Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Rossetti Governo All'Uso Toscano

Tenuta Rossetti 2020 Sangiovese
Italien Toscana Chianti
Luca Maroni
98 / 100
Rossetti Governo All'Uso Toscano
-26%
Luca Maroni
98
Guld medalje
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 46 kr. pr. fl.

175 kr. pr. flaske 129 kr. pr. fl. ved 6 fl.
175 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Gris, Simret
  • Oksekød, Grillet
  • Oksekød, Stegt
  • Vildt - løbende/flyvende, Grillet
  • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Lam, Stegt
  • Lam, Grillet
 • Smagstype: Fyldige
 • Region: Toscana
 • Drue: 70% Sangiovese, 20% Merlot, Cabernet Sauvignon 5%, Syrah 5%
 • Årgang: 2020
 • Vinnummer: 1001121
Rossetti Governo All'Uso Toscano

Om vinen

Denne saftige vin har fået guld ved Mundus vini, 98 Point ved Luca Maroni, gården er kåret til årets vinproducent i Italien, og nå ja, så har man da også fået 70 guldmedaljer.

Udtrykket Governo er rent faktisk en opskrift, som blev udviklet for 300 år siden i Toscana. Her er det Sangiovese der er den store dominerende drue. Men druen giver ofte meget tøre vine, så for at lave vinene lidt mere "drikkevenlige", begyndte man at tøre en del af druerne.

Ca. 80% af mosten laves som vanligt, mens de sidste 20% af druerne, tørres ligesom man ville gøre det i en Amarone. Senere laves så et blend på disse to moste. Resultatet er en fyldig og dejlig vin, der ikke er så tung som Amarone, men har mere bid og kant.

Resultatet er en fyldig intens smag, som nydes ved hver mundfuld. Dette er en elegant Toscaner i fuldkommen balance.

Vores Sommeliers smagsbedømmelse  

En rødvin med frugtige nuancer af brombær, solbær og hindbær. Noter af lyse krydderier træder klart igennem. En vin med afbalanceret syre, middel tannin og et blødt og elegant udtryk. Vinen har en meget fyldig og og afbalanceret smag, der munder ud i en lang behagelig eftersmag med et strejf af hvid peber."

Vin og mad tips!

Prøv denne herlige vin til retter med kalv, okse og lam. Vinen gør sig bedst ved 16-18 gader og bør serveres i store glas.

Om producenten

Et imponerende CV

Folkene bag denne vingård er ingen ringere end den nærmest sagnomspundne Farnese Group.

Farnese blev valgt til Italiens bedste producent i både 2016, 2017 og 2019 af den italienske vinguru Luca Maroni. I løbet af de sidste 10 år, har de fået ikke mindre end 70 guldmedaljer og har været hyppig ”gæst” på Winespectators liste over de 100 bedste producenter i verden.

Tenutta Rossetti

Beliggende i hjertet af Toscana, har denne eminente vingård, gennem de senere år gennemgået en modernisering, så den i dag fremstår fuldt renoveret med de absolut bedste produktfaciliteter med kapacitet til at koldgære, lagre og tappe vin. Her er lagt vægt på kvalitet, hvilket tydeliggøres ved, at vinene har fået helt op til vanvittige 97 Point ved Luca Maroni, og vingården er tidligere kåret til årets bedste producent ved Mundus Vini.

Et magisk landskab

Det historiske Toscana har været afgørende for, hvordan man producerer vin i hele verden, og med god grund. I dette bjergrige landskab har man perfektioneret sine lokale vine i over 1000 år.  Med passion og nidkærhed for vin samt gode oste og charcuteri, har man frembragt en bred portefølje af nogle af verdens absolut bedste vine: Chianti, Brunello de Montalcino og ”Super Toscanere” bare for at nævne nogle.

Sangiovese er den altoverskyggende røde drue i Toscana. Den klassiske variant SKAL være rygraden i alt Chianti og alt Brunello de Montalcino skal laves 100 % på dens ”lillebror” Sangiovese Grosso.

Ud over Sangiovese Grosso, dyrkes der en hel del Merlot og Cabernet Sauvignon. Dette er et relativt nyt fænomen og danner grundlag for ”Super Toscaner-vinene”.

De hvide druer i området udgør samlet under 1000 hektar og er ledet af Vermentino og Trebbiano de Toscana, samt lidt Malvasia og Vernaccia de San Gimignano.