Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Økologisk & Biodynamisk Vin

Økologisk eller biodynamisk certificerede vine fra hele verden! 

Økologisk vindyrkning, begyndte at sprede sig i vinens verden allerede i 1970’erne og måske endda før. 

Siden kom den biodynamiske vindyrkning, skabt ud fra en overbevisning om at arbejde med naturens kredsløb, rytmer og energier og med hensyn til planeternes, solens, stjernernes og månens cyklus, til. 

Eller det er først i de seneste årtier at biodynamiske vine har fået opmærksomhed, selvom der er blevet dyrket vin efter den holistiske filosofi og dertilhørende biodynamiske principper i godt et århundrede. 

I de seneste år, har flere vinbønder taget skridtet mod naturvindyrkelse, hvor både økologi og biodynamik oftest spiller en rolle.

Økologiske og biodynamiske vine er i dag en klassificering, hvor regelsæt og principper er udarbejdet og certifikater kan opnåes. Flere vinproducenter dyrker og skaber dog økologiske og/eller biodynamiske vine, uden at være certificeret.

Læs mere...

Filter
 

Økologisk vin
Økologisk vin er fremstillet udelukkende af økologisk dyrkede druer og må først kaldes økologisk vin, når den opfylder kravene indenfor økologisk vindyrkning og vinificering. 

Grundlæggende omfatter dette vine, hvor druerne dyrkes uden brug af kemi, (kunstgødning og kemiske sprøjtegifte), og der anvendes i stedet naturlig gødning og biologisk bekæmpelse i form af nyttedyr.

Desuden er der krav om at begrænse tilsætningen af svovl (sulfitter), der efter traditionelle fremstillingsmetoder, er med til at stabiliserer og konserverer vinen, samtidig med at den forhindrer at vinen bliver iltet og ødelægges af gær og bakterier.

Opnåes en certificering må vinen prydes med et certificeret økologisk mærke på etiketten.

Læs mere om økologisk vin og certificering her!

Biodynamisk vin
Biodynamisk vindyrkning er skridtet efter økologisk dyrkning.

Druerne, der anvendes til vin produktionen er dyrket efter de biodynamiske principper og landbrugspraksisen anses som en holistisk/helhedsorienterede form for vindyrkning, hvor vinmarken ses som en del af større økosystem.

Ved biodynamisk vindyrkning arbejder vinbonden ud fra en overbevisning, udviklet af østrigeren Rudolf Steiner, baseret på filosofien om, at alt det levende i vinmarken skal styrkes, så marken opnår sit højeste potentiale.

Vinbondens vigtigste rolle består i at arbejde med naturens kredsløb og energier, hvor planeternes, solens, månens og stjernernes placeringer spiller en rolle og markerne først og fremmest, gødes med naturlige/homøopatiske præparater og kompost fremstilles efter yderst specifikke procedure. 

Læs mere om Biodynamisk vin og certificering her!