Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Miopasso Nero d’Avola Appassimento, DOC Sicilia

2023 Nero D´Avola
Italien Sicilien
Vinavisen
Miopasso Nero d’Avola Appassimento, DOC Sicilia
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
125 kr. pr. flaske 95 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Lam, Stegt
    • Oksekød, Stegt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Sicilien
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Nero d'Avola
  • Årgang: 2023
  • Alc. procent: 13,5 %
  • Vinnummer: 00611315
Miopasso Nero d’Avola Appassimento, DOC Sicilia

Om vinen

Miopasso Nero d’Avola Appassimento er en saftig smagsbombe med dybde, fra den syditalienske ø, Sicilien, og til en uhyrligt skarp pris.

Appassimento er en gammel traditionel, italiensk vinproduktionsmetode, hvor druerne tørres inden presning, maceration og gæring, for at skabe en større koncentration af farve, aroma og smag i vinen. 

Under tørringsprocessen fordamper en del af vandet i druerne, hvorved smagen bliver mere koncentreret.

En metode, der gør vinen mere intens, dyb og kraftfuld.  

Vinen er lavet på udvalgte Nero d’Avola druer, fra højtliggende vinmarker, der vokser på Siciliens vestkyst, mellem Belice og Agrigento, hvor jordbunden er domineret af vulkansk undergrund, der tilføjer mineralitet til vinene.

Druerne høstes i hånden, og en del af dem efterlades til tørring i 2 måneder før de afstilkes og presses nænsomt.

Herefter følger både gæring og malolaktisk gæring.

Oplevelsen

Dette skaber en kraftfuld siciliansk Nero d’Avola rødvin med dybe, intense og aromatiske noter, domineret af røde bær, mørk frugt og varme krydderier.

Duften er flot, dyb og aromatisk med noter af røde bær, blommer og sorte kirsebær, der mødes med peber, vanilje, balsamico og antydninger af mineralitet.

Smagen er saftig, kraftfuld og generøs med frugtige noter, der følger med fra duften og forenes med silkebløde tanniner i en frodig krop og lang vedvarende afslutning.

Vin og Mad
Et godt match til sommerens grill-retter af kraftfulde, og ofte marinerede kød, samt fyldige simre/gryderetter med oksekød, vildt og lam.
Serveres ved 16-18C grader

Om producenten

Miopasso er en lille serie af kvalitetsvine, skabt med drømmen om at lave kvalitetsvin til lave priser – ”Value for Money” vin.

Serien produceres på oprindelige/traditionelle italienske druesorter, og efter traditionelle italianske fremstillingsmetoder, men med hjælp fra moderne teknologi.

Miopasso serien bliver fremstillet af The Wine People, som er et vin-kooperativ, skabt af et dygtigt, dedikeret og passioneret team, der deler drømmen om at fremstille italienske vine i absolut topklasse, der besidder en stærk etos af bæredygtighed og engagement i økologisk dyrkede vine.

The Wine People blev grundlagt i byen Trento, i Trento-Alto Adige distriktet i 2009, af Stefano Girelli og Peter Kosten, der sammen har mere end 30 års erfaring indenfor vinene verden.

I dag producerer The Wine People, vine i vinregionerne; Puglia(Apulien), Sicilien, Toscana, Veneto & Abruzzo, hvor vinmarkerne strækker sig over appellationerne; DOC Breganze, DOC Delle Venezie, DOC Montepulciano d'Abruzzo, DOC Prosecco, DOC Sicilia, DOCG Cerasuolo di Vittoria, DOCG Chianti, DOCG Chianti Classico, IGP Puglia, IGP Terre Siciliane, IGT Terre Siciliane, & IGT Venetoscana.

The Wine People er økologisk og bæredygtigt certificeret Sustainable Winery 3E Equalitas