Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Bertoldi Lugana, DOC

2023 Trebbiano di Lugana
Italien Veneto Valpolicella
Bertoldi Lugana, DOC
-29%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 50 kr. pr. fl.

169 kr. pr. flaske 119 kr. pr. fl. ved 6 fl.
169 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Fisk, Stegt
  • Smagstype: Fyldige og fede
  • Region: Veneto
  • Drue: Trebbiano de Lugana
  • Årgang: 2023
  • Vinnummer: 004152017
Bertoldi Lugana, DOC

Om vinen

Lugana er en specialitet, der kun bliver produceret i området omkring Gardasøen i Italien. Ligesom Amarone er områdets røde stolthed, er dette deres hvide stolthed. Alle Lugana-vine skal laves på Trebiano-druer, der har vokset i Veneto regionen.

Druerne høstes i slutningen af september, og efter presning gæres de i temperaturkontrollerede ståltanke.

I denne vin har Bertoldi begået en super repræsentant for netop denne vintype. En smagsoplevelse der bør prøves.



Vores sommerliers bedømmelse: ”Flot mørk gylden farve, duften er pakket med eksotisk frugt, så som grape og ananas samt blomster. Smagen er meget fyldig, igen med et hint af grape og ananas, men her finder man også mirabeller og mandler. En meget flot og fyldig hvidvin, der kan serveres alene, men passer også perfekt til fede retter med fisk eller cremede supper.”

Om producenten

Vingården blev i 2000 total istandsat og dækker i dag over 24 HA. Der høstes manuelt i markerne og

et af de nye tiltag er økologi - de første vine med certificeret økomærke vil se dagens lys fra 2017 årgangen.

Vingården Bertoldi’s  historie går tilbage til 1932, hvor Emilio fra Bertoldi-familien med hele sit hjerte og sin passion besluttede sig for at starte som vinavler. Emilio plantede samme år sine første vinplanter i den frugtbare jord på bakkerne øst for Gardasøen. I dag er det sønnerne Luigi og Giuseppe, der med stor nidkærhed og passion, driver vingården videre.

Under høsten bliver druerne håndplukket og omhyggeligt sorteret i de forskellige sorter og kvaliteter. Herefter gennemgår de en vinifecirings proces der er nøje tilpasset hver vin.  Denne proces er et resultat af mange års ihærdigt og seriøst arbejde, hvor man har gjort sig erfaringer, både i marken og i kældrene. Processen omfatter også en moderne mikrobiologisk kontrol, der er med til at sikre den færdige vin en ensartet, høj standard og kvalitet