Weingut Petra Unger "Furth Q" Grüner Veltliner, Kremstal DAC
Vinfakta
- Vintype: Hvidvin
-
Anbefalet til:
- Skaldyr, Rå
- Salat, Rå
- Skaldyr, Grillet
- Vegetar, Grillet
- Asiatisk, Stegt
- Fisk, Grillet
- moules marinières, Dampet
- Hvide asparges, Dampet
- Fisk, Rå
- Smagstype: Lette, rene og tørre
- Region: Kremstal
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Grüner Veltliner
- Årgang: 2023
- Alc. procent: 12,5 %
- Vinnummer: 1000201
Om vinen
Weingut Petra Unger "Furth Q" Grüner Veltliner er en fremragende, tør, sprød og mineralsk østrigsk hvidvin, med rigdom af friske frugtige noter, aromatiske urter og elegance fra flintet mineraliet!
Et sandt mesterværk af liv, friskhed, renhed og sprødhed!
Vinen er fremstillet på den østrigske nationaldrue: Grüner Veltliner, som stammer fra Petra Ungers vinmarker, som er beliggende på et højt plateau ved foden af Göttweiger Berg og syd for Donau-floden, herunder de berømte vinmarker: Gottschelle og Oberfeld.
Vinstokkene gror her i en grus- og løss domineret jordbund, rig på mineraler, som tilføjer mineralitet til vinene.
Druerne høstes i hånden, i slutningen af september ved 18°C, og kun de bedste og mest modne druer udvælges.
Herefter afstilkes druerne, knuses og nænsomt presset.
Mosten afkøles natten over, inden gæringen, som finder sted i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke, hvor vinen også lagres indtil den tappes på flaske i slutningen af januar.
Oplevelsen
Dette skaber en mageløs, sprød, tør, aromatisk og mineralsk østrigsk Grüner Veltliner, helt efter kunstens regler – og når det er allerbedst!
Duften er forførende ren, sprød og aromatisk med grønne noter af æbler, friske urter og blomster, der mødes med forfriskende citrus, pære, hvid peber og elegant mineralitet!
Smagen er tør, frisk, sprød og saftig med rene og frugtige noter domineret af grønne æbler og pære, der forenes med eksotiske hvide stenfrugter, forfriskende citrus og strejf af mandel og honningblomster, i en flot elegant krop og lang læskende eftersmag, med sprød og elegant mineralitet!
Vin og Mad
Et godt match til fiske- og skaldyrsretter som grillet skaldyr, dampede hvide asparges med fjordrejer og sauce mousseline, grillet fisk og retter med dampede muslinger, samt sushi og asiatisk-inspirerede retter!
Nyd den ved 8-9°C grader.
Om producenten
Petra Unger er en ung og ambitiøs østrigsk Weingut(vinmager), der siden 1999 har drevet Unger vingården, beliggende i kommunen Furth, tæt på Göttweig i de prestigefyldte vinregioner Kremstal og Wachau, i delstaten Niederösterreich i Østrig.
Vingården blev grundlagt i 1987 af Dr. Wolfgang Unger, efter at have dyrket vinstokke fra hans plot i vinmarken Ried Hinters Kirchl, siden 1964.
I 1999 overtog Petra Unger vingården efter sin far, Wolfgang, samt efter endt vinavls-studie på landbrugsuniversitetet i Wien og en periode med vindyrkning i Californien.
Petra Unger har udelukkende koncentreret sig om at dyrke sin egen vin siden januar 2006.
I dag strækker vinmarkerne sig over 11 hektarer, på begge sider bredder af Donau-floden i Niederösterreichs vindyrkningsregioner Kremstal og Wachau, der dækker plots i vinmarkerne: Gaisberg, Gottschelle, Hinters Kirchl og Oberfeld, samt Silberbügel.
Vindyrkningsarealet er beplantet med de grønne (hvide) druesorter: Grüner Veltliner, Riesling og Sauvignon Blanc, samt med de blå(røde) druesorter Zweigelt og Pinot Noir.
Den årlige produktion ligger på omkring 60.000 flasker vin.
På Unger vingården, såvel som i kælderen arbejdes der efter økologiske og bæredygtige principper, ud fra en overbevisning, om at leve med respekt for og i pagt med naturen, samt tage ansvar for kommende generationer.
Vingården har været bæredygtigt certificeret siden 2015, ved den østrigske bæredygtige organisation Nachhaltig Austria/Sustainable Austria.
Og med 2024-høsten vil vingården været økologisk EU-certificeret.
Høsten og al arbejdet i vinmarkerne foregår udelukkende ved håndkraft, hvor de mange flittige hænder giver kærlighed til hver enkelt vinstok, hver enkelt drue, med største opmærksomhed og omhu.
I kælderen tager processen udgangspunkt i udtrykket “Less is More”, hvor menneskelig indblanding er så lille som muligt og mennesket blot “hjælper” fra drue til vin.
Dette skaber vine, der udtrykker karakter, fra hver enkelt mark, og alle hvidvine gæres og modnes i 100% i rustfrit stål, for at bevare vinenes elegance, frugtighed og friskhed.
Spontan gæring fortrækkes, så vinene får den tid, de har brug for til at udvikle deres unikke personligheder.
Petra Ungers vine kendetegnes som imponerende, terroir-drevne vine med friskhed og elegance, der både rummer kompleksitet og har god lagringspotentiale.
Siden 2010 har Weingut Petra Unger samarbejdet med Weingut Josef Edlinger for at drage økonomisk fordel af synergier, og dermed skabe bæredygtighed indenfor økonomi.
