Corte Delle Calli Prosecco Valdobbiadene Superiore, DOCG Prosecco Superiore, Veneto
Vinfakta
- Vintype: Prosecco
-
Anbefalet til:
- Fisk, Stegt
- Skaldyr, Dampet
- Fisk, Rå
- Skaldyr, Rå
- Smagstype: Tørre og elegante
- Region: Veneto
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Glera
- Årgang: NV
- Alc. procent: 11 %
- Vinnummer: 56465131556
Om vinen
Corte Delle Calli Prosecco Valdobbiadene Superiore er en mageløs, sprød, tør og frisk Prosecco fra den lille kvalitetsproducenten Serena Wines 1881, der, som navnet antyder, har produceret Prosecco af højeste kvalitet i mere end 100 år gennem 5. generationer.
Prossecco kan inddeles i flere forskellige kvalitetskategorier og den absolut bedste er Prosecco Valdobbiadene Superiore.
Valdobbiadene Superiore DOCG dækker over det ypperste og ældste produktionsområde for Prosecco, som laves udelukkende på Glera druesorten, fra appellationen/området, som ligger i bakkerne i Treviso, mellem byerne Conegliano og Valdobbiadene.
Derudover er der en række kvalitetskrav, som producenten skal leve op til:
Man må ikke have for højt udbytte pr. hektar, for ikke at pine jorden, og for at have bedre kvalitet i de druer man så faktisk har.
Alle druer skal vokse i et lille bakket område mellem de to byer Conegliano og Valdobbiadene.
Dette område er det klart bedste til dyrkning af Glera-druen, der bruges i denne vin.
Corte Delle Calli Prosecco Valdobbiadene Superiore laves efter alle kunstens regler, ned nidkær opmærksomhed på kvalitetten af druerne i marken.
Vinen er dermed fremstillet udelukkende på druesorten Glera, der stammer fra familien Serenas vinmarker i dette prestige- og traditionsfyldte område i hjertet af Prosecco.
Serena Wines 1881 Prosecco fremstilles efter Charmat-Methoden, hvor kulsyren dannes i store tryktanke.
Oplevelsen
Dette skaber en voluminøs, tør, sprød og frisk Prosecco med rigdom af frugt og fine delikate bobler.
Duften er kompleks, frisk og aromatisk med noter af roser, jasmin og akacie, der mødes med tydelige noter af eksotiske frugtiger og frisk citrus.
Smagen er delikat og rig på frugtige noter af æbler, ananas, citrus og banan, der forenes i en lang frisk eftersmag med fine vedvarende bobler og elegant mineralitet.
Vin og Mad
Oplagt som aperitif med snacks eller sprøde lette kanapeer, retter med fisk og skaldyr, som østers, hvidvinsdampede blåmuslinger Moules Mariniéres eller Ceviche med frisk citrus.
Nydes ved 8-10C grader
Om producenten
Corte Delle Calli er en serie af Prosecco vine, der afspejler den ypperste kvalitet af Prosecco, fra området nær Venedig, som emmer af elegance, magi, historie og uforlignelig romantik.
Flaskerne prydes af ”Den bevingede løve”, der verden over har været anerkendt som symbolet på magt, majestætisk overdådighed og herredømmet af Serenissima/Venedig, der med tiden, også har sat sit præg på det nærliggende Treviso-område, som et land dedikeret til produktion af Prosecco af den mest majestætiske kvalitet.
Prosecco-serien produceres af den mere end 100 år gamle vin-producent Serena Wines 1881, som blev grundlagt af Pietro Serena i 1881, i Cornuda området i Treviso-provinsen.
Serena Wines 1881 drives i dag af 4. og 5. generation af Serena familien og har siden 2003, haft hovedkvarter, i hjertet af Prosecco-regionen, nær den historiske by Conegliano, hvor vinstokkene pryder bakkerne og det idylliske landskab af historie.
Familien producerer hovedsageligt hvidvine og mousserende vine, i hjertet af Prosecco DOC, og har med tiden spredt sig over flere ejendomme i området og sågar til Champagne De Vilmont i Champagne-distriktet i Frankrig.
Serena Wines 1881 er økologisk EU og EQUALITAS certificeret.
HVAD ER PROSECCO?
Selve navnet bliver brugt 1. gang i 1593 af en engelsk historiker ved navn Fynes Morison.
Vinen Prosecco eller vinifications traditionerne er dog lavet om mange gange siden, men bliver første gang omtalt som Mousserende i 1794. Her var det dog en meget sød vin.
De fleste prosecco vine er i dag tørre og blandt andet kendt for at være en af hovedingredienserne i Aperol Spritz og Belleni.
Der findes flere forskellige former for Prosecco.
Fælles for dem alle er at de skal være lavet på minimum 85% af den lokale druesort Glera, men rigtigt mange Prosecco’er bliver lavet 100% på Glera.
Og så skal de fremstilles i et stort område, der ligger i Veneto regionen.
Prosecco navnet stammer fra en lokal landsby, beliggende nær havnebyen Trieste, i det nordøstlige hjørne af Italien.
Området anses som det absolut bedste område til produktion af denne vin.
Det er et lille område i hjertet af Kommunen, der hedder Valdobbiadene. Hvis druerne stammer udelukkende fra dette lille område, og overholder nogle strenge produktions krav, må man kalde vinen for ”Prosecco de Valdobbiadene”, eller Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG.
