Famille Sichel Sauternes, AOP Sauternes, Bordeaux

Vinfakta
- Vintype: Dessertvin
-
Anbefalet til:
- Region: Bordeaux
- Indhold: 37,5 cl.
- Drue: Sauvignon Blanc og Sémillon
- Årgang: 2020
- Alc. procent: 13% %
- Vinnummer: 1000973

Om vinen
Famille Sichel Sauternes er en bemærkelsesværdig rig og kompleks Sauterens, helt efter kunstens klassiske regler, fremstillet på druer angrebet af den berømte ædelråd.
En ædelsød vin med imponerende balance mellem sødme og syre – rendyrket elegance!
Vinen er fremstillet på druesorterne Sauvignon Blanc og Sémillon, fra et af Sauternes distriktets mest anerkendte vinslotte, hvor vinstokkene er mere end 50 år gamle.
Høsten foregår i hånden og over flere omgange, da det blot er de overmodne og ædelrådsramte druer, der plukkes og anvendes til fremstilling af den ædelsøde vin Sauternes.
Den berømte Ædelråd/Botrytis Cinerea er en eftertragtet og godartet svampevækst, der angriber druerne mens de modnes på vinstokkene. Ædelrådden spiser sig herefter igennem druernes yderste skal, hvilket gør druernes mere modtagelig overfor solens stråler og dræner druen for vand. Når druen så endelig er moden, er der blot delikat sødmefuldhed(restsukker) tilbage.
Ædelråddenskaben, har de bedste vækstbetingelser i Sauternes, nær Garonne floden bred, der bidrager med morgen tåge.
Druernes gæres i rustfri stål kar og vinen lagres til slut i 10-12 måneder i kar og på egetræsfade.
Dette skaber en nærmest forgyldt nektar, med rigdom af frugt og sødme, der på den fineste og mest elegante vis, forenes i en god balance mellem sødme og friskhed/syre.
Oplevelsen
Duften er forførende aromatisk med noter af hvide blomster, eksotiske frugter, frisk citrus og honning.
Smagen er bemærkelsesværdig flot, dyb, rig og elegant, med sødmefulde noter af ananas, abrikos, mango, hvide stenfrugter, frisk citrus og kærlighedsfrugten licthi, der på yderst raffineret vis forenes i en formidabel balance mellem sødme og friskhed, i en lang velsmagende afslutning med strejf af honning og elegance!
Vin og Mad
Et godt match til desserter, som Panna Cotta og Cheesecake med friske bær. Faste modne oste, gerne er kraftfuld og cremet Blåskimmel, samt vellavet Foie Gras terrine med kvæde kompot.
Serveres ved 8-10C grader.
Om producenten
Familien Sichel er en af de mest berømte og markante familier i den fornemme Bordeaux region, i den vestlige del af Frankrig, hvor familienavnet “Sichel”, forlængst er blevet synonym med Bordeaux og vinene af bedste kvalitet herfra.
Familien kom til Bordeaux i 1883, efter at have dyrket vinhandel i Tyskland siden 1856, og etablerede sig i hjertet af det legendariske Chartrons-distrikt, der, også dengang blev anset som Bordeaux-vinhandlernes historiske centrum.
På denne tid indkøbte familien blot vine til Sichel-virksomhederne i Mainz, London og New York, men har siden skabt et af de det mest respekterede familieejede (vin)handelshuse og vindyrkere i Bordeaux regionen, både når det kommer til produktion og handel af regionens vine.
Knap et århundrede og et par generationer senere, i 1961 opkøbte Familien Sichel Château Angludet i Marguax, hvor de i begyndelsen blot boede med deres seks børn, men efter 40 års renovering af ejendommen, begyndte høsten at bærer frugt, i så storartet stil at Château Angludet, begyndte at blive anset som et af de fornemste slotte i Marguax og sågar hele Médoc.
I 1967 byggedede familien Sichel, som de første, egen vinfremstillingsfacilitet, i Saint-Maixant. Den fik navnet Cave Bel-Air og Sichel familien begyndte at opbygge tætte bånd med vindyrkere/bønder, som blev nøje udvalgt efter strenge kvalitetskriterier.
Og siden dengang har syv generationer af Sichel-familien afløst hinanden ved virksomhedens ror og virksomheden har gennem årene blomstret fra lille vinhandel til en virkelig international dimension.
I 1985 blev den første Sirius-årgang tappet, Domaine du Révérend i Corbières og Domaine du Trillol (Château Trillol) blev opkøbt af Sichel familien i henholdvis 1989 og 1990.
Og siden dengang har syv generationer af Sichel-familien afløst hinanden ved virksomhedens ror og virksomheden har gennem årene blomstret fra lille vinhandel til en virkelig international dimension.
Maison Sichel er stadig den dag i dag, beliggende i hjertet af Bordeaux regionens metropol, byen Bordeauxs, Chartrons-distrikt, Familien Sichels ejendom, strækker sig derimod over vinstokke, kældre og vinslotte, der krydser flere distrikter i Bordeaux.
Fra det prestigefyldte distrikt Margaux, hvor det store kapitel i (vin)eventyret begyndte med opkøbet af Château Angludet i 1961 til Sauternes, hvor huset også former at skabe en fornem ædelsrådsramt vin og alle de fremragende Bordeaux huse der imellem, hvor Sichel, skaber vine i eget navn og serie kalder Bordeaux Sichel.