Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine de Fieraux Christian Cousin ’Le Chatelier’ Cabernet d’Anjou Rosé, Anjou, Loire

2023
Frankrig Loire
Domaine de Fieraux Christian Cousin ’Le Chatelier’ Cabernet d’Anjou Rosé, Anjou, Loire
-33%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 40 kr. pr. fl.

119 kr. pr. flaske 79 kr. pr. fl. ved 6 fl.
119 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rosévin
  • Anbefalet til:
    • Skaldyr, Rå
    • Asiatisk, Stegt
    • Fisk, Stegt
    • Skaldyr, Grillet
  • Smagstype: Sødlige
  • Region: Loire
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Cabernet Franc
  • Årgang: 2023
  • Alc. procent: 11 %
  • Vinnummer: 120001017
Domaine de Fieraux Christian Cousin ’Le Chatelier’ Cabernet d’Anjou Rosé, Anjou, Loire

Om vinen

Cabernet d’Anjou er en blød rosévin fra Loire-dalen, der hovedsageligt fremstilles i Anjou-Saumur distriktet syd for byen Angers, og på druesorterne: Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, som navnet antyder.

Vinene anses som en af Frankrigs bedste og blødeste rosévine.  

Og Cabernet d'Anjou ”Elysis” Rosé er ingen undtagelse!

Cabernet d'Anjou ”Elysis” Rosé er en skøn, intens og saftig fransk rosévin, med flot harmoni mellem sødme og frisk, sprød syre.

Vinen produceres af vinkooperativet Les Caves de la Loires, som siden 1951 har specialiseret sig i at fremstille bløde Cabernet d’Anjou og Rosé d’Anjou vine.

Druerne stammer fra vinmarker syd for byen Angers, hvor vinstokkene gror i en skiffer og kalkstens domineret jordbund, der tilføjer elegant mineralitet til vinene.

Oplevelsen

Duften er forførende og aromatisk med rigdom af frugt fra sommerens røde hindbær og jordbær, der mødes med noter af eksotiske frugt og snert af citronverbena og mineralitet.

Smagen er saftig, intens og blød med flot harmoni mellem frisk syre og elegant sødme af sommerens røde bær og snert af hvid peber i en lang flot afslutning

Vin og Mad
Et oplagt valg til sommerglasset på terassen, men også en god ledsager til fiske- og skaldyrsretter som håndpillede eller grillede rejer, krydrede asiatiske retter teriyaki-marineret laks og grillet lyst kød med friske sommersalater med melon eller jordbær.

Serveres ved 8-10C grader.

Cabernet d'Anjou ”Elysis” Rosé er bæredygtig HEV/HVE (High environmental value/Haute Valeur Environnementale) certificeret

Om producenten

Domaine de Fiervaux stammer fra en familieejendom, beliggende i den gamle historiske vinby Vaudelnay i Saumur distriktet, i den idylliske Loire-dal.

Ejendommen blev overtaget af Henri Maitreau i 1890 og bestod dengang af blot 4 hektarer af vinmarker.

I 1960 overtog Georges Cousin og hans kone Juliette Maitreau, barnebarn af Henri, vingården og navnet Cousin-Maitreau, kom til.

Og i løbet af de næste årtier udviedede Georges Domaine de Fieraux’s hektarer af vinmarker til 28, og plantede adskillige druesorter for at skabe en bred vifte af vine.

Siden 1997 har vingården været drevet af sønnen Christian Cousin.

Hektarer af vinstokke blev udvidet til 38, herunder 14 hektar i Anjou-appellationen og 24 hektar i Saumur-appellationen, med udvidede af en 10 hektar stor vinmark i Nueil-sur-Layon, allerede i 1998.

En erhvervelse, af sentimental betydning, da Georges født i denne kommune, men som også tilføjede et nyt terroir med undergrund af Schiste (skifer), til Domaine Fieraux ejendommen, som er ideel til fremstilling af Coteaux du Layon vine.

Domaine Fieraux er i dag bæredygtig HEV/HVE (High environmental value/Haute Valeur Environnementale) certificeret og sortimentet af vine rummer: Saumur Blanc og Saumur Rouge, Rosé d'Anjou, Cabernet d'Anjou, Coteaux du Layon, Anjou Blanc og Anjou Rouge, Crémant de Loire og Saumur Brut, samt VINS DE FRANCE Chenin, Sauvignon, Chardonnay og Cabernet Franc Rosé.

Om Cabernet d'Anjou

Cabernet d'Anjou er en appellation, beliggende i Anjou-Saumur distriktet i Loire-dalen, som er særligt berømte for deres Rosé d’Anjou vine, der fremstilles på 'Cabernet' druerne; Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.

Vinene kendetegnes ved deres bløde karakter og harmoni mellem frisk syre og sødme, samt deres intense og frugtdominerende noter af røde bær og strejf af hvid peber, der afsløre Cabernet Franc.

Cabernet d'Anjou-vin må stamme fra en (eller flere) af distriktets 150 kommuner, der strækker sig fra Saumur i øst til Champtoceaux i vest.