Alain Jaume "Grande Garrigue" Økologisk, Vacqueyras AOC

Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Lam, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Fjerkræ, Stegt
- Smagstype: Kraftige og krydrede
- Region: Rhône
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Grenache noir, Syrah, Mourvèdre og gammel Cinsault.
- Årgang: 2022
- Alc. procent: 15 %
- Vinnummer: 004523212017

Om vinen
Vacqueyras er en af de flotte Crus, som hører til i den sydlige del af Rhône-dalen, nær berømte Gigondas og nord for prestigefyldte Châteauneuf-du-Pape.
Området strækker sig over det berømte plateauer ved navn “Les Garrigues”, som er domineret af en jordbund af sand og ler.
Alain Jaume “Grande Garrigue” er fremstillet på de klassiske Côtes du Rhône druesorter: Grenache noir, Syrah, Mourvèdre og gammel Cinsault.
Druerne fra disse plots på den berømte plateau er dyrket økologisk og fremstillet efter traditionelle vinfremstillingsmetoder.
Efter høst og presning gennemgår druerne en lang skind-maceration inden gæring.
Vinen lagres til slut i betonkar og 3 år gamle egetræstønder i 14 måneder.
Dette skaber en flot velafbalanceret vin med bløde tanniner, rigdom af frugt og elegance.
Oplevelsen
Duften er intens, dyb og aromatisk med noter af mørke bær og frugter, der komplimenteres af krydderier som lakrids og kaffe, samt friske urter og lette animalske præg.
Smagen levere fylde, kraft og rigdom af frugt og varme krydderier, som solbær, brombær og blommer, der forenes med urter i en lang elegant afslutning.
Vin & Mad
Et perfect match til retter med rødt oksekød, kalv og lam, samt fyldige simre/gryderetter, som klassisk Cassoulet med hvide bønner, confiteret and og pølse, samt braiserede retter med lam og vildt, såsom dådyr og harer/kanin.
Serveres ved 16-18C grader
Anmeldelser
92 point Parker
91 Point Wine Enthusiast
92 Point Jeb Dunnuck (September 2019, Southern Rhône Part 2
Om producenten
Domaine Grand Veneur er en af Rhône-dalens mest berømte vingårde, der blandt de få, har fået 100 point af den amerikanske vinguru Robert Parker, for deres enestående vin fra Châteauneuf-du-Pape.
Vingården er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen, i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, hvor paven ifølge fortællingen, i det. 14. århundrede lov sit nye slot bygge, thi det han var så betaget af vinen herfra.
Og med rod i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, der fik navn efter pavens nye slot, har JAUME-familien dyrket vin siden 1826, hvor Domaine Grand Veneurs officielle historie kan spores tilbage til og familien plantede de første vinstokke.
Domaine Grand Veneur, blev med navn, dog først officielt etableret i 1976 af 5. generation af vinbonde familien Alain og blot tre år senere i 1979 overtog Alain Jaume og Odile Jaume, Domaine Grand Veneur og navnet Alain Jaume, blev en del af vingården.
Blot et halvt årti senere i 1986, eksperimenterede Alain Jaume, med at lagre nogle druesorter på nye, franske egetræsfade, som måske den første ejendom i hele Châteauneuf-du-Pape.
På denne tid ejede Jaume familien blot 4,5 hektar vinstokke i Châteauneuf-du-Pape og var forud for sin tid.
Siden 2015 har Domaine Grand Veneur, Alain Jaume været drevet af 6. generation, af familien Jaume, og vinmarkerne er vokset til 90 hektarer, der strækker sig fra Condrieu, Saint-Joiseph og Crozes-Herimitage appelationerne i nord til Cairanne, Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras, Gigondas, Lirac, Rasteau, Tavel og Ventoux i syd.
Vinmarkerne i Domaines Grand Veneur, Clos de Sixte og Château Mazane dyrkes efter den økologiske landbrugsprotokol og vinmarkerne har været certificeret Agriculture Biologique siden 2012.
Familien Jaume har i de seneste årtier fremstillet vin for andre vingårde, hvor blot navnet Alain Jaume fik lov til at pryde flasken.