Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Alain Jaume “Haut de Brun” Rouge Økologisk, Côtes du Rhône AOC

Alain Jaume 2022 Grenache
Frankrig Rhône
Robert Parker
91 / 100
Alain Jaume “Haut de Brun” Rouge Økologisk, Côtes du Rhône AOC
Robert Parker
91
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
149 kr. pr. flaske 119 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Lam, Grillet
    • Oksekød, Grillet
    • Oksekød, Stegt
    • Gris, Simret
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Smagstype: Kraftige og krydrede
  • Region: Rhône
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Grenache Noir, Syrah, Cinsault & Mourvèdre
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 14 %
  • Vinnummer: 004129252017
Alain Jaume “Haut de Brun” Rouge Økologisk, Côtes du Rhône AOC

Om vinen

Alain Jaume "Haut de Brun" Rouge er en klassisk Côtes du Rhône, lavet på druesorterne; Grenache Noir, Syrah, Cinsault og Mourvèdre, helt efter kunstens regler for Côtes du Rhône vin. 

Druerne kommer fra terrasser/skråninger, hvor vinstokkene gror i ler, kalksten og Rhônes karakteristiske røde lær, som tilføjer rigdom af ren frugt, kompleksitet og mineralitet. 

Vinene fremstilles traditionelt, men efter bæredygtige principper og lagres i kar, hvorfra vinen først tappets efter 10-12 måneder. 

Oplevelsen 
Farven er granat med lilla nuancer.

Duften centrerer omkring skoven aromatiske bær, som hindbær, solbær og brombær, der forenes med noter af lakrids og peber. 

Smagen forfører med fylde og kraftfulde noter af blommer og skovens bær. Fra vilde hindbær og jordbær til solbær og brombær, der forenes med silkebløde tanniner og en lang flot afslutning, hvor noter af lakrids og peber kommer til og fuldender vinen blødt og elegant.

Vin & Mad tips
Oplagt til kraftige retter med rødt oksekød, lam, samt simre/braiserede retter, retter med vildt og modne fast oste.
Server ved 16-18C grader

Om producenten

Domaine Grand Veneur er en af Rhône-dalens mest berømte vingårde, der blandt de få, har fået 100 point af den amerikanske vinguru Robert Parker, for deres enestående vin fra Châteauneuf-du-Pape. 

Vingården er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen, i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, hvor paven ifølge fortællingen, i det. 14. århundrede lov sit nye slot bygge, thi det han var så betaget af vinen herfra. 

Og med rod i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, der fik navn efter pavens nye slot, har JAUME-familien dyrket vin siden 1826, hvor Domaine Grand Veneurs officielle historie kan spores tilbage til og familien plantede de første vinstokke.

Domaine Grand Veneur, blev med navn, dog først officielt etableret i 1976 af 5. generation af vinbonde familien Alain og blot tre år senere i 1979 overtog Alain Jaume og Odile Jaume, Domaine Grand Veneur og navnet Alain Jaume, blev en del af vingården. 

Blot et halvt årti senere i 1986, eksperimenterede Alain Jaume, med at lagre nogle druesorter på nye, franske egetræsfade, som måske den første ejendom i hele Châteauneuf-du-Pape.

På denne tid ejede Jaume familien blot 4,5 hektar vinstokke i Châteauneuf-du-Pape og var forud for sin tid. 

Siden 2015 har Domaine Grand Veneur, Alain Jaume været drevet af 6. generation, af familien Jaume, og vinmarkerne er vokset til 90 hektarer, der strækker sig fra Condrieu, Saint-Joiseph og Crozes-Herimitage appelationerne i nord til Cairanne, Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras, Gigondas, Lirac, Rasteau, Tavel og Ventoux i syd.

Vinmarkerne i Domaines Grand Veneur, Clos de Sixte og Château Mazane dyrkes efter den økologiske landbrugsprotokol og vinmarkerne har været certificeret Agriculture Biologique siden 2012.

Familien Jaume har i de seneste årtier fremstillet vin for andre vingårde, hvor blot navnet Alain Jaume fik lov til at pryde flasken.