Domaine Paul Schneider Pinot Blanc, AOP Alsace
Vinfakta
- Vintype: Hvidvin
-
Anbefalet til:
- Fisk, Rå
- Fisk, Dampet
- Skaldyr, Rå
- Vegetar, Rå
- Ost, Rå
- Skaldyr, Grillet
- Fisk, Stegt
- Smagstype: Fyldige og fede
- Region: Alsace
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Pinot Blanc
- Årgang: 2020
- Alc. procent: 13% %
- Vinnummer: 1000500
Om vinen
Flot, frisk og sprød hvidvin fra det historiske vinhus Paul Schneider i Eguisheim - Guldvinder ved den årlige Macon Awards i 2017
Vinen er fremstillet på druesorterne Pinot Blanc og Auxerrois, fra husets vinmarker lige udenfor byen Colmar, hvor jordbunden er domineret af ler, sandsten og Marly-kalksten, der tilføjer elegance og mineralitet i vinen.
Druerne dyrkes efter bæredygtige principper og Domaine Paul Schneider har siden 2021 været certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’.
Oplevelsen
I glasset lys og glitrende.
Duften er yderst aromatiske og klassiske for Pinot Blanc med noter af blomster, gule frugt, citrus, nødder, honning og antydninger af frisk og elegant mineralitet.
Smagen er fyldig, elegant, frisk og sprød, med rigdom af frugtige noter af grønne æbler, citrus, stenfrugter, der komplimenteres af middel syre og sprød mineralsk og fedme fuld afslutning med noter af nødder af honning.
Vin & Mad
Et godt match til fiske- og skaldyrsretter som grillet laks, retter med rejer og asparges, grøntsagstærter, sprøde sommer salater, samt retter med lyst kød, som Coq au vin og modne fast oste.
Nydes ved 8-10C grader
Om producenten
Domaine Paul Schneider er et ældre vinhus, hvis historie indenfor vindyrkning, kan spores flere århundreder tilbage i tiden.
Vinhuset er beliggende den smukke gamle by Eguisheim, i en lade, der før hørte til Prost Marskalen i Strasbourgs katedral fra 1663, i hjertet af af Alsace, som også anses for fødestedet for vinproduktion i Alsace.
I dette gamle maleriske bindingsværkshus er har vinbønder videregivet traditioner og viden indenfor vindyrkning fra far til søn i generationer og i de sidste 4., som uafhængige vinbønder.
Vinmarkerne strækker sig over 14 hektar, herunder tre Grands Crus Eichberg, Pfersigberg og Steinert, hvor vinstokkene gror i en ler- og kalkstens domineret jordbund.
Høsten og arbejdet i vinmarkene udføres i dag efter bæredygtige principper, hvor der taget hensyn til miljø og biodiversitet.
I 2021 blev denne filosofi dokumenteret da Domaine Paul Schneider blev certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’, der grundlæggende betyder af vinhuset tager hensyn til biodiversitet, sundt jordliv, grundvandskvalitet og at kemisk ukrudtsbekæmpelse er bandlyst.
Domaine Paul Schneider producere i dag traditionelle hvid- rød og rosévine på de klassiske Alsace druesorter (7 syv søstre fra Alsace); Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, Sylvaner & Pinot Noir, herunder den klassiske Edelzwicker/Gentil, der efter traditionen i Alsace, er en hvidvin lavet på et blend af de 7 Alsace druer.
Tre Grand Crus fra Eichberg, Pfersigberg og Steinert markerne, flere søde sent høstede/ædelrådsramte vine, mousserende vine & Crémant d’Alsace, samt en orange vin.