Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Franck Millet Sancerre Rouge, AOP Sancerre, Loire

2022 Pinot Noir
Frankrig Loire Sancerre
Domaine Franck Millet Sancerre Rouge, AOP Sancerre, Loire
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
259 kr. pr. flaske 229 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Kalvekød, Stegt
    • Risotto, Kogt
    • Svampe, Stegt
    • Oksekød, Rå
  • Smagstype: Lette og elegante
  • Region: Loire
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Pinot Noir
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 12,5 %
  • Vinnummer: 11908
Domaine Franck Millet Sancerre Rouge, AOP Sancerre, Loire

Om vinen

Sancerre Rouge eller rødvin fra Sancerre, er i sig selv en sjældenhed, da vinproduktionen i Sancerre er yderst domineret af den sprøde, mineralske og aromatiske Sancerre Blanc/hvidvin. 

Det antages at der fremstilles ca. 22 millioner flasker Sancerre vin om året, hvoraf 17 millioner af disse er Sancerre Blanc/hvidvin og blot 2 millioner Sancerre Rosévin, og 3 millioner Sancerre Rouge/rødvin.

Al Sancerre Blanc skal fremstilles på druesorten Sauvignon Blanc, mens Sancerre Rosé og Sancerre Rouge, skal laves på Pinot Noir druen.

Domaine Franck Millet Sancerre Rouge, er dermed lige en anelse mere sjælden og i særdeleshed eftertragtet, for der laves meget lidt, men det smager fantastisk.

Omtrent 70% af vinene bliver skænket på restauranter i Frankrig og blot én lille palle, måske mindre, af Franck Millets Sancerre Rouge, bliver eksporteret til Danmark om året. 

Vinen er fremstillet udelukkende på Pinot Noir druen, som reglerne i Sancerre appellationen foreskriver, og gror i den karakteristiske Kimmeridgianske jordbund, domineret af ler- og kalksten, som tilføjer elegance og mineralitet til vinen.

Høsten foregår i hånden, hvor de bedste druer er nøje udvalgt kort, før høsten går igang. Anden sortering sker i kælderen, hvorefter de allerbedste druer gennemgår en 3-4uger maceration, afhængig af årgang. 

Dernæst følger Malolaktisk gæring, inden filtering og til slut lagring, hvor halvdelen af vinen lagres på egetræsfade og den andel halvdel i kar, inden blend. 

Dette skaber en fremragende Sancerre Rouge, hvor den mest raffineret elegance bliver forenet med voluminøsitet, der afspejler Pinot Noir druens karakter og genkendelige noter af skovens bær og bund.

Oplevelsen
Duften er forførende elegant og intens med noter af skovens bær og mineralitet, som kun kan karakteriserer Pinot Noir druen i al sin storhed, når den kommer fra Sancerre i Loire. 

Smagen er saftig, indbydende og voluminøs, med sin særlige Loire personlighed af skovens bær og bund, der bliver forenet med elegance og mineralitet i en langt eminent afslutning!

Vin og Mad
Det oplagte valg til retter med rødt oksekød, som klassisk rørt tatar med fritter og urte/trøffelmayo, et stykke rødt grillet okse, kalvekød eller sommerbuk. Vildt i form af harer/kanin og fasan. Retter med svampe, som Vol-Au-Vent med brisler, svampe og mørk sauce eller retter med stegt Foie Gras, Brioche, rosastegt and og/eller brombær.

Serveres ved 14-16C grader.

Om producenten

Domaine Franck Millet er en lille familiejet vingård, beliggende i landsbyen Bué, ved Loire-flodens bred, blot få kilometer fra middelalderlandsbyen Sancerre. 

Vingården har været i familiens Millets eje i 3 generationer og blev overdraget til den yngste generation Franck Millet og hans hustru Betty i 1991. 

På dette tidspunkt strakte vinmarkerne sig over blot 7 hektarer, men er med tiden vokset til 23 hektarer af vinstokke, fordelt på parceller, i de mest berømte appellationer i hjertet af vinregionen Loire; Sancerre, Menetou-Salon og Pouilly-Fumé.

Herfra produceres både hvid- rød og rosévine. 

Vinene fremstilles udelukkende på de bedste druer og kun på druesorterne Sauvignon Blanc og Pinot Noir, som gror i den karakteristiske Kimmeridgianske jordbund, der primært domineres af ler, kalksten og nogle steder østersskaller, som tilføjer vinene den elegance og mineralitet, Sancerre, Menetou-Salon og Pouilly-Fumé er berømte for. 

Efter høst og presning vinificeres vinene seperat efter deres “oprindelsesplot” i vinmarkerne, i vingårdens egen kælder, for at bevarer den balance, som afspejler vinenes unikke terroir. 

Domaine Franck Millets vine er yderst eftertragtet, da hele 70% af produktionen, bliver skænket på restauranter i Frankrig og blot to paller af den frigivet årgang rammer Danmark, hvilket gør den en anelse mere eksklusiv. 

Og man forstår det godt når man smager vinene, der på den mest mageløse vis, fremviser hvad Sancerre, Menetou-Salon og Pouilly-Fumé er berømte for, når man mestrer kunsten!

Domaine Franck Millet dyrker vin efter bæredygtige metoder og er HVE (Haute Valeur Environnementale/ High environmental value) certificeret.