Cascina Radice Barbera, DOC Piemonte


Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Vildt - løbende/flyvende, Simret
- Oksekød, Grillet
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Smagstype: Fyldige
- Region: Piemonte
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Barbera
- Årgang: 2022
- Alc. procent: 13 %
- Vinnummer: 004157572017

Om vinen
Cascina Radice Barbera er en flot og elegant Barbera med fylde og frugt, fremstillet på 100% Barbera.
Druerne fra Cascina Radices vinmarker, hvor der i de første årtier, blot blev dyrket vin på Barbera druen. Beliggende i området omkring byerne Moasca, Agliano og Mombaruzzo i Asti provinsen, hvor jordbunden indeholder kridt og ler, som skaber urte-og mineralske noter.
De udvalgte druer presses, hvorefter de gennemgår maceration, som varer i 13-15 dage ved en kontrolleret temperatur på 28ºC.
Vinen hældes i rustfri ståltanke, hvor den naturlige mælkesyregæring afsluttes i månederne marts til april og den derefter lagres i 6 måneder på stål tanke, for at bevare så meget frugt som muligt i vinen.
Oplevelsen
Det giver en flot og elegant Barbera med masser af fylde, frugt, frisk syre og silkebløde ædle tanniner.
Duft af friske urter, skovens vilde hindbær, blommer og mørk chokolade. Smagen er tør, elegant og blød med noter af mørke kirsebær, jordbær og brombær, der forenes med elegante krydrede noter af sort peber og lakrids, i en yndefuld og vedholdende afslutning.
Vin og Mad
Bør serveres tempereret ved 18-20 grader og gerne i følgeskab med lækre og fyldige pastaretter, retter med svampe, såsom svamperisotto, samt and, gås, fjervildt eller det grillet rødt oksekød.
Om producenten
Vingården Cascina Radice, er beliggende i den lille by Moasca, omgivet af det vidunderlige bakkede landskab i Asti-provinsen i Piemonte.
Cascina Radice har i snart et halvt århundrede været drevet og ejet af Mazzei familien, der også ejer vingården Alibrianza.
Mazzei familiens historie tager sin begyndelse med Alibrianza vingården, som blev grundlagt af Roberto Mazzei i 1981.
Alibrianza vingården er også beliggende i Piemonte, mellem byerne Asti og Alba og har siden den spæde begyndelse altid nøje og specifikt udvalgt vine af højeste kvalitet.
Fra vingårdens egne marker produceres både Barolo, Barbaresco og Barbera, samt den hvide berømmelse Gavi di Gavi. Desuden råder Mazzei familien over vine fra det meste af Italien - lige fra Umbria/Umbrien til Sicilien.
Cascina Radice kom i familiens eje i 1990’erne, da Roberto og hans søn Andreas gjorde en langvarig drøm til virkelighed.
Ejendommen Cascina Radice og de dertilhørende hektarer af vinmarker, har rødder tilbage til 1890, hvor de første vinstokke blev plantet med druesorten Barbera, som også var den eneste druesort i de første 50-60år.
Og traditionen og “know how” omkring Barbera druen har siden fulgt vingården, som i dag regnes for en af de bedste Barbera producenter.
I takt med den stigende efterspørgsel og vingårdens øgede anerkendelse, opkøbte familien mere jord og skaber i dag fremragende Piemonte vine, fra flere distrikter, hvor især Gave di Gavi, Barbaresco og Barolo spiller en særlig stor rolle.
Om Piemonte
I det nordvestlige hjørne af Italien, med grænse mod Frankrig, findes en af de bedste og den største vinregion i Italien, Piemonte.
Navnet betyder “for foden af bjergene”, hvilket hentyder til Piemontes beliggenhed nær Alperne.
Her er der blevet produceret vin siden Antikken, hvor grækerne, ifølge fortællingen, medbragte de første druer, på deres færd til Piemonte.
Området har en stolt historie, som hertugdømme og vinen produceres på et utal af små ejendomme med ældgamle traditioner.
Vinene fra denne nordlige provins er at finde, mellem Italiens mest eftertragtede og en af de første kvalitetsvinene, der så dagens lys i 1850, hvor landets moderne vinhistorie tager sin begyndelse, var Baroloen.
Udover Barolo er der en lang tradition med fine og fyldige rødvine, lige fra Barbaresco til Barbera d' Alba og d'Asti, samt Dolcetto di Dogliani.
Men regionen er også hjemsted for elegante hvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d'Asti og den røde Brachetto.
Landskabet er smukt og enestående og har et særligt klima med ret kølige vintre og milde somre og et langt lunt efterår.
I Piemonte bliver Langhe- og Monferrato-bakkerne, der tilsammen udgør 90% af regionens vinproduktion ofte indpakket i tykke tågebølger, der stiger op fra Tanoro floden. Tågen kaldes for Nebbia og har givet navn til egnens bedste drue - Nebbiolo.
Jorden er i reglen præget af mergel, ofte blandet med sand og kalk.
Her fremstilles en myriade af fantastiske vine og provinsen er hjemsted for ikke mindre end 17 DOCG- og over 42 DOC-appellationer.