Château De Rochemorin Rouge, Pessac-Léognan, Bordeaux


Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Lam, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Smagstype: Kraftige og krydrede
- Region: Bordeaux
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 50% Cabernet Sauvignon & 50% Merlot
- Årgang: 2018
- Alc. procent: 14% %
- Vinnummer: 74244777

Om vinen
Fremragende vin fra kultdistriktet Pessag-Leognan, vinen bliver brugt på adskillelige Michelin restauranter i Frankrig.
Området Pessac-Leognan ligger lige syd for Bordeaux by, og her produceres fremragende hvidvine og rustikke fyldige og elegante rødvine.
Château De Rochemorin Rouge er fremstillet på et lige fordelt blend af Cabernet Sauvignon og Merlot druer, der stammer fra mere end 20 år gamle vinstokke.
Druerne høstes udelukkende ved håndkraft, hvor den første omhyggelige sortering sker i marken og den anden i kælderen.
Efter endt gæring, lagres vinen til slut i 12 måneder på franske egefade, hvoraf 30-40% er helt nye fade.
Dette skaber en flot, dyb og kraftfuld rød Bordeaux med bløde modne tanniner, rigdom af frugt og elegance.
Oplevelsen
Farven er smuk og dyb rubinrød.
Duften aromatisk og charmerende med noter af røde og mørk bær, der komplimenteres af ristede noter af kaffe, eg, vanilje og lakrids fra fadlagringen.
Smagen er dyb, kraftfuld og elegant, med flot voluminøs krop af frugtige noter fra skovens røde og mørke bær, der forenes med bløde tanniner i en lang flot eftersmag.
Vin og Mad
Et godt match til retter med rødt oksekød, som Côte du Boeuf eller steg, rosastegt sommerbuk, krondyr eller andebryst med kraftfuld sauce, samt confiteret andelår og fyldige braiserede retter.
Serveres ved 16-18C grader
Vinen skal helst have 2 - 3 år på flaske eller mindst en time på karaffel, inden at man begynder at nyde den. Det er en vin med en god lang holdbarhed. Afhængig af årgang, kan den normalt udvikle sig yderligere i fra 10 – 20 år efter høsten.
James Suckling: 92 Point
Winedoctor: 93 Point
90 Point Vinbladet, der skriver Duft med modne kirsebær og solbær, fine nuancer fra fad. Fyldig smag med moden tannin dækket af moden frugt og lækker eftersmag med moden frugt.
90 Point Wine Decider
Om producenten
Følges Garonne-flodens løb mod syd, gennem byen Bordeaux, kommer man til vin-distriktet Graves, med under appellationerne Pessac-Léognan, Cérons, Barsac og Sauternes.
Graves ligger på venstre bred af Garonne og begynder, hvor Médoc slutter.
Den nordlige del af Graves, udgøres af underappellationen Pessac-Léognan, som er det ældste område i Graves og Bordeaux, og begynder inde i selve byen Bordeaux.
Château de Rochemorin ligger her i hjertet af dette gamle Bordeaux distrikt, i området Martillac, nær landsbyen af samme navn, hvor det gamle slot pryder det højeste punkt i Martillac og en af de højeste grusede bakketoppe i Pessac-Léognan.
Slottets historie kan spores tilbage til 1520, hvor slottets første ejer Jean de Amelin kom til Bordeaux og forelskede sig i en ejendom i Martillac, som dengang bar navnet; Maison Noble de Beaubois.
Jean de Amelin erhverede sig ejendommen, forvandlede landskabet, ryddede skovene og opførte et smukt vinslot, der siden fik navnet Rochemorin.
I de sidste århundreder har slottet været ejet af flere noble personligheder.
Fra den højtstående Pesnel familie til en af oplysningstidens store franske forfatter, filosof og baron Charles Louis de Secondat.
Siden 1973 har slottet været ejet af familien André Lurton, som har været vinbønder i Bordeaux i generationer.
Fra slutningen af det 17. århundrede, hvor familiens forfædre, dyrkede de første vinstokke nær den berømte (vin)landsby Saint-Èmilion på den famøse højre bred.
I dag ejer familien adskillige slotte i hele Bordeaux herunder; Château de Barbe Blanche i Saint-Émilion Château Bonnet i Entre-deux-Mers, Château de Cruzeau i Pessac-Léognan og Château Couhins-Lurton, Graves Crus Classés.
Château de Rochemorin er kendetegnet ved den store mangfoldighed af sit terroir.
Denne variation af jordbund og de druesorter, der er forbundet med dem, er med til at fremstille mineralske og udtryksfulde hvidvine og stadig finere, elegante rødvine.
Vinmarkerne strækker sig i dag over 67 hektarer af vinstokke, hvoraf 49 hektarer dækker over de blå druer; Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Cabernet Franc & Malbec, og de resterende 18 hektarer er beplantet med de grønne druesorter; Sauvignon blanc & Sémilion.
Familien André Lurton, har med årene forenet traditioner og know-how gennem flere generationer, med vindyrkning efter bæredygtige principper på flere af deres vinslotte og Château de Barbe Blanche, er under omdannelse til økologisk landbrug.
Den bæredygtige vindyrkning blev certificeret HVE/HEV(Haute Valeur Environnementale/High Environmental Value) i 2017 og ISO 14001 Bordeaux certificering i 2010.