Bodegas Rubén Ramos Roble “Ocho 8 Eight”, Ribera del Duero

Spar 34 kr. pr. fl.
159 kr. pr. flaske 125 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Lam, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Smagstype: Kraftige og krydrede
- Region: Ribera del Duero
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Tempranillo
- Årgang: 2023
- Alc. procent: 14% %
- Vinnummer: 10004598

Om vinen
Bodegas Rubén Ramos “Ocho 8 Eight er fremstillet på 100% Tempranillo druer, fra vinmarkerne i og omkring den lille vinby Peñafiel.
Vinen lagrer 8 måneder på franske og amerikanske egetræsfade og lidt på flaske, før den frigivet og resultatet er flot og fyldig Ribera del Duero vin, der på fineste vis formår at vise hvad Tempranillo fra Ribera del Duero-regionen kan.
Oplevelsen
Duften er intens, dyb og med god volumen af ren frugt, friske urter og ristet krydderier.
Smagen er silkeblød og forførende med noter af vilde mørke bær og blommer, der komplimenteres af bløde tanniner og vedvarende fylde.
Vin & Mad Tips
Et oplagt match til rødt kød, retter med lam, charcuteri, modne oste, smat lune og kraftfulde tapasretter.
Nyd vinen ved 16-18C grader.
Om producenten
Bodegas Rubén Ramos er en lille familievingård, som ejes af Rubén Ramos, som kommer ud af en familie med en lang vindyrkningstradition bag sig.
Rubén er 5. generation af drueavlere/vindyrkere i familien Ramos, der besluttede sig for at fremstille vin i eget navn, dedikeret og efter traditionerne.
Vingården blev etableret i 2001, i byen Camino de Bezana, nær vinmarkerne i og omkring den lille vinby Peñafiel, med udsigt til det gamle slot det gamle slot i tysk Gotisk stil, i hjertet af Ribera del Duero.
Vinmarkerne strækker sig i dag over 14 hektarer, der udelukken er beplantet med druesorten Tempranillo, i en sandet jordbund med undergrund af ler og kalksten.
Rubén bearbejder vinstokkene i hånden og lader generelt arbejdet i vinmarkerne være så bæredygtigt som muligt. Høsten foregår dermed traditionelt, hvor druerne plukkes i hånden, som vore forfædre og druerne bliver sågar udvalgt i vinmarkerne.
Fremstillingen af vinene sker efter gammelt håndværk og traditionelle metoder
Vinene gennemgår en lang skind-maceration og ældning, de karakteristiske egenskaber, der kendtegner Ribera del Duero, druesorten Tempranilloen, fuld af smag og rigdom.
Lagring foregår på franske og amerikanske egetræsfade, hvorefter vinene gennemgår en ydeligere modning/lagring på modning på flaske, som tilføjer vinene ekstra rigdom, finesse og elegance.