Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Franck Millet Sancerre Rosé, AOP Sancerre, Loire

Domaine Franck Millet 2024 Pinot Noir
Frankrig Loire Sancerre
Domaine Franck Millet Sancerre Rosé, AOP Sancerre, Loire
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
225 kr. pr. flaske 195 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rosévin
  • Anbefalet til:
    • Skaldyr, Stegt
    • Salat, Rå
    • Fjerkræ, Grillet
    • Gris, Grillet
  • Smagstype: Tørre og elegante
  • Region: Loire
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Pinot Noir
  • Årgang: 2024
  • Alc. procent: 12,5 %
  • Vinnummer: 11905
Domaine Franck Millet Sancerre Rosé, AOP Sancerre, Loire

Om vinen

Rosévin fra Sancerre, er i sig selv en sjældenhed, da vinproduktionen i Sancerre er yderst domineret af den sprøde, mineralske og aromatiske Sancerre Blanc/hvidvin. 

Det antages at der fremstilles ca. 22 millioner flasker Sancerre vin om året, hvoraf 17 millioner af disse er Sancerre Blanc/hvidvin, 3 millioner Sancerre Rouge/rødvin og blot 2 millioner Sancerre Rosévin.

Al Sancerre Blanc skal fremstilles på druesorten Sauvignon Blanc, mens Sancerre Rosé og Sancerre Rouge, skal laves på Pinot Noir druen.

Domaine Franck Millet Sancerre Rosé, er dermed lige en anelse mere sjælden og i særdeleshed eftertragtet, for der laves meget lidt, men det smager fantastisk.

Omtrent 70% af vinene bliver skænket på restauranter i Frankrig og ikke engang én lille palle, af Franck Millets Sancerre Rosé, bliver eksporteret til Danmark om året. 

Vinen er fremstillet udelukkende på Pinot Noir druen, som reglerne i Sancerre appellationen foreskriver, og gror i den karakteristiske Kimmeridgianske jordbund, domineret af ler- og kalksten, som tilføjer elegance og mineralitet til vinen.

Druerne plukkes i hånden og er en blanding af pressede druemost og most fremstillet efter Saignée-metoden, druerne for lov til at “udbløde” i et stykke tid, uden at blive udsat for pres.

De druer, som presses, gennemgår et nænsomt pres, ved ankomsten til kælderen, tilføjer en saftig most, mens druerne, der gennemgår Saignée-metoden og maceration, bidrager med intensitet. 

Efter blended er der ingen malolaktisk gæring, blot let filtrering og ældning i rustfri stålkar.

Den korte maceration giver den lyse, elegante laksefarve, mens Saignée-metoden, er med til at skabe fylden og de frugtige noter i vinen!

Dette skaber en sprød, voluminøs og elegant Sancerre Rosé, med frugtige noter og mineralitet. 

Oplevelsen
Duften er præget at skovens solmodne røde bær, som hindbær, jordbær og vilde kirsebær, der forenes med mineralitet og elegance. 

Smagen er saftig, sprød og frugtig, med dominerende fra duftens bær, der forenes i en voluminøs krop og lang afslutning, der også byder på elegant mineralitet. 

Vin og Mad
Oplagt, som det gode sommerrosé glas på terrassen eller stranden, men lige så god til fiske- og skaldyrsretter, som grillet hummer eller krabbe, håndpillede rejer, med eller uden hvide asparges og sauce Mousseline, dampede blåmuslinger(Moules Marinières), pastaretter med urter og muslinger, og stegt/grillet hvidfisk, samt grillet hvidt kød og sprøde sommersalater. 

Serveres ved 8-10C grader

Om producenten

Domaine Franck Millet er en lille familiejet vingård, beliggende i landsbyen Bué, ved Loire-flodens bred, blot få kilometer fra middelalderlandsbyen Sancerre. 

Vingården har været i familiens Millets eje i 3 generationer og blev overdraget til den yngste generation Franck Millet og hans hustru Betty i 1991. 

På dette tidspunkt strakte vinmarkerne sig over blot 7 hektarer, men er med tiden vokset til 23 hektarer af vinstokke, fordelt på parceller, i de mest berømte appellationer i hjertet af vinregionen Loire; Sancerre, Menetou-Salon og Pouilly-Fumé.

Herfra produceres både hvid- rød og rosévine. 

Vinene fremstilles udelukkende på de bedste druer og kun på druesorterne Sauvignon Blanc og Pinot Noir, som gror i den karakteristiske Kimmeridgianske jordbund, der primært domineres af ler, kalksten og nogle steder østersskaller, som tilføjer vinene den elegance og mineralitet, Sancerre, Menetou-Salon og Pouilly-Fumé er berømte for. 

Efter høst og presning vinificeres vinene seperat efter deres “oprindelsesplot” i vinmarkerne, i vingårdens egen kælder, for at bevarer den balance, som afspejler vinenes unikke terroir. 

Domaine Franck Millets vine er yderst eftertragtet, da hele 70% af produktionen, bliver skænket på restauranter i Frankrig og blot to paller af den frigivet årgang rammer Danmark, hvilket gør den en anelse mere eksklusiv. 

Og man forstår det godt når man smager vinene, der på den mest mageløse vis, fremviser hvad Sancerre, Menetou-Salon og Pouilly-Fumé er berømte for, når man mestrer kunsten!

Domaine Franck Millet dyrker vin efter bæredygtige metoder og er HVE (Haute Valeur Environnementale/ High environmental value) certificeret.