Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Paul Schneider Pinot Noir, AOP Alsace

Paul Schneider 2022 Pinot Noir
Frankrig Alsace
Domaine Paul Schneider Pinot Noir, AOP Alsace
Guld medalje
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
179 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Kalvekød, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Risotto, Kogt
  • Smagstype: Bløde, saftige og frugtige
  • Region: Alsace
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Pinot Noir
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 13 %
  • Vinnummer: 11047
Domaine Paul Schneider Pinot Noir, AOP Alsace

Om vinen

Fremragende blød og behagelig Pinot Noir rødvin, fra det historiske Alsace hus Domaine Paul Schneider i Eguisheim.

Vinen er skabt udelukkende på druesorten Pinot Noir, fra Domaine Paul Schneiders egne vinmarker lige udenfor byen Colmar, hvor jordbunden er domineret af ler, sandsten og Marly-kalksten, der tilføjer elegance og mineralitet i vinen.

Druerne dyrkes efter bæredygtige principper og Domaine Paul Schneider har siden 2021 været certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’.

Vinen har vundet guldmedalje fra Gilbert og Gaillard.

Oplevelsen
I glasset dyb rubinrød farve med nuancer af lilla.

Duften forførende med noter af skovens røde, blå og mørke bær, samt antydninger af bundens svampe, helt karakteristisk for Pinot Noir sorten. 

Smagen er voluminøs, elegant og generøs med det klassiske noter fra duften, der ender i flot elegant afslutning med mineralske antydninger. 

Vin og Mad
Oplagt til retter med kalve- og rødt oksekød, som rosastegt bøf eller steg og rørt tatar. Mørke fiskeretter, retter med svampe, som svamperisotto, samt Vol-au-Vent med svampe og brisler. 
Nydes ved 12-14C grader

Om producenten

Domaine Paul Schneider er et ældre vinhus, hvis historie indenfor vindyrkning, kan spores flere århundreder tilbage i tiden. 

Vinhuset er beliggende den smukke gamle vinby Eguisheim, i en lade, der før, hørte til Prost Marskalen i Strasbourgs katedral fra 1663, i hjertet af Alsace, som også anses for fødestedet for vinproduktion i Alsace. 

I dette gamle maleriske bindingsværkshus har vinbønder videregivet traditioner og viden, indenfor vindyrkning fra far til søn i generationer, og i de sidste 4., som uafhængige vinbønder. 

Vinmarkerne strækker sig over 14 hektar, herunder tre Grands Crus Eichberg, Pfersigberg og Steinert, hvor vinstokkene gror i en ler- og kalkstens domineret jordbund. 

Høsten og arbejdet i vinmarkene udføres i dag efter bæredygtige principper, hvor der taget hensyn til miljø og biodiversitet. 

I 2021 blev denne filosofi dokumenteret da Domaine Paul Schneider blev certificeret ved HVE3 'Haute Valeur Environnementale’, der grundlæggende betyder af vinhuset tager hensyn til biodiversitet, sundt jordliv, grundvandskvalitet og at kemisk ukrudtsbekæmpelse er bandlyst.

Domaine Paul Schneider producere i dag traditionelle hvid- rød og rosévine på de klassiske Alsace druesorter (7 syv søstre fra Alsace): 

Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, Sylvaner & Pinot Noir, herunder den klassiske Edelzwicker/Gentil, der efter traditionen i Alsace, er en hvidvin lavet på et blend af de 7 Alsace druer. 

Tre Grand Crus fra Eichberg, Pfersigberg og Steinert markerne, flere søde sent høstede/ædelrådsramte vine, mousserende vine & Crémant d’Alsace, samt en orange vin.