Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Josep Masachs Cava Mas Fi, Cava Brut, Penedès Catalonien


JOSEP MASACHS NV
Spanien Penedes
Din Vinguide
90 / 100
Josep Masachs Cava Mas Fi, Cava Brut, Penedès Catalonien

Din Vinguide
90
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
119 kr. pr. flaske 89 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Cava
  • Anbefalet til:
    • Skaldyr, Grillet
    • Skaldyr, Stegt
    • Fisk, Rå
  • Smagstype: Tørre og fyldige
  • Region: Penedes
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Xarello, Macabeo og Parellada.
  • Årgang: NV
  • Alc. procent: 11,5 %
  • Vinnummer: 1000028
Josep Masachs Cava Mas Fi, Cava Brut, Penedès Catalonien


Om vinen

Josep Masachs Cava Mas Fi, Cava Brut, er fremstillet på de traditionelle Cava-druesorter: Xarel-lo, Macabeo og Parellada fra familien Masachs 42 hektarer i hjertet af Penedés. 

Vinen fremstillet efter Méthode Traditionelle, hvor 2. gæringen sker i flasken, helt efter traditionen, der stammer fra Champagne distriktet i Frankrig. 

Efter endt gæring lagres Cavaen mellem 10-12 måneder for den frigives.

Dette skaber en yderst elegant, cremet og sprød Cava med renhed af frugt, sprøde aromaer, mineralitet, fylde og fine bobler. 

Oplevelsen
I glasset strågul farve med grønne toner. Fine elegante bobler.

Duften er præget af aromatiske noter af blomster, citrus, modne frugter og toasted brioche. 

Smagen er tør, sprød frisk med fine og ikke for anmasende bobler og frugtige noter, der forenes med elegante mineralske antydninger og et let toast`et finish med en frisk og ren eftersmag.

Vin & Mad
Oplagt som aperitif, med også et godt match til fiske- og skaldyrsretter, friske sommersalater, lyst kød og faste oste. 
Serveres ved 8-10C grader

Om producenten

Josep Masachs er et ældre vinhus, vis vinproduktion kan spores mere end 100år tilbage i tiden til 1920, hvor grundlæggeren Josep Masachs opkøbte sine første vinmarker i området Vilafranca del Penedés og i de første årtier udelukkende producerede stille vine. 

Den første mousserende vin eller Cava, der dengang kaldes Champán or Xampany, blev først skabt i 1950, hvor den fik navnet Les Cabanyes og familiens emblem på flasken.

Med tiden opkøbte Masachs flere hektarer af vinmarker, beliggende ved det historiske Sant Pau-bjerg, et område, som er kendt for stor landskabsrigdom og varieret jordbund.

Vinhuset Josep Masachs drives i dag af 4. generation og er stadig beliggende i hjertet af Cava “hovedstaden ”Penedés, hvor vindyrkning kan spores tilbage til romerne og Cava produktion til den sene del af 1800-tallet. 

Vinmarkerne strækker sig over 42 hektarer, hvor vinstokkene gror i 400 meters højde, hvilket tilføjer elegante mineralske noter til vinene. 

Josep Masachs er i dag mest berømt for netop husets Cava, der fremstilles i flere stilarter og serier, og anses som værende blandt de 5 bedste producenter af Cava i Penedés området.