Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Bogle Winery Pinot Noir, Californien USA

Bogle Winery 2021 Pinot Noir
USA Californien
Wine Spectator
86 / 100
Bogle Winery Pinot Noir, Californien USA
-15%
Wine Spectator
86
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 30 kr. pr. fl.

199 kr. pr. flaske 169 kr. pr. fl. ved 6 fl.
199 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Fisk, Stegt
  • Gris, Grillet
  • Vildt - løbende/flyvende, Grillet
  • Vildt - løbende/flyvende, Simret
  • Oksekød, Simret
  • Kalvekød, Stegt
  • Risotto, Kogt
 • Smagstype: Bløde, saftige og frugtige
 • Region: Californien
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Pinot Noir
 • Årgang: 2021
 • Alc. procent: 14,5% %
 • Vinnummer: 1000535
Bogle Winery Pinot Noir, Californien USA

Om vinen

Bogle Winery Pinot Noir er en flot, voluminøs og elegant oversøisk Pinot Noir, der i årgangen 2021 er kåret til Best Buy af Wine Enthusiast i 2023. 

Vinen er fremstillet på Pinot Noir druer fra de eftertragtede vinmarker i Arroyo Seco, Clarksburg Lodi, Californien, nær Russian Rivers kølige bredder, der giver Pinot Noir druen de perfekte forhold, til at udvikle sig, vokse og skabe flotte aromatiske vine. 

Markerne har i de seneste årtier været dyrket efter bæredygtige principper og certificeret Green af California Rules for Sustainable Winegrowing. 

Efter høst, pres og gæring, som foregår seperat efter hvilke marker druerne stammer fra, lagres vinen til slut på en kombination af ny fransk eg og neutrale amerikanske egetræsfade i 12 måneder.

Dette skaber en uimodståelige Californisk Pinot Noir med stil, rigdom af frugt, volumen og elegance i verdensklasse!

Oplevelsen
Duften er forførende med intens personlighed fra Pinot Noir druen, når den kommer i betagende oversøisk version. Noter af skovens røde og mørke bær, og friske urter, møder en og komplimenteres af en dybde af aromaer af eg, vanilje og skovens svampe (stald/animalsk præg). 

Smagen er generøs, voluminøs og saftig, præcis som en rødvin på Pinot Noir druen bør være, efter kunstens regler. 

Med velafbalanceret syre og tanniner, der forenes med noter af skovens jordbær, blåbær, hindbær, kirsebær og brombær i en flot, elegant og blød vedvarende afslutning, der blot tilføjes noter fra fadlagringen. 

Vin & Mad
Et godt match, der kan nydes til retter med rødt oksekød, fra steg til rørt tatar, kalv og rosastegt sommerbuk, samt retter med Foie Gras, vildt og svampe, såsom svampe risotto eller Vol-au-Vent i mørk version med brisler og svampe. 

Om producenten

Bogle Winery blev grundlagt i 1968 da Warren Bogle og hans søn Chris, 4. generation af Bogle familiens amerikanske farmere, plantede de første 8 hektarer af vinstokke vindruer på familiens Home Ranch i Clarksburg, California, hvor familien havde dyrket jorden siden slutningen af 1800-tallet. 

Siden er det blevet til 6 generationers landbrug, over 50 års vindyrkning og utallige priser fra Sunset Magazine, Wine Entusiast, Beverage Tasting Institute og mange flere.

Vingården ligger i det anerkendte vin-distrikt Lodi, der prydes vinstokke-beklædte bakker og af mange betragtes som et af de bedste vinområder, i Californien.

Bogle familiens egne vinmarker og 91 avleres, der også leverer kvalitetsdruer til Bogle, strækker sig dog ud over Lodi’s grænser, fra Mendocino og Nevada County i nord til San Luis Obispo i syd. 

Her repræsenteres de grønne druesorter; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio & Chenin Blanc, som fremstiller Bogle Winerys hvidvine, samt de blå druesorter; Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Old Vine Zinfandel, Petite sirah, Cabernet Franc, Syrah & Merlot, der bruges til Bogles rød- og rosévine. 

Druerne dyrkes efter bæredygtige principper og Bogle Winery har i de sidste årtier være certificeret Green Winegrower ved California Rules for Sustainable Winegrowing. 

Bogle blev certificeret tilbage i 2009, det første år, hvor vinavlere udenfor Lodi’s grænser, kunne blive godkendt. Siden 2017 årgangen, har Bogle familien også krævet at alle deres 91 avlere, skulle dyrke deres druer efter Californiens regler for bæredygtighed-standarder og fra 2021 var 96 % af druer i vingården certificeret Green, efter California Rules for Sustainability Winegrowings bæredygtige principper indenfor vindyrkning. 

Disse bæredygtige pricipper og regler for vindyrkning minder om resten af verdenens bæredygtige tilgang til vindyrkning, hvor der er fokus på biodiversitet i vinmarkerne, generel fokus på genbrug eller reducering af bag af vand i vingården, såvel som i markerne. 

Bogle winery har for at imødekomme disse krav, skabt et program for opsamling af regnvand, genbrug af vand, der bliver anvendt til rensning af tanke og tønder bliver brugt mindst tre gange, hvorefter det filtreres for at blive brugt til vanding af vinmarkerne. 

Desuden har familien reduceret vingårdens energiforbrug, ved blot at anvende grønne byggematerialer til opførelse og renovering af vingården, samt installeret et solcelleanlæg og ladestationer elektriske køretøjer, for at reducere deres CO2-fodaftryk.

Den internationale presse roser vingården og skriver blandt andet:

Wine Spectator: ”Top 20 Value Brands in the world”

Wine Spirit: “Top American value brands of the year”

WineEnthusiast: “Bogle continues to outperform nearly everybody else in their price range”

Market Watch: Hot brand award winner twelve years in a row”