Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Cascina Radice Barbera d'Asti Superiore "Roccanera", DOCG Asti, Piemonte

Cascina Radice 2022 Barbera
Italien Piemonte
Cascina Radice Barbera d'Asti Superiore "Roccanera", DOCG Asti, Piemonte
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
189 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Lam, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Simret
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Oksekød, Stegt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Piemonte
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Barbera
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 15 %
  • Vinnummer: 004179762016
Cascina Radice Barbera d'Asti Superiore "Roccanera", DOCG Asti, Piemonte

Om vinen

Cascina Radice Barbera d’Asti Superior “Roccanera” 2018 en af de helt store Barbera d’Asti vine fra vingården Cascina Radice.

Den er fremstillet på 100% Barbera druer fra vinmarkerne, beliggende i landsbyen Moasca, i Asti provinsen, hvor der i de første årtier, blot blev dyrket vin på Barbera druen.

Vinstokkene gror her på en jordbund domineret af kridt og ler, som tilføjer en hvis elegance, samt urte-og mineralske noter i vinene. 

Efter høsten, gennemgår ved nøje udvalgte druer en traditionel maceration, som varer 12-14 dage, som efterfølges af gæring i egetræskar. Vinen lagres herefter i 16 måneder i Barrique tønder og siden 6 måneder på flaske.

Vinen prydes af navnet “Superiore”, som indikerer at overholder nogle ekstra strenge produktionskrav, som skabelse af højere alkohol procent, samt længere fadlagring.

Oplevelsen
Dette skaber en flot og fornem Barbera d’Asti Superiore, der både besidder rig og kraftfuld frugt, elegance og en lang vedvarende afslutning. 

Duften er elegant og forførende, med noter af frugtige mørke bær, der forenes med friske urter og fin vanilje fra fadlagringen.

Smagen er rig, dyb og saftig med kraftfulde frugtige noter af brombær, jordbær, hindbær og solbær, samt solmodne blommer, der ender i en lang smuk finish. 

Vin og Mad
Nyd den tempereret ved 16-18 grader og gerne sammen med fyldige retter, som lam, vildt og rødt oksekød, samt fyldige retter med svampe og/eller trøffel, som pastaretter eller risotto.  

Awards: Berliner Wine Trophy: GOLD - AWC Vienna GOLD - IWC Great Britain SILVER 

Om producenten

Vingården Cascina Radice, er beliggende i den lille by Moasca, omgivet af det vidunderlige bakkede landskab i Asti-provinsen i Piemonte.

Cascina Radice har i snart et halvt århundrede været drevet og ejet af Mazzei familien, der også ejer vingården Alibrianza.

Mazzei familiens historie tager sin begyndelse med Alibrianza vingården, som blev grundlagt af Roberto Mazzei i 1981.    

Alibrianza vingården er også beliggende i Piemonte, mellem byerne Asti og Alba og har siden den spæde begyndelse altid nøje og specifikt udvalgt vine af højeste kvalitet.

Fra vingårdens egne marker produceres både Barolo, Barbaresco og Barbera, samt den hvide berømmelse Gavi di Gavi. Desuden råder Mazzei familien over vine fra det meste af Italien - lige fra Umbria/Umbrien til Sicilien.  

Cascina Radice kom i familiens eje i 1990’erne, da Roberto og hans søn Andreas gjorde en langvarig drøm til virkelighed. 

Ejendommen Cascina Radice og de dertilhørende hektarer af vinmarker, har rødder tilbage til 1890, hvor de første vinstokke blev plantet med druesorten Barbera, som også var den eneste druesort i de første 50-60år.

Og traditionen og “know how” omkring Barbera druen har siden fulgt vingården, som i dag regnes  for en af de bedste Barbera producenter.

I takt med den stigende efterspørgsel og vingårdens øgede anerkendelse, opkøbte familien mere jord og skaber i dag fremragende Piemonte vine, fra flere distrikter, hvor især Gave di Gavi, Barbaresco og Barolo spiller en særlig stor rolle. 

Om Piemonte
I det nordvestlige hjørne af Italien, med grænse mod Frankrig, findes en af de bedste og den største vinregion i Italien, Piemonte. 

Navnet betyder “for foden af bjergene”, hvilket hentyder til Piemontes beliggenhed nær Alperne.

Her er der blevet produceret vin siden Antikken, hvor grækerne, ifølge fortællingen, medbragte de første druer, på deres færd til Piemonte. 

Området har en stolt historie, som hertugdømme og vinen produceres på et utal af små ejendomme med ældgamle traditioner. 

Vinene fra denne nordlige provins er at finde, mellem Italiens mest eftertragtede og en af de første kvalitetsvinene, der så dagens lys i 1850, hvor landets moderne vinhistorie tager sin begyndelse, var Baroloen. 

Udover Barolo er der en lang tradition med fine og fyldige rødvine, lige fra Barbaresco til Barbera d' Alba og d'Asti, samt Dolcetto di Dogliani.

Men regionen er også hjemsted for elegante hvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d'Asti og den røde Brachetto.

Landskabet er smukt og enestående og har et særligt klima med ret kølige vintre og milde somre og et langt lunt efterår. 

I Piemonte bliver Langhe- og Monferrato-bakkerne, der tilsammen udgør 90% af regionens vinproduktion ofte indpakket i tykke tågebølger, der stiger op fra Tanoro floden. Tågen kaldes for Nebbia og har givet navn til egnens bedste drue - Nebbiolo.

Jorden er i reglen præget af mergel, ofte blandet med sand og kalk.

Her fremstilles en myriade af fantastiske vine og provinsen er hjemsted for ikke mindre end 17 DOCG- og over 42 DOC-appellationer.