Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Bogle Winery Chardonnay, Californien USA

Bogle Winery 2020 Chardonnay
USA Californien
Wine Spectator
Bogle Winery Chardonnay, Californien USA
-25%
Guld medalje
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 50 kr. pr. fl.

199 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.
199 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Hvidvin
 • Anbefalet til:
  • Fisk, Stegt
  • Skaldyr, Grillet
  • Skaldyr, Stegt
  • Fisk, Kogt
 • Smagstype: Fyldige og fede
 • Region: Californien
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Chardonnay
 • Årgang: 2020
 • Alc. procent: 14,5% %
 • Vinnummer: 1000531
Bogle Winery Chardonnay, Californien USA

Om vinen

Familien Bogle’s kompromisløse omhyggelighed er med til at skabe en vin af høj klasse, efter bæredygtige principper og certificeret Green af California Rules for Sustainable Winegrowing. 

Og deres Chardonnay, er ingen undtagelse. 

Bogle Winerys Chardonnay byder på en fremtrædende klassisk Chardonnay hvidvin, helt efter kunstens regler - Fed, cremet og voluminøs, med velkendte noter af frugt, nødder og smør!

Vinen fremstilles udelukkende på Chardonnay druer, hvor den ene halvdel gæres på rustfri ståltanke og den anden amerikanske egetræsfade. 

Endeligt lagres vinen 9 måneder Sur Lie (på bærmen), hvor Bâtonnage (omrøring af bærmen) sker 1 gang om måneden. 

Gæringen på ståltanke bevarer elegancen, renheden og de frugtige noter i vinen, mens Malolaktisk gæring på egetræsfade tilføjer fylde og kompleksitet, samt ristede noter af eg, antydninger af vanilje og masser af noter af nødder og smør til vinen!

Dette skaber en udsøgt, flot, voluminøs og cremet Californisk Chardonnay, med rigdom af frugtige noter og cremet fedme af nødder og smør!

Oplevelsen
Duften er charmerende og i begyndelsen ren og frugtig med aromaer af grønne æbler, pære, frisk citrus og strejf og tropiske frugter, der komplimenteres af let egetræ og vanilje. 

Smagen er voluminøs, cremet og fed med rigdom af frugtige noter af grønne æbler, pære, abrikos og hvide stenfrugter, der forenes i en vedvarende blød og cremet eftersmag med fedmefulde noter af vanilje, eg, nødder og smør!

Vin og Mad
Et godt match til fiske- og skaldyrsretter, som smørstegt hvidfisk, grillet laks med fed Sauce Hollandaise, grillet rejer og hummer, samt retter med kylling, sprøde sommersalater med mango og bløde modne fast- og hvidskimmeloste. 
Serveres ved 8-10C grader og gerne i store Bourgogne glas! 

Denne Chardonnay har høstet en sand medaljeregn verden over, her er et par eksempler:
2014 CHARDONNAY 91pts

GOLD MEDAL California State Fair Wine Competition

88pts - BEST VALUE Wine Spectator Magazine

DOUBLE GOLD MEDAL/BEST OF CLASS 2016 San Francisco Chronicle Wine Comp.

Om producenten

Bogle Winery blev grundlagt i 1968 da Warren Bogle og hans søn Chris, 4. generation af Bogle familiens amerikanske farmere, plantede de første 8 hektarer af vinstokke vindruer på familiens Home Ranch i Clarksburg, California, hvor familien havde dyrket jorden siden slutningen af 1800-tallet. 

Siden er det blevet til 6 generationers landbrug, over 50 års vindyrkning og utallige priser fra Sunset Magazine, Wine Entusiast, Beverage Tasting Institute og mange flere.

Vingården ligger i det anerkendte vin-distrikt Lodi, der prydes vinstokke-beklædte bakker og af mange betragtes som et af de bedste vinområder, i Californien.

Bogle familiens egne vinmarker og 91 avleres, der også leverer kvalitetsdruer til Bogle, strækker sig dog ud over Lodi’s grænser, fra Mendocino og Nevada County i nord til San Luis Obispo i syd. 

Her repræsenteres de grønne druesorter; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio & Chenin Blanc, som fremstiller Bogle Winerys hvidvine, samt de blå druesorter; Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Old Vine Zinfandel, Petite sirah, Cabernet Franc, Syrah & Merlot, der bruges til Bogles rød- og rosévine. 

Druerne dyrkes efter bæredygtige principper og Bogle Winery har i de sidste årtier være certificeret Green Winegrower ved California Rules for Sustainable Winegrowing. 

Bogle blev certificeret tilbage i 2009, det første år, hvor vinavlere udenfor Lodi’s grænser, kunne blive godkendt. Siden 2017 årgangen, har Bogle familien også krævet at alle deres 91 avlere, skulle dyrke deres druer efter Californiens regler for bæredygtighed-standarder og fra 2021 var 96 % af druer i vingården certificeret Green, efter California Rules for Sustainability Winegrowings bæredygtige principper indenfor vindyrkning. 

Disse bæredygtige pricipper og regler for vindyrkning minder om resten af verdenens bæredygtige tilgang til vindyrkning, hvor der er fokus på biodiversitet i vinmarkerne, generel fokus på genbrug eller reducering af bag af vand i vingården, såvel som i markerne. 

Bogle winery har for at imødekomme disse krav, skabt et program for opsamling af regnvand, genbrug af vand, der bliver anvendt til rensning af tanke og tønder bliver brugt mindst tre gange, hvorefter det filtreres for at blive brugt til vanding af vinmarkerne. 

Desuden har familien reduceret vingårdens energiforbrug, ved blot at anvende grønne byggematerialer til opførelse og renovering af vingården, samt installeret et solcelleanlæg og ladestationer elektriske køretøjer, for at reducere deres CO2-fodaftryk.

Den internationale presse roser vingården og skriver blandt andet:
Kåret til bedste vingård i USA af Wine Enthusiast

Wine Spectator: ”Top 20 Value Brands in the world”

Wine Spirit: “Top American value brands of the year”

WineEnthusiast: “Bogle continues to outperform nearly everybody else in their price range”

Market Watch: Hot brand award winner twelve years in a row”