Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

JANUARUDSALG
Vi har samlet en håndfuld spændende tilbud, som kun gælder så længe lager haves.

UDFORSK ALLE TILBUD

Rossetti Governo All'Uso Toscano

Tenuta Rossetti 2015 Sangiovese
Italien Toscana Chianti
Luca Maroni
97 / 100

Rossetti Governo All'Uso Toscano

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
169,00 DKK pr. flaske 149,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Gris, Simret
  • Oksekød, Grillet
  • Oksekød, Stegt
  • Vildt - løbende/flyvende, Grillet
  • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Lam, Stegt
  • Lam, Grillet
 • Smagstype: Fyldige
 • Region: Toscana
 • Drue: 70% Sangiovese, 20% Merlot, Cabernet Sauvignon 5%, Syrah 5%
 • Vinnummer: 1001121
Rossetti Governo All'Uso Toscano

Om vinen

Denne saftige vin har fået guld ved Mundus vini og gården er kåret til årets vinproducent og nå ja, så har man da også fået 70 guldmedaljer.

Fremstillingsmetoden for en Governo All´Uso, er delvist som vi kender den fra Amarone og andre Apassimento-vine – nemlig med tørrede druer. Halvdelen af druerne til denne vin tørres og den anden halvdel høstes på normal vis. Dette giver en fyldig intens smag, som nydes ved hver mundfuld. Dette er en elegant Toscaner i fuldkommen balance.

Vores Sommeliers smagsbedømmelse  

En rødvin med frugtige nuancer af brombær, solbær og hindbær. Noter af lyse krydderier træder klart igennem. En vin med middel syre, middel tannin og et blødt og elegant udtryk. Byder på en dejlig fyldig smag af frugt og efterlader en lang behagelig eftersmag med et strejf af hvid peber.

Om producenten

Et imponerende CV

Folkene bag denne vingård er ingen ringere end den nærmest sagnomspundne Farnese Group.

Farnese blev valgt til Italiens bedste producent i både 2016, 2017 og 2019 af den italienske vinguru Luca Maroni. I løbet af de sidste 10 år, har de fået ikke mindre end 70 guldmedaljer og har været hyppig ”gæst” på Winespectators liste over de 100 bedste producenter i verden.

Tenutta Rossetti

Beliggende i hjertet af Toscana, har denne eminente vingård, gennem de senere år gennemgået en modernisering, så den i dag fremstår fuldt renoveret med de absolut bedste produktfaciliteter med kapacitet til at koldgære, lagre og tappe vin. Her er lagt vægt på kvalitet, hvilket tydeliggøres ved, at vinene har fået helt op til vanvittige 97 Point ved Luca Maroni, og vingården er tidligere kåret til årets bedste producent ved Mundus Vini.

Et magisk landskab

Det historiske Toscana har været afgørende for, hvordan man producerer vin i hele verden, og med god grund. I dette bjergrige landskab har man perfektioneret sine lokale vine i over 1000 år.  Med passion og nidkærhed for vin samt gode oste og charcuteri, har man frembragt en bred portefølje af nogle af verdens absolut bedste vine: Chianti, Brunello de Montalcino og ”Super Toscanere” bare for at nævne nogle.

Sangiovese er den altoverskyggende røde drue i Toscana. Den klassiske variant SKAL være rygraden i alt Chianti og alt Brunello de Montalcino skal laves 100 % på dens ”lillebror” Sangiovese Grosso.

Ud over Sangiovese Grosso, dyrkes der en hel del Merlot og Cabernet Sauvignon. Dette er et relativt nyt fænomen og danner grundlag for ”Super Toscaner-vinene”.

De hvide druer i området udgør samlet under 1000 hektar og er ledet af Vermentino og Trebbiano de Toscana, samt lidt Malvasia og Vernaccia de San Gimignano.

 

 

En brændende passion for kvalitetsvine

Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

Peter fra Gourmet Wine
 
GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere