Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Bertoldi Pinot Grigio

2024 Pinot Grigio
Italien Veneto Valpolicella
Bertoldi Pinot Grigio
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
119 kr. pr. flaske 89 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Skaldyr, Stegt
    • Skaldyr, Rå
    • Fisk, Stegt
  • Smagstype: Aromatiske og tørre
  • Region: Veneto
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Pinot Gris
  • Årgang: 2024
  • Vinnummer: 004178565017
Bertoldi Pinot Grigio

Om vinen

Pinot Grigio er en af Italiens helt store druer. På tværs af landet laves der et utal af hvidvine på denne drue, nogle er fantastiske, nogle er ret ordinære.

 

Bertoldi’s Pinot Grigio er en sand fornøjelse. Frisk og lækker, en dejlig følgesvend til friske salater eller skaldyr, også fremragende som et glas i godt selskab. Dette er et absolut best buy.



Vores sommerliers bedømmelse: ”Farven er lys gul med gyldne skygger. Duften er frisk og præget af citrusnoter, med et hint af honningmelon. Smagen er frisk og sommerlig. Her er citrus og grønne æbler flot bakket op af en god fylde. Vinen understøttes af livlig og forfriskende syre, der slutter af i en dejlig lang eftersmag.”

Om producenten

Vingården blev i 2000 total istandsat og dækker i dag over 24 HA. Der høstes manuelt i markerne og

et af de nye tiltag er økologi - de første vine med certificeret økomærke vil se dagens lys fra 2017 årgangen.

Vingården Bertoldi’s  historie går tilbage til 1932, hvor Emilio fra Bertoldi-familien med hele sit hjerte og sin passion besluttede sig for at starte som vinavler. Emilio plantede samme år sine første vinplanter i den frugtbare jord på bakkerne øst for Gardasøen. I dag er det sønnerne Luigi og Giuseppe, der med stor nidkærhed og passion, driver vingården videre.

Under høsten bliver druerne håndplukket og omhyggeligt sorteret i de forskellige sorter og kvaliteter. Herefter gennemgår de en vinifecirings proces der er nøje tilpasset hver vin.  Denne proces er et resultat af mange års ihærdigt og seriøst arbejde, hvor man har gjort sig erfaringer, både i marken og i kældrene. Processen omfatter også en moderne mikrobiologisk kontrol, der er med til at sikre den færdige vin en ensartet, høj standard og kvalitet