.
Vinen lagres til slut 24 måneder på egetræsfade og derefter minimum 12 måneder på flaske i temperaturkontrolleret kælder, inden frigivelse.
Oplevelsen
Dette skaber en saftig og generøs, voluminøs og kraftfuld Amarone della Valpolicella, med dybde, elegance og rigdom af frugt!
Duften er charmerende, dyb og domineret af røde og mørke bær, samt solmodne blommer og sorte kirsebær, der mødes med strejf af friske urter og eg, tobak og vanilje.
Smagen er saftig, voluminøs og elegant, med kraftfulde noter fra røde hindbær, jordbær, brombær og solbær, som forenes med noter af røse og sorte kirsebær, blommer og elegante noter fra fadlagringen i en stadig saftig og vedvarende afslutning.
Vin og Mad
En oplagt ledsager til de kraftfulde og fede kødretter, som rosastegt steg af okse, lam eller vildt, med kraftfuld sauce, braiserede/gryderetter med vildt, lam, and eller okse, samt rosastegt andebryst med kraftfuld sauce og julemiddagen med fed andesteg eller gåsesteg, brunede kartofler og brun sovs!
Nydes ved 16-18°C grader
Om producenten
Corte Guala er et ungt og dynamisk vinhus, som blev grundlagt i 2017 af unge innovative mennesker, efter rejser i Nordeuropa, og på en passion for verdenen af kaffe og vin.
Vinen og kærligheden kom til med opdagelsen af nogle gamle og historiske vinmarker, beliggende i Mezzane-området, på bakkerne i det østlige Verona, der blandt lokale anses som nogle af områdets absolut bedste marker
Og derefter, begyndte et eventyr i samarbejde med unge vinproducenter, som skabte Corte Gualas ”Leggero Appassimento”, som er et blend af druesorterne; Cabernet Sauvignon og Merlot, hvor druerne tørres let i trækasser, efter høsten, inden de giver liv til unge og frugtige vine baseret på Corvina druen, der dominerer vinene fra Veneto og Valpolicella, som Corte Guala, med deres placering har specialiseret sig i.
