Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Mont-Ferrant "La Senyora" Cava Brut Nature, Cava D.O, Catalonien

Mont-Ferrant NV
Spanien Catalonien Penedes
Mont-Ferrant "La Senyora" Cava Brut Nature, Cava D.O, Catalonien
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
179 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Cava
  • Anbefalet til:
    • Ost, Rå
    • Skaldyr, Dampet
    • Fisk, Stegt
    • Skaldyr, Rå
  • Smagstype: Tørre og elegante
  • Region: Catalonien
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Macabeu, Xarello, Parellada & Chardonnay
  • Årgang: NV
  • Alc. procent: 12 %
  • Vinnummer: 100017017
Mont-Ferrant "La Senyora" Cava Brut Nature, Cava D.O, Catalonien

Om vinen

Prisvindende økologisk Cava, der har modtaget GULD ved Vuoden Viinit Kultamitali 2024!

Mont-Ferrant "La Senyora" Cava Brut Nature er en lækker, sprød og voluminøs økologisk Cava, med rigdom af frugt, aromatiske noter og fine harmoniske bobler, som serveres på den mest elegante vis.

Vinen er lavet på de klassiske Cava druesorter; Macabeu, Xarello og Parellada, samt den internationale druesort Chardonnay.

Fremstillet efter Metode Traditionelle/Metodo Tradicional, hvor den famøse 2. gæringer finder sted flasken, og vinen lagres i flasken min. 9 måneder inden frigivelse.

Cavaen blev skabt som en hyldest til byen Blanes, hvor Mont-Ferrants vingårdens grundlægger kom fra.

Oplevelsen

Duften er charmerende, aromatisk og med rigdom af frugt. Med noter af grønne æbler, citrus, friske urter og antydninger af eksotiske frugter.

Smagen er sprød, delikat og voluminøs hvor de frugtige noter følger med fra duften og forenes med en flot voluminøs krop og en lang eftersmag af honning, marcipan og mineralitet.

Vin og Mad
Oplagt som aperitif eller glasset på terrassen, men også en glimrende vin til mad!

Nyd den til fiske- og skaldyrsretter som; østers, stenbiderrogn med fed creme fraiche, hvidvinsdampede blåmuslinger, det store skaldyrsfad med rejer, muslinger og hummer, samt milde fast og hvidskimmeloste.  

Serveres ved 8ºC grader

Om producenten

Mont-Ferrant er en mere end 100 år gammelt catalonsk vingård, hvis historie både forenes med historien om mousserende vin, udenfor Champagne i Frankrig, det ældste vinhus i Catalonien, vinlusens hærgen i Europa og skabelsen af den første Cava.

Vingården Mont-Ferrant blev grundlagt i 1865 i byen Blanes, af Agustí Vilaret, der efter årtier i Nordamerika vendte hjem, for at realiserer sin drøm at fremstille Champagne i Catalonien.

Det antages at drømmen må være opstået, efter at han formodentligt havde smagt de californiske bobler, der dengang blev kaldt Champagne og som blev skabt i 1860’erne.

Agustí Vilaret købte gården Mas Ferran, som han navngav Mont-Ferrant.

Han plantede vinstokke, byggede en ny vingård og anskaffede sig det nødvendige udstyr til at fremstille mousserende vin.

På dette tidspunkt hærgede Vinlusen ”Phylloxera” Europa, så det var først i 1872 at Agustí Vilaret fremstillede sin første mousserende vin.

Den første mousserende vin, fremstillet i Catalonien og efter de franske traditioner i Champagne distriktet, kan dog tilskrives vinmageren Josep Raventós, der dog samme år, men før Agustí Vilaret, skabte den første mousserende vin, der med tiden ville få navnet Cava og sin egen D.O/beskyttet appellation.

Vinen med de fineste bobler, blev fremstillet i landsbyen Sant Sadurni d’Anoia i Penedès i Catalonien, som anses for Cava vinens fødested, den dag i dag.

Casa/vingården Mont-Ferrant, har siden 2018 været ejet af et af de ældste vinhuse i Catalonien, Spanien og måske i verden, Raventós Codorníu, der med Josep Raventói spidsen, blev vinhuset, som skabte den første flaske “Cava“ for mere end 150 år siden.

Og det hele begyndte for mere end 500 år siden, med Raventós familiens køb af den første vingård i 1497 og endelig med Jaume Codorníu, der begyndte at fremstille vin fra egen vingård i 1551, hvor navnet Codorníu, blev synonym med vinproduktion i Catalonien og i pioneragtig version!

I midten af det 17. århundrede blev navnene og vingårdene Raventós og Codorníu forenet, da den unge Anna Codorníu, giftede sig med vinbonden Miquel Raventós.

I 1888 grundlagde Raventós, et af de første vinhuse, der producerede mousserende vine, med de lokale druesorter; Macabeu, Xarel•lo og Parellada, i landsbyen Sant Sadurni d’Anoia i Penedès i Catalonien.

Siden er Raventós Codorníu vokset til 15 vingårde og 3000 hektarer af vinstokke, hvoraf en ligger i Napa Valley i Californien, en i Mendoza i Argentina og resten i Spanien.

I dag drives vingården af den 18. generation og dyrker flere af disse vinhuse efter økologiske eller bæredygtige principper, hvoraf flere er certificeret.  

Navnet Cava kom til i 1959, i 1986 blev området afgrænset og endeligt i 1991 fik Cava sin egen D.O. appellation.