Mas de Boislauzon Châteauneuf-du-Pape Tradition ØKO/BIO, AOP Châteauneuf-du-Pape, Rhône

Spar 30 kr. pr. fl.
375 kr. pr. flaske 345 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Fjerkræ, Simret
- Vildt - løbende/flyvende, Simret
- Oksekød, Simret
- Kalvekød, Simret
- Gris, Simret
- Fjerkræ, Stegt
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Smagstype: Fyldige
- Region: Rhône
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 70% Grenache & 30% Mouvèdre
- Årgang: 2020
- Alc. procent: 15 %
- Vinnummer: 1000776

Om vinen
Mas de Boislauzon Châteauneuf-du-Pape Tradition er Mas de Boislauzons flagskib, og en mageløs ØKO/BIO Châteauneuf-du-Pape vin – Kraftfuld, voluminøs, rig og intens! Nøjagtig som kunsten foreskriver i Châteaneuf-du-Pape.
Vinen er fremstillet på de klassiske Rhône & Châteaneuf druesorter: Grenache Noir og Mourvèdre, med basis vin fra vinstokke, der er mere end 65 år gamle og gror på parceller på: Boislauzon, La Gardiole, Palestor og Brusquières vinmarkerne, i en ler- og kalkstens domineret jordbund med Rhônes karakteristiske små rullesten, som tilføjer elegance og en underliggende mineralitet til vinene.
Druerne høstes i hånden og sorteres allerede i vinmarken, og efter parceller. Herefter afstilkes druerne, og gennemgår en måned lang maceration og gæring i kar, inden vinen til slut lagres 16 måneder i tønder.
Vinen tappes ufiltreret for at bevare så meget koncentration, kompleksitet og aroma, som muligt.
Dette skaber en maskulin, kraftfuld og voluminøs ØKO/BIO Châteaneuf-du-Pape med intense, dybe noter og rigdom af mørke frugter, der forenes med friske urter, varme krydderier, læder og tobak.
Oplevelsen
Duften er forførende, dyb og aromatisk med noter af violer, friske urter og solmodne blommer, der mødes med skovens mørke blå og røde bær, noter af peber, underliggende mineralske noter, og med alderen læder og tobak.
Smagen er vidunderlig kraftfuld og intens med dybe lag af frugtige noter fra skovens vilde jordbær til mørke brombær, solmodne blommer og figner, der forenes i en voluminøs krop og lang flot afslutning af velsmag, bløde tanniner, og med alderen noter af læder og tobak!
Vin og Mad
En sublim ledsager til retter med rødt oksekød, lam og vildt som dådyr/krondyr med kraftfuld sauce, braiserede hare/kanin, samt det oplagte valg til julemiddagen med andesteg, brunede kartofler og brun sovs!
Serveres ved 16-18C grader
Anmeldelser:
91/100 Falstaff blad
93 points Robert Parker's Wine Advocate
94 points Decanter
93/100 Jeb Dunnuck (november 2022)
1-stjernet Hachette Wine Guide 2023
92/100 Jeff Leve "The wine cellar insider"
92/100 Vinous magasin
Æresdiplom Saint-Marc-konkurrencen 2023
Om producenten
Mas de Boislauzon er en ældre familiejet vingård, beliggende i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, nær den ældgamle romerske by Orange og vinlandsbyen Courthézon, og er den nordligst beliggende vin-ejendom i vinregionen Châteauneuf-du-Pape.
Lige der, hvor to egetræer på grunden markerer den fysiske grænse mellem appellationerne Châteauneuf-du-Pape og Côtes-du-Rhône-Villages, blot få skridt fra selve vingården og kælderen.
De to egetræer er siden blevet vingårdens vartegn, der pryder både logo, labels etc…
Mas de Boislauzon drives af familien Chaussy-Laget, hvis historie går 6 generationer tilbage og siden 1990 har været drevet af 5. generation; søskendeparret Christine og Daniel, sammen med familiens 6. generation af brødre og fætre: Quentin, Joris og Arnaud, der kom til i 2016.
Vinmarkerne dækker 34 hektarer af vinstokke, i den sydlige del af Rhône-dalen, der strækker sig over 12 hektarer i Châteauneuf-du-Pape, 20 hektarer i Côtes-du-Rhône og 2 hektarer klassificeret som Vin de France.
Vinstokkene er beplantet med de klassiske Rhône druesorter: Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Cinsault & Carignan, der står for Mas de Boislauzons rødvine, samt de grønne druesorter: Grenache Blanc, Clairette og Roussanne, der fremstiller Mas de Boislauzons hvidvine.
Mas de Boislauzon har siden 2012 være certificeret økologisk og biodynamisk certificeret siden 2021.
Høsten foregår i hånden, hvor sortering af druerne foregår i vinmarken og alle operationer udføres ifølge månens kalender, efter familiens tro på at bevare miljøet og sundheden i druer og terroir.
Om Châteauneuf-du-Pape
Châteauneuf-du-Pape er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen, mellem byerne Orange og Avignon, og Rhône Cru-appellationerne; Gigondas og Vacqueyras, og anses som den mest berømte Rhône Cru-appellation.
Berømt for sin historie om paver, et bestemt slot og en Baron, der forud for sin tid, lagde de første sten til Frankrigs appellations-system; Appellation d’Origine Contrôlée(AOC), samt for sine voluminøse, kraftfulde og karakterfuldes vine!
Châteauneuf-du-Pape, ligger på en klippetop, der kan skues på lang afstand, hvor byen af samme navn, er bygget op ad skråningerne og omgives af et fladere landskab, som er dækket af store rødlige sten, som er rester fra Rhône-gletscheren.
Navnet Châteauneuf-du-Pape betyder Pavens nye slot og stammer fra den sene middelalder, hvor den katolske kirke, bragte ærkebiskoppen Betrand de Goth af Bordeaux til byen Avignon og udråbte ham til den første pave udenfor Rom.
Paven fik herefter navnet Clement den femte og fik bygget sit palads i Avignon, men da der ej kunne dyrkes vin her, erhvervede Paven sig en sommerresidens, som lå nordøst for byen Avignon, hvor vin kunne dyrkes.
Slottet, som Paven erhvervede, var Tempelriddernes borg, der blev bygget i 1248, nord for byen. Borgen, der endnu blev anset som nybygget, blev derfor kaldt: ”Châteauneuf” (det nye slot) og efter Pavens ankomst Châteuneuf-du-Pape (Pavens nye slot).
Vinmarkerne her blev siden plantet på skråningerne for foden af disse bjerge og på stenede høje og skråninger nær floden Rhône og omkring byen Châteauneuf-du-Pape, der fik navn efter tempelriddernes borg og Pavens sommerresidens lidt nord for byen.
Læs mere om Châteauneuf-du-Pape her!